Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Goldblum žije nezajímavý život, dokud ho na letišti nepožádá vyděšená Michelle Pfeifferová o pomoc. Prosbě vyhoví, ale sám se ocitne v ohrožení života... Ed Okin snídá jako vždy se svou ženou Ellen a stejně jako již mnoho nocí i tuto nemohl spát. Po cestě do práce se s tímto problémem svěřuje kolegovi Herbovi, který mu v žertu doporučí výlet do Las Vegas, jelikož tam nikdo v noci nespí. Ed se v práci cítí unaven a za stolem klimbá, tudíž se v poledne rozhodne odjet domů, aby se trochu prospal. Před domem uvidí cizí auto, a tak jde raději přes dvůr k otevřenému oknu, kde uslyší vzdychání. Zdrcen nasedne do vozu, vrátí se zpět do zaměstnání a večer dělá, že o ničem neví. Když jeho manželka Ellen usne, rozjede se na letiště, dojede až do letištní garáže a přemýšlí co dál. Rozhodne se vrátit domů, nastartuje, ale do toho přiběhne mladá vyděšená žena Diana se žádostí o pomoc...
Ed ji nechá nastoupit a rychle z garáže odjede. Diana ho požádá, aby ji zavezl do přístavu a poté do bytu k bratrovi. Potom už dojde Edovi trpělivost a chce vědět, co se děje a proč přepadení a zabití jejího známého v garáži nechce ohlásit policii. Diana se mu svěří, že pašovala do země smaragdy, které patřily příteli, ale nároky na ně si dělá i jeho teta...
Ed se rozhodne, že jí bude pomáhat dál. Nakonec se jim podaří dostat se k Jackovi, jehož chtěla Diana požádat o pomoc už od začátku. Jack vyslechne, co se stalo, a poradí jí, aby smaragdy prodala zpět majitelce. Diana s Edem společně vymyslí rafinovaný plán... (TV Prima)

(více)

Recenze (62)

golfista 

všechny recenze uživatele

Příjemný thriler, který trošku moc zabíhá v nepříliš vhodných místech ke komedii. Ale velmi dobré výkony Goldbluma a Pfeifer to celé vytahují na 70%. ... Zlatý osmdesátý léta :) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Škoda závěrečné přestřelky, která se svým laciným (a velmi nelogickým) pojetím naprosto nehodí do nálady filmu. Výsledek tak 3 1/2 hvězdičky... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jak já Edovi rozumím. Také jsem měl období, kdy jsem se pár let pořádně nevyspal. Kdybych v té době byl ještě oblažen zjištěním, že je má manželka nevěrnice nevěrná, tak bych také rozjel rozdýchat její mimomanželský sex v noci na letiště. Proč na letiště? Protože pouze tam skáčou nádherné blondýny v ohrožení do vozů zmatených intelektuálů. A jelikož tam na Eda zrovna jedna zbyla, tak já jsem si tento snímek mohl před výživným spánkem pořádně užít. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tenhle prakticky neznámý Landisův komediální thriller zastaral ve srovnání s jeho klasikami kupodivu možná nejmíň. Ideální do dvojprogramu spolu se Scorseseho After Hours ze stejného roku. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film - nebo co... Krásně americký koktejl žánrů, myslím, že skvěle zapadající do kategorie "NEBO CO". A i když režisér se sice v roli něšikovného zabijáka >savakáka< nechá v závěru trošku trapně sejmout, vše se v dobré obrátí a Ed se nakonec fakt dobře vyspí. K tomu výslužku sedumsetpadesáti tisíc babek a jednu sladkou Myšku Pf. Jójó, někdy se zkrátka vyplatí jen tak zbůhdarma se vydat do noci... :-)) - - - P.S. K hudbě úžasný B. B. King se svou Lucille - na dvd nakonec ještě navíc ve velmi pěkném skoro půlhodinovém bonusíku. - - - P.P.S. Jo - a ještě jeden vzkaz: až zas budete v Hollywoodu, máte zajet do Universal studios a chtějte Babs... ;o) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování ala Magnum, pohodový prostředí a záporáci takový trošku pro srandu, ale za to ústřední dvojice je svkělá. Jeff Goldblum se tady zahřívá před svým super výkonem v Mouše a Michelle Pfeiffer v jedný ze svých prvních vážnějších rolí skvělá a taky až skoro nezvykle mladá a zahřívající se před Jestřábí ženou ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tak zvaně starý dobrý poctivý film. Anebo ne? Jen jedna z mnoha příček, po kterých vystoupala Michelle Pfeiffer na absolutní vrchol. Velice to zestárlo a nemám potřebu to vidět znovu, už jenom pro tu pravidelnou sinusoidu pomalých obyčejných dialogů a sterilní akce. Na druhou stranu pro případy nespavosti to má své kouzlo a jsou tu zajímavá camea. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když nespíte, tak se vám toho může hodně stát. Vemte si takového Eda. Trpí nespavostí, tak si vyjede večer na projížďku (co by taky dělal doma, když v ten den zjistí, že ho manželka podvádí) a čistou náhodou narazí na okouzlující Diane. Ta pro změnu prchá před nebezpečnými lidmi, kteří chtějí to, co má ona - drahokamy. Toto je nástin toho, co od filmu můžete očekávat. Bohužel, místy je to celkem nuda, takže to jediné, co stojí za vidění, jsou výkony Pfeiffer a Goldbluma. Lepší 3 hvězdy. A není tu označení Thriller tak trochu navíc? Protože jestli tohle měl být Thriller, tak to fakt nevím… ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásná Pfeiffer doprovázená náhodným zachráncem hledá východisko ze zoufalé situace v níž jí jde o život.! Docela prdlovina.. a ten zaražený výraz v každé scéně pana Goldbluma je jedinečný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, niečo sa tu podarilo, hlavne v spojitosti s Goldblumom a komickým využitím jeho postavy. Ale to je asi tak všetko, čo môže tento snímok ponúknuť. Aj toho humoru by som privítal viac. Celkovo ide len o tuctovú krimi komédiu, ktorá aj keď je celá ponorená do príjemnej osemdesiatkovej atmosféry, svojim nezáživným, nudným príbehom dokáže riadne potrápiť divácku pozornosť... Na priemer to nestačí. 45/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zlatá osmdesátá léta. Já mám strašně rád Landisův styl, který je nesmazatelně vryt do každého z jeho filmů. Do noci má tu rýhu snad nejsilnější. Je to prostě béčková jízda plná srandy, akce a samých známých tváří. Někoho může nalákat třeba i David Bowie v menší roli. To on byl právě ten poslední impulz, který mě donutil konečně sáhnout po tomto filmu. Navíc Johnova záliba v obsazování kolegů režisérů je zde do očí bijící. Můžeme zde viděl například Davida Cronenberga, Rogera Vadima, Lawrence Kasdana, Jonathana Demme a mnoho dalších, včetně samotného Landise, který si zde stříhl nemalou a velmi komickou roli jednoho ze čtveřice ostrých hochů z orientu. Samotný výkon ústřední dvojice Jeffa Goldbluma a krásné Michelle Pfeiffer je také pěkný. Člověk jim prostě fandí a ty necelé dvě hodiny utečou jako voda. Na tenhle snímek jsem se dlouho těšil a nakonec jsem se u něj skvěle bavil. Takovéhle filmy mám prostě rád a mohu Do noci jenom doporučit, a to jak fandům Landise, tak fandům bláznivých krimi-komedií osmdesátých let. Zaručeně jedno z těch (nej)lepších děl Johna Landise. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pokud nemůžete večer usnout ( stejně jako hlavní hrdina tohoto filmu a vlastně i já :o) vřele vám doporučuji tento snímek. Sice neusnete, ale zaručuji vám, že se skvěle pobavíte a těch 115 minut nebude v tomto případě žádnou ztrátou. Největší předností tohoto snímku jsou bezesporu herecké výkony obou hlavních představitelů. Jak Jeffa Goldbluma jako leteckého inženýra a nespavce Eda Okina, tak i krásné Michelle Pfeiffer v roli Diany a v neposlední řadě fakt, že snímek se nebere zcela vážně a zejména při scénách honiček se " záporáky " se budete náramně bavit. Jako příjemný bonus, skvělá píseň B.B. Kinga - Lucille, provázející vás celým filmem a přesně padnoucí do atmosféry celého snímku. p.s. škoda pouze té závěrečné přestřelky, která se k celkové atmosféře celého snímku nehodí a trochu kazí dosavadní dojem.... p.s.2 The king lives.... :o) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byl jediným zklamaným. Čekal jsem od Landise něco víc. Ze začátku to ujde, ale postupem času se mi zdálo že film padá do stereotypu a nemá čím překvapit. Za zmínku ale stojí dva hlavní aktéři kteří jsou výborní. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Los Angeles, Jeff Goldblum a Michelle Pfeiffer, nahodilý David Bowie, existenciální krize, John Landis, blbí mafiáni. Zbožňuju 80. léta. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý a popravdě i nepříliš povdený pokus o kombinaci drsného thrilleru a zábavné komedie, kde nic nefunguje tak jak má. Drsný thriller ruší komediální prvky na komedii je film málo vtipný, mezi ústřední dovjkou je takřka nulová chemie a nulová gradace či tempo také filmu mnoho nepřidají. Od klasika Landisova formátu bych čekal daleko více. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé a zbytečně dlouhé - vždyť to má skoro dvě hodiny, a přitom se toho zase tak moc nestane. Jen půl hodiny trvá, než chlápek, co dělá v open space kanclích zjistí, že mu zahýbá manželka, a zkusí si zajet na letiště. Kde náhodou potká fešnou kočku v nesnázích. Z námětu se toho tolik dalo vytřískat - už třeba jen Edovo hledání důvodů toho, proč nespí, mohlo mít podobný impuls jako ve Smrtonosné zbrani. Ale tady se odplácá pár rádoby vtipných scének s mizernými dialogy, a nazdar. Kdysi kult těchto "blues brothers", ale tenhle film patří k těm horším. ()

Reklama

Reklama