Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (280)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší fór - 'you are ox and moron' - byl ztracen v dabingu, stejně jako i další, originál je originál. Ale stejně je to pořád taková taškařice dělaná na efekt a staromódní vtípky typu neustálých záměn tašek, milostných pletich či přiblblých poldů mě nedokázaly příliš rozesmát. Některé postavičky ale stály za to - třeba bratři Finucciové nebo Dr. Poole. I Sly se zde rozehrál k milému výkonu a očividně ho to bavilo. Sečteno podtrženo je Oscar celkem fajn fraška, u které jsem se párkrát pousmál, ocenil dobré herecké obsazení, ale která mě nijak zvlášť nezaujala. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná komedie, která si v ničem nezadá se starší verzí, byť Sylvester Stallone se pro tuhle roli rozhodně nenarodil. "Neříkejte mi šéfe." "Jasně, šéfe." (266.) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na francouzský originál tento film nemá, ale přesto je to docela povedený remake. Originál ve vtipnosti jednoznačně vítězí, Stallone v žádném případě není Louis de Funès, dialogy jsou v původní verzi ještě více vypointované a tomuto příběhu lépe sluší francouzský temperament. Velkým plusem americké verze je, že má zajímavou stylizaci do 30. let, prakticky všechny dějové aspekty a zvraty jsou stejné jako v předloze (jen hloupý masér byl nahrazen uťápnutým lingvistou) a je zde plno známých tváří, které se ve filmu objeví. Rozhodně se nejedná o remake, který si zaslouží zatracení. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Stallone v tomto filmu prokazuje (pro mne překvapivě) mimořádný komediální talent. Při této mafiánské komedii jsem se bavil výborně. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

..Oscar v prevedení S.Stalloneho porovnávať s L.de Funesom je jako porovnávať trabant s mercedesom.Tentokrát je za trabant S.Stallone a to je tiež môj obľúbený herec......Sly dal si si ozaj vysokú latku.Iste Ťa poteší,že len z úcty k Tvojim kvalitám nedám jednu hviezdu....no nerozhnevám si to predsa s akčným hrdinom :))))))) ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jako veliký, opravdu veliký fanda původního filmu z '67, musím hodnotit takhle. Sice jsem se párkrát upřímně zasmál, ale stejně jako vždycky, když se dělají americké remaky francouzské klasiky, nedopadlo to nejlíp a při sledování Stalloneho hranaté brady mi pořád hlavou rezonoval Luise a Filipovksý. Promiň Slyi. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Přestože je Funesovský Oscar rozhodně kvalitnější počin, u mě tahle verze se Stallonem vede na plné čáře především větší vtipností (dokážu se smát klidně i během celého filmu v kuse), a pak hlavně skvělým výběrem herců. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stallone vykradol Funesa dostatocne kvalitne, ale na rozdiel od francuzskeho herca musi Stallone pochopit, ze komedialny talent nema. Bez debaty. 51 % ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Asi po polovičke filmu som si uvedomil, že sa to dejovo ponáša na film Oscar s Funesom, ktorý som videl pred niekoľkými rokmi. Moc dobre som si nepamätal ako sa to skončilo, alebo vôbec ako to prebiehalo, tak som si film so Stallonem vychutnával. Nič to nemení na to, aj keď je to remake, že film je výborný a za 5*. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, co dokázali vytřískat ze záměny tašky a ztracených dcer. . . . Alespoň jedna komedie, ve které Stallone nešlápl vedle. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

První a poslední komedie, kde výtečně zazářil Stallone jako mafiánský boss. Výborně jsem se pobavil ve scéně s kufříky a s arzenálem zbraní v kabátu. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku jsem udělal chybu, že jsem neviděl původní film Oscar z roku 1967 a tak to doufám někdy napravím. Znám francouzský humor, takže vím, že tohle provedení z USA mě sice potěšilo, ale jen proto, že jsem neviděl tu původní verzi. Třeba se jen domnívám. Stallone zde předvádí svůj nejlepší herecký výkon(i když zase v roli jakéhosi blbce, spíše smolaře). ____ Chci se vrátit rychle do banky a odmítnout pár půjček. ____ ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Akční typ následovníkem Funése? Zapomeňte na předsudky, volba to byla dobrá. Sylvester Stallone narozdíl od ostatních zlých mužů Hollywoodu hrát skutečně umí (a říkejte si co chcete, dokazuje to po většinu času své kariéry) a i zde se ukázal v dobrém světle. Navíc toto je jeden z mála opravdu dobrých remaků francouzského díla. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je milým prekvapením s humorom Silvestra Stalloneho. Film je skvelým vzkriesením starej módnej komédie a možno je to jeho základná cnosť. Humor, ktorý nechce zapôsobiť vulgárnymi narážkami, ale skôr  rozumom využívajúcim motív mafie a zámien. 6/10 ()

Reklama

Reklama