Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (439)

Bat55 

všechny recenze uživatele

80. roky boli pre Edieho Murphy rokmi, kedy nakrúcal jednu skvelú komédiu za druhou. Pre mňa je Cesta do Ameriky jedna z najvydarenejších komédii s Murphyom. Naozaj sa smejem, aj keď film vidím desiaty, dvanásty raz, stále ma to veľmi baví. Proste sa ten humor vydaril na plnej čiare a všetci herci sú sympatickí, aj keď sú to samí černosi :-) /85%/ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vtipný je ten kontrast v životní úrovni, když přijedou šokovaní bohatí Afričani do amerického ghetta i narážka na Záměnu v podobě bezdomovců z výše jmenovaného filmu. Jeden z nejlepších snímků Eddie Murphyho i mimořádně produktivního režiséra Johna Landise a zároveň počin, kde snad nehraje jediný běloch. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Víš, synku, mezi láskou a nevolností je velmi tenká mezní čára.“ - „To já chápu, ale až se ožením, chtěl bych, aby mě žena milovala pro to, kdo jsem, a ne pro to, co jsem.“ - „A kdo jsi?“ - „Muž, který si nikdy nezavázal tkaničky.“ - „Chyba! Jsi princ, který si nikdy nezavázal tkaničky. Já jsem si je jednou zavázal, ale je to přeceněný zážitek.“ Souhlasím s králem, co do zážitku se zavazování tkaniček podobně jako třeba sex hrozně moc přeceňuje…Cesta do Ameriky baví. Zpočátku hodně, to tam běží fóry jak na běžícím pásu, postupně s nimi zvolní, ale stále tu a tam nabízí něco k zasmání. Ale dle očekávání se jedná hlavně o úsměvnou a pohodovou romantiku s celou řadou drobných vtípků, občas povedených víc, jindy míň (vyloženě nevtipné bylo asi jen osazenstvo holičství). Eddie Murphy jako princ i zaměstnanec McDon…pardon, samozřejmě McDowell’s (!) je ve skvělé formě a krom něho jsou obstojnými nahrávači např. Arsenio Hall, James Earl Jones či v milé pidiroličce Samuel L. Jackson. Za mě to budou solidní 4*. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Najčastejšie vysielaný film Eddieho Murphyho v Československu. Cesta do Ameriky má dobrý nápad, netlačí zbytočne na pilu, Eddie prehadzuje kostými, čierni bratia mu prihrávajú, po všetkých stránkach nenáročná záležitosť. Môžem vidieť znova a znova, aj keď ju už dávno poznám naspamäť. Oddychovka bez trápnych vtípkov. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Landis má i lepší filmy a i když se mi tenhle líbil víc než Burke and Hare, stejně bych ho řadil mezi to slabší co natočil, ale i tak nemůžu říct, že by mě zklamal. Naopak, kdyby to nemělo nutně dvě hodiny (které to nedokáže gagy dostatečně pokrýt) a kdyby to nemělo vyloženě kouzelný happy end, ale přirozeněji podaný, klidně bych tomu tu čtvrtou hvězdu dal. Ono je to totiž příjemné, ani ne zrovna tupé, hezky se to vyhýbá veškerému fekálnímu humoru, Shari Headley se mi tu osobně velice líbila a i ten Eddie Murphy tu hrál velice sympaticky, jen to prostě není tak dobré, jak by to mohlo být. A zvlášť když vím, že Landis umí líp. Ale rozhodně to není špatné a ani to hodnocení mě nepřekvapuje, vzhledem k tomu, že je to jedna z těch lepších a inteligentněji působících romantických komedií. Silné 3* ()

Galerie (110)

Zajímavosti (25)

  • Když je Akeem (Eddie Murphy) u kadeřníka jako klient, je za ním jasně vidět, že roli staršího židovského pána musel převzít někdo jiný, protože tuto postavu v ostatních scénách hrál sám Eddie ve výborném make-upu. (Ozzy88)
  • Režisér filmu John Landis uvedl, že jej tehdy horkokrevný Eddie Murphy (princ Akeem) během natáčení několikrát popadl pod krkem. (Mafyn)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste New York. (dyfur)

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama