Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (280)

kulyk 

všechny recenze uživatele

On ten Sly našel v době, kdy ještě patřil do mladého železa, mezi leh-sedama a zatínáním glutea maxima (do úplného minima) čas na lekce v cirkusování! Pardon, hraní. A byť mu příroda a zručný porodník nadělili obličejovou obrnu, v komentovaném díle dokazuje, že se k danému faktu postavil jako chlap a sere na to z vejšky. Pěkný výkon postradatelného. A Tim Curry? Miláček! Opět zahořel Kulďýk touhou po pravzoru všech úlisáčků. Suma sumárum - podstatně lepší, než žabožroutská verze. Rozhodně to není tak udýchané, až ufuňésené. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Věrná kopie originálu. Remake, který mě nemohl nadchnout, naopak jsem z toho takovej přešlej. Kdyby neexistoval originál, asi bych se tvářil jinak. Škoda. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Další Slyův komediální pokus který opět nekvituju. Přenesl bych se přes to, že si hraje na Funese, ale ani kdybych to neporovnával z originálem, tak to není žádný terno. Sakra ševče drž se svého kopyta! 30% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Asi největší seriózně myšlená hovadina se Stallonem. Dokud jsem to neviděl, tak jsem si vážně nemyslel, že někteří herci by se opravdu neměli snažit o komedii. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stallone zde naplno rozvinul svůj komediální talent a výsledkem je příjemná retro komedie, u které je lepší nebrat v potaz že se jedná o remake. 60% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"A neříkej mi šéfe! Jasně šéfe." Když jsem byl malý, neexistoval pro mě zamotanější film než právě Oscar. Dneska už mi to sice tak komplikované nepřijde, ale smál jsem uplně stejně jako tenkrát kdysi dávno, když mi mafiánský boss Sly poprvé přicapkal ve svých psích dečkách na obrazovku a rozjel tuhle perfektně zamotanou taškařici. Na Slyovi je prostě vidět, že si tuhle roli náramě užívá a pokud ho třeba jinak moc nemusíte, věřte mi, že tady ho budete milovat na každém kroku. Za film 4* + 1* navrch z nostalgie. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tolik forem na zpracování podobného spíše divadelního zábavného kusu, málé šarády, jenž nejlépe rozhodně vyšla Francouzům. :-) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Výborná komedia se Sylvestrem Stallonem, coby mafánem, co se snaží živit poctivě. Film má docela dobré herecké obsazení. A pěkné zvraty. Jedná z lepších komedii se Sylvestrem Stallonem. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Komediím s akčními herci jsem se většinou vyhýbal, tudíž mi dlouhé roky unikal i Oscar. John Landis natočil parádní snímek, u kterého se divák pobaví od první až do poslední minuty. Pochválit musím český dabing, ale zejména herecký výkon Sylvestra Stallona, jenž opět prokázal, že umí zahrát na úrovni. Vedle Rockyho 1 a 6, Ramba 1, Creeda a jedné scény v Expendables 2 je Oscar dalším filmem, v němž opravdu hraje. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

No film teda nič moc. Raz dávno som si zapol televízor a videl som Sylvestra v kostýme z 30.tych rokov a po pár sekundách som zistil, že je to dokonca gangsterka. Nadšenie opadlo, keď som zistil, že je to komédia a že nie veľmi vydarená. Stále nechápem prečo sa ten Sylvester Stallone tak veľmi snažil presadiť v tých komédiách, keď mu to vôbec, ale vôbec nešlo. Fakt tomu nerozumiem. Nieje to ale zase jeho vina, že mu to nešlo. Lepšie napísaná postava by pomohla vždy. Inak ho mám celkom rád, ale ako akčného herca a nie toto tu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Gangsterská komédia so Sylvestrom ? Zaujímavé, ale prekvapivo to nebol zlý ťah a Italsky hřebec Sylvester Stallone sa na tu rolu hodil. Zahral to fakt dobre a povedal by som, že si to skutočne užíva. Originál som nevidel, takže som si akékoľvek zvraty celkom užil. Príbeh je celkom fajn, pokiaľ máte radi zaujímavú a vtipnú zápletku o stratených prachoch a nedorozumeniach. Dialógy sú dobré, vtipné, dá sa zasmiať a majú fajn načasovanie (pravdepodobne to bude tým, že predloha je divadelná hra). Film ma celkom tempo, takže moc nenudí. Tento (retro) štýl komédie asi nebude sedieť každému, mne tiež miestami nesadol (tým schválnym prehrávaním), ale baviť som sa bavil. Sly a v slovenskom znení Jozef Vajda ma nenudili. 65% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Má to své světlé chvilky, Stallone si svou roli užívá a divák se nenudí, ale nic převratného, co by se přehouplo přes těch 105 minut až do vyprávění kamarádům u piva, se tu bohužel také nenajde. Průměr, který nenaštve a nedělá Rockymu žádnou velkou ostudu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sly tu podáva svoj životný komediálny výkon. Scenár je plný premyslených running gagov a skvelých dialógov a ťaží najmä zo skvelých hercov s výborným timingom (napríklad Marisa Tomei, Kurtwood Smith, Tim Curry, či mini cameo Kirka Douglasa). ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tento film je zmatek nad zmatky za rytmu italské hudby. A celé se to točí okolo zakletého kufříku a je to zábavné. Hlavně, když Provolone učiní z těch krejčích obleků nejnebezpečnější zabijáky a pak následující hra na klavír a těch pár dialogů, to jsem se válel smíchy:D Stallonemu oblek i maska mafiána docela sedí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Původní francouzskou komedii s Luisem de Funesem jsem neviděl, ale ihned se nabízí otázka, čím tato prostinká komedie americké tvůrce zaujala, že museli natočit její remake. Vlastně je to jen jakýsi sled naprosto absurdních situací a nedorozumění, jehož hnacím motorem je překvapivě zábavný Sylvester Stallone. Právě jen díky němu, jeho hláškám a komice to stojí za vidění. Vše ostatní totiž zůstává nemilosrdně v jeho stínu. 50% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Johnův typycký film se záměnama úplně jiný než ten s Funesem,ale je stejně tak zábavný a zmatený a kdykoliv se na něj můžu podívat. A Stallone se do své role opravdu vžil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oscara som videl už veľmi dávno, ale výborne som sa pri ňom zabával. Originál som nevidel, čo je zrejme výhoda, pretože Stalloneho drevený otravný výkon s jeho neustálymi gestikuláciami by určite v porovnaní s Funesovým prirodzeným komedianstvom neobstál. Ale scenár je zábavný a atmosféra doby celkom slušne vystihnutá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tenhle remake francouzské komedie s Funesem se mi líbil více než originál. Hlavně Stallone zde válí. Fakt sranda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála prerábok, u ktorej som ani nedúfal v úspech, veď ako chcete nahradiť Funesa na americký spôsob? Lenže ono to fakt bolo vtipné aj s obrneným a vyhladeným Stallonem. Marisa Tomei a Ornella Mutti navyše dolaďujú aj inú stránku filmu, síce v tomto prípade hlavne Ornella. Marise zabudli dať dole asi natáčky. ()

Reklama

Reklama