Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (439)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Americká verzia príbeh Princ a žobrák v podaní Eddie Murphyho. Príbeh začína naivným obrazom bohatého afrického kráľovstva s rozmaznávaným ale osvieteným princom, ktorý chce spoznať skutočný život a nájsť skutočnú lásku. Hoci snaha o humor je tu od začiatku, dariť sa to začína až v Amerike až zoznámením s Lisou film dostáva rozmer celkom dobrej rodinnej komédie, ktorá samozrejme musí skončiť happyendom. Záver je trocha prekvapivý, lebo tvorcovia žiadnym spôsobom nenaznačia, že by Lisa mohla zmeniť názor. To by samozrejme pokazilo pointu ale kvôli tomu je zmena jej názoru tak trocha nelogická. 70% ()

MovieDevil 

všechny recenze uživatele

Ano, bavil jsem se. Poctivých 5 hvězd za hlášky typu: Dobré ráno, sousede. - Polib mi prdel! - Jo, jo, polib mi ji taky! Nebo: Lízo, chceš říct, že jsi mě milovala víc když sis myslela, že pasu kozy a jsem úplně švorc? ()

Mr.Hackels 

všechny recenze uživatele

Všichni to znají a když něco z toho zahláškujete tak všichni moc dobře vědí z čeho to je. To už je známka absolutní kvality. Spolu se Záměnou nejlepší Murphyho film. "Královský penis je čistý, pane." :) ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra Eddiho. Dnes jsem po letech uviděl znovu a znovu mě to dostalo. Nejenom že Murphy vystřihl jednu ze svých bestovek, ale i děj jdoucí mimo hlavní příběh pobaví, u mě vedli holiči. Ve srovnání s dnešními "černými" komediemi nebe a dudy. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Jedna s povedenějších komedie amerického filmového průmyslu. Eddie Murphy ve své lepší fomě jako komika.celkově film na mne působil příjemně a neurazil. Dá se na něj koukat i opakovaně. ()

lvi_psouk 

všechny recenze uživatele

Když navštívil kadeřníka, který udělal šmik a řekl si o deset dolarů, málem jsem si stříknul do trenek :-) Jeho ranní vstávání a koupel bych si nechal líbit. Akorát jsem už zapomněl, který řetězec měl zlaté oblouky a který zlaté obloučky :-) ()

montel 

všechny recenze uživatele

Princ Akeem (Eddie Murphy) se má ve své zemi oženit s neznámou princeznou. On ale touží najít opravdovou lásku a nechce si brát přidělenou ženu. Odjede tedy se svým sluhou Semmim (Arsenio Hall) do Ameriky hledat tu pravou lásku. Po seznámení s místními lidmi i zvyky začnou pracovat ve fast foodu, kde se Akeem zamiluje do majitelovi dcery Lisy (Shari Headley), která však randí s pracháčem Darrylem (Eriq La Salle)...Oblíbená komedie s Eddiem Murphym, která neomrzí. Čtyři role Murphyho jsou navíc znamenité a neustále dokáží pobavit. Sice to není zábava jako Polda v Beverly Hills, ale rozhodně patří mezi ty lepší Eddieho filmy. 60% ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tak,když jsem Cestu do Ameriky uviděl tenkrát poprvé v televizi na Silvestra tak jsem byl nadšený, a dlouho jsem tento snímek řadil mezi ty nejlepší. A musím uznat,že je to pořád dobrý film, akorát pro mě už o něco okoukanější. ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

jo u toho jsem vyrůstal, mám dodnes pocit že jako dítě jsem se ptal rodičů co je to ,,prdel,, (v tomhle filmu jsem to slyšel poprvé) :) kultovka :-) ()

michaelleach 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která sice čas od času vytáhne slabší vtipy, ale po většinu stopáže je velice vtipná a pohodová s dost dobrými hereckými výkony a překvapivě kvalitní hudbou. A zápletka je vážně geniální, Vaše Veličenstvo. :) ()

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama