Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Goldblum žije nezajímavý život, dokud ho na letišti nepožádá vyděšená Michelle Pfeifferová o pomoc. Prosbě vyhoví, ale sám se ocitne v ohrožení života... Ed Okin snídá jako vždy se svou ženou Ellen a stejně jako již mnoho nocí i tuto nemohl spát. Po cestě do práce se s tímto problémem svěřuje kolegovi Herbovi, který mu v žertu doporučí výlet do Las Vegas, jelikož tam nikdo v noci nespí. Ed se v práci cítí unaven a za stolem klimbá, tudíž se v poledne rozhodne odjet domů, aby se trochu prospal. Před domem uvidí cizí auto, a tak jde raději přes dvůr k otevřenému oknu, kde uslyší vzdychání. Zdrcen nasedne do vozu, vrátí se zpět do zaměstnání a večer dělá, že o ničem neví. Když jeho manželka Ellen usne, rozjede se na letiště, dojede až do letištní garáže a přemýšlí co dál. Rozhodne se vrátit domů, nastartuje, ale do toho přiběhne mladá vyděšená žena Diana se žádostí o pomoc...
Ed ji nechá nastoupit a rychle z garáže odjede. Diana ho požádá, aby ji zavezl do přístavu a poté do bytu k bratrovi. Potom už dojde Edovi trpělivost a chce vědět, co se děje a proč přepadení a zabití jejího známého v garáži nechce ohlásit policii. Diana se mu svěří, že pašovala do země smaragdy, které patřily příteli, ale nároky na ně si dělá i jeho teta...
Ed se rozhodne, že jí bude pomáhat dál. Nakonec se jim podaří dostat se k Jackovi, jehož chtěla Diana požádat o pomoc už od začátku. Jack vyslechne, co se stalo, a poradí jí, aby smaragdy prodala zpět majitelce. Diana s Edem společně vymyslí rafinovaný plán... (TV Prima)

(více)

Recenze (62)

Shit 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování ala Magnum, pohodový prostředí a záporáci takový trošku pro srandu, ale za to ústřední dvojice je svkělá. Jeff Goldblum se tady zahřívá před svým super výkonem v Mouše a Michelle Pfeiffer v jedný ze svých prvních vážnějších rolí skvělá a taky až skoro nezvykle mladá a zahřívající se před Jestřábí ženou ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Jeff "Moucha" Goldblum trpí insomnií a tak se jede Do noci projet. Tím sledujeme nejen jeho eskapády. Into the Night překvapí decentním humorem, který je velmi příjemný. Koutky se mi nejednou pozvedly. Landis se také objeví v jedné roli (a také rozesměje). Jedním slovem nádherná Pfeiffer (jak také jinak) se nám cudně odhalí a opravdu JE na co se koukat. Na dnešní uspěchanou dobu by snímek potřeboval mírně zkrátit, ale na zlaté osmdesátky je ideální i pro rande v kině. Romantika se kupodivu (ne)koná. ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle osmdesátky. Ovšem zde místy tento kriminální trihller sklouzává ke komedii a působí tak jako parodie. Jistě i zde pochroupal zub času, ovšem na jiných klasikách které tak moc nesázely na jednoduchost diváka, se až tolik nepodepsal. Jeff Goldblum hraje výborně, zdárně mu sekunduje i nádherná Michelle Pfaiffer, ovšem více ji to slušelo v Báječných Bakerových hoších. I proto, že jsem je koukal nedávno, nemůžu tomuhle snímku přidat. Rozdíl je opravdu velký. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Review filmů s Michelle Pfeiffer #6: Zvláštní bizár. Film z ranku těch, kteří si zřejmě velmi užívali ti zasvěcení, zatímco na diváky zbyla podivná pachuť v ústech. Nějak se nedokážu ubránit dojmu, že v tom filmu zůstala ukrytá nějaká výpověď o světě, ve kterém se Jonathan Landis pohyboval, ale vlastně netuším, jestli tam něco takového skutečně ukryto je. Začíná to ale více než dobře. Jeff Goldblum trpí insomnií (k čemuž se výborně hodí jeho neustále vykulené oči, jejichž únava je hypnotizující), je tak uvězněný ve světě bdělosti, aniž by tento svět alespoň trochu držel ve svých rukou. Jenomže zásadní problém spočívá v tom, že jeho postava neuchopí svůj osud do rukou ani v okamžiku, kdy by tak učinit měla. Jak správně řekl Jack Nicholson, když mu tu roli nabídli: „Ten chlap nic za celý film neudělá.“ Hlavnímu hrdinovi tak všechno spadne do klína bez větší námahy, zatímco kolem něj se střílí, nadává a diskutuje (a celý tehdejší Hollywood se producíruje po place v nekonečné řadě cameo roliček). Tvůrčí záměr? Těžko říct. Ale já jsem pro Jonathana Landise nikdy slabost neměl, spíše jsem jeho úspěch nikdy nepochopil (i ten Americký vlkodlak je pro mě nepochopitelný, na tom filmu jsou geniální pouze efekty, na kterých Landis podíl neměl), takže to za tvůrčí záměr považovat nemůžu. Pokud to měl být film o „probuzení z letargie“, tak je tam toho zoufale málo. Spíše je to film, ve kterém se ženy bezdůvodně odhalují, padají k nohám chlapům, kteří pro ně nic neudělají, a štěstí je ztělesněno pouze penězi. Taková „male fantasy“, která patří pouze do doby, kdy něco takového mohlo vzniknout. A jsem rád za to, že už to tam zůstane. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pokud nemůžete večer usnout ( stejně jako hlavní hrdina tohoto filmu a vlastně i já :o) vřele vám doporučuji tento snímek. Sice neusnete, ale zaručuji vám, že se skvěle pobavíte a těch 115 minut nebude v tomto případě žádnou ztrátou. Největší předností tohoto snímku jsou bezesporu herecké výkony obou hlavních představitelů. Jak Jeffa Goldbluma jako leteckého inženýra a nespavce Eda Okina, tak i krásné Michelle Pfeiffer v roli Diany a v neposlední řadě fakt, že snímek se nebere zcela vážně a zejména při scénách honiček se " záporáky " se budete náramně bavit. Jako příjemný bonus, skvělá píseň B.B. Kinga - Lucille, provázející vás celým filmem a přesně padnoucí do atmosféry celého snímku. p.s. škoda pouze té závěrečné přestřelky, která se k celkové atmosféře celého snímku nehodí a trochu kazí dosavadní dojem.... p.s.2 The king lives.... :o) ()

Galerie (103)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo 2. dubna 1984. Natáčelo se v Kalifornii (USA). (Varan)
  • Film je známy aj tým, že cameo má v ňom až 17 režisérov. (Real Tom Hardy)
  • Jackovi Nicholsonovi bola ponúknutá hlavná rola, ten však odmietol, lebo podľa jeho táto postava nič nerobí a diváci majú radi opak. Nicholson taktiež chcel, nech Landis priletí z Chicaga k nemu domov do Colorada (ten potom musel aj šoférovať cez snehovú búrku), len aby mu povedal, že nemá o rolu záujem. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama