Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (280)

jane1106 

všechny recenze uživatele

Ujetá, svižná komedie rodinných trampot se zápletkou jako vystřiženou z veseloher 30. a 40. let. Já se ale nad veškerá očekávání dobře pobavila, i přesto, že se celý příběh odehraje víceméně za zdmi jedné luxusní vily a humor nabývá místy absurdních rozměrů. Nekončící výměny černé kabely jsem sice nestíhala sledovat, ale jakmile Provolone potřetí teatrálně vysype prádélko na stůl, na logiku jsem se vykašlala. Hudba z Figara filmu bezvadně sedne, hlášky v českém znění neměly chybu a nepamatuju se, kdy byl Stallone větší štramák. Kromě toho tady dost dobře hraje. Jo a Tim Curry rocks.:) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Děsná blbina, ale já se fakt bavila. Sly překvapil, že to umí na pláně i rozbalit. Tento snímek je přesně to, co si pustím tak jednou za deset let pro dobrou náladu. Za mne 70%. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Mafiánská komedie kteoru bych nazval hereckým koncertem a vynikajícími výkony. Obsazení naprosto fantastické a i když mám k Sylvestrovi jako herci výhrady tak tady je milionovej. Ornela Mutti mafianova manžela Tim Curry jako potrhlej učitel angličtiny Chazz Palminteri jako správná levá ruka bosse . Kirk Douglas tam hraje miniaturní roli na začátku ale taky rozesměje. Krom skvělého výběru herců je ve filmu použitá i hudba z Lazebníka Sevilského a naprosto dobře . Nelze opemenout kostýmy a kulisy jednoduše se ji to do všech detailů povedlo. Ovšem účetního v podání Vincenta Spana bych rozhodně nechtěl :o) ,, Sylvestr : Kde bys ty prosimtě mohl vzít 50,000 účetní Anthony: Ukradl jsem vám je. " 5 hvezdiček v žánru mafiánskejch komedií a 90 procent celkově z filmů co jsem si oblíbil . ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl, ale tenhle americký remake byl průměrný. To asi kvůli tomu, že hlavní roli hraje místo L. De Funese Stallone, který přeci jen nikdy nebyl a nebude komikem. Se zbytkem obsazení jsem problém neměl. Tři hvězdy. ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Keby som nedávno nevidel originál s Funésem, užil by som si to viac. Film ale nie je naštastie okopírovaný doslova, takže dá človeku niečo naviac. Silvester podla mna hrál dost dobre a omáčka okolo kostry príbehu bola vymyslená tiež dobre. Jediné čo mi nesedelo bola hudba. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Jasně, že Stalone není Funes. A právě proto je tohle naprostá bomba. Už jste někdy viděli Staloneho se smát? Já jo. TADY! Úžasný, nečekaný, elegantní Stalone. Neslintá, nevrčí, nevzpírá, neboxuje, nenapíná krční svaly a s nimi krční žíly, je skvostně "distingovaný". Kouzelní jsou naprosto všichni, báječný film. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Sice to působí spíš jak od Danta než Landise, ale Stallone to táhne a všechny ty záměny a omyly během jednoho dopoledne v jedné vile jsou prostě kouzelné. Jenom to příliš často sklouzává do cartoonu, aby mě to úplně naplnilo. Na sobotní odpoledne ale oukej. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

"Vězníš mě tu ve vězení... jako vězně!" nebo o nabídnutém šampusu: "Máme ho jenom na křtění jacht." - to je prostě moje nota. Na tenhle film se dá dívat vždycky. Absolutně netuším, proč není v červených. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre rozohraná komédia, jeden mála z remakov, ktorý v produkcii Hollywoodu dopadli viac ako dobre. V mojich očiach najvydarenejší pokus S. Stalloneho v komediálnom filme. Je tu zopár skvelých scén (napr. raňajky alebo odzbrojenie Connieho), ktoré kričia pre opakované pozretie. P.S.: Len malá poznámka. Kým A. Schwarzenegger potreboval (podľa mňa) pre najlepšiu „rodinnú komédiu“ D. DeVita, tak Sly viac-menej zvládol to bez väčšej hereckej výpomoci od ostatných kolegov. Osobné hodnotenie: 84% (****) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Gangsterských komedií se nikdy moc netočilo a Sly se zřejmě rozhodl tuto díru zaplnit. A pro takový filmový projekt se rozhodl využít úspěšnou divadelní hru Clauda Magniera, kterou právě zasadil do oněch amerických gangsterských 30. let. Hned je však třeba zapomenout na francouzskou filmovou verzi „Oskar“ (1967), kterou neproslavil nikdo jiný než sám Louis de Funès, který hru dokonce přímo uvedl na divadelních prknech. Sly se spíše atmosférou přiblížil ke staršímu snímku dánskému „Oskar“ (1962). Sly má na komediální dobrodružství až příliš kamennou tvář, ale protože tajně konkuroval Arnoldu Schwarzeneggerovi, který měl se svými komediemi vždy úspěch, šel do toho s chutí a obrovským elánem. Nehledě na famózní francouzské zpracování se samozřejmě dostavilo zklamání. Z bláznivé komedie se stala spíše průměrná úsměvnost, ve které kromě základů scénáře nefungovalo téměř nic. Sly se sice snaží seč může, ale nebýt občasných vtipných replik a hlášek, nejeden by se ukousal nudou. Ne, tady Sly udělal chybu. Chtěl ukázat, že stejně jako Arnie umí dělat komedie, ale tahle hra se pro něj ukázala jako dost velké sousto. Ale ano, sem tam něco pobaví, ale pokud právě mladý divák ještě neviděl Funèse. Na vtipné repliky a hlášky je tu sitcom. Na komedii, navíc bláznivou, už jsou potřeba také blázniviny a právě tady už to bohužel dost skřípe. Zkrátka tomu chybí ta správná energie. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, a bude to znieť kacírsky, ale táto verzia sa mi páčila viac ako s Funesom. Asi preto, že tento film som videl skôr ako ten z r. 1967 a ešte k tomu v letnom kine a na obrovskom plátne. Ono asi predsa len bude platiť pravidlo, že viac bodov získava ten film, ktorý ste proste videli ako prvý. Oddychový film na piatkový večer. ()

zipoo 

všechny recenze uživatele

Rocco ráno rdousil rezavým revolverem rivala rumového rolfa v rozjetém rychlíku! Když to má hlavu a patu! Jedna z prvních komedií, co jsem viděl. A baví mě doteď. ()

Reklama

Reklama