Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (280)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokus o novou verzi francouzského Oskara z r. 1967, která ale zdaleka není tak vtipná jako originál. On taky Stallone neni Funes :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nesnáším komedie se záměnami a všemi těmi zmatky okolo, ale vyjímka potvrzuje pravidlo:) Od začátku až do konce jsem se příšerně chlámal...Stallone je tu opravdu bezkonkurenční. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: Přemýšlel jsem, jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Sice jsem se bavil, někdy i zasmál, hlášky byly super a Stallone nám tady předvedl, že je dobrý herec, ale taky jsem se docela nudil a celé to mohlo být pojaté trochu zábavněji. To ale neznamená, že je film špatný, to vůbec ne, právě naopak ! Musí se Vám ale prostě hodit do nálady. Jen na mě neudělal tak šíleně velký dojem, že bych si ho chtěl brzy pustit znovu. Originál s Funesem jsem neviděl, takže ani nemůžu srovnávat a myslím, že by to bylo i vůdči tomuhle filmu neferér. Za to, že miluju konverzační filmy, muluju Stalloneho a nádhernou a skvělou Marisu Tomei, dám 4 ! :::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

A pak že Stallone není herec :) Naprostá špička v komediích. Jeden barák, jeden kufr a jeden slib, za to plno zvratů, výborných herců a humoru! Usmívala jsem od začátku do konce! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo si to za sviňu, že kradneš peniaze z výpalného?“ John Landis (CESTA DO AMERIKY) si inteligentne vystačiac s jedným parádne zariadeným domom a priľahlou uličkou. Snímka pôsobí divadelným dojmom. Možno preto, že vznikla podľa divadelnej hry. Ústrednou postavou je mafián (skvelý Stallone), ktorý umierajúcemu otcovi (boxer Kirk Douglas) sľúbi „návrat k hodnotám“ a tak sa chce stať dôstojným bankárom. Zo svojich zabijakov urobí komorníkov, nadáva im, ak ho oslovujú „boss“ a zakazuje im nosiť zbrane. Lenže neustále je pod dohľadom FBI (ktoré verí, že je to len čudná hra, ktorou maskuje svoje krvavé zločiny) a navyše ho čaká vyčerpávajúci deň. Pokladník sa mu práve priznal k láske k jeho dospievajúcej dcére (a že ho okradol, ale to je vedľajšie), dvojica krajčírov chce dať výpoveď (lebo už je slávna - ich oblek je na titulnej strane, prederavený pár guľkami, ale to neprekáža, skôr naopak) a v najbližších 24 hodinách toho bude oveľa viac. Oskar je improvizačným dojmom pôsobiaca konverzačná komédia o tom, že niektoré veci sú rovnaké v roku 1934, ako v roku 2009. Extra rozkošný je Chazz Palminteri, ustavične odkiaľsi ťahajúci nové a nové búchačky. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Takže ty peníze, co byly původně šperky, se změnily v prádlo?" Mafiánská crazy ukazuje, že Stallone vůbec není tak špatný herec, jak jsme si všichni mysleli. Navíc je dobře, že se Hollywood nevydal vyšlapanou cestou remaku známé funésovky. Jádrem je zápletka ze hry Clauda Magniera, ale reálie, některé postavy a vztahy mezi nimi jsou značně pozměněné. Nutno říct, že k lepšímu. Nejlepší film Johna Landise. 80 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vaše dcera není Vaše dcera a prachy, který byly předtím šperky, ty jsou teď prádlo." Měl jsem v tom trochu zmatek, ale nedostižně nechápavý gangster Connie mi v tom udělal jasno. V podstatě šlo jen o narovnání rodinných vztahů, trochu lingvistiky a záměnu kufrů, ale já jsem se bavil. A toho poučení, co tam bylo: 1) Rovnej křivák je protimluv. 2) Když jsi nic neviděl, tak budeš žít déle. 3) Zkrouhni bližního svého dřív, než zkrouhne on tebe. Díky za tebe Oscare, i když jsi jen remake. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto precizní pocta klasickým třicátkovým crazy komediím se Sylvesterem Stallonem v dost možná vůbec nejlepší roli. Lahůdka :)) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej film o nicem, obcas tam bylo par dobrych vtipu, ale jinak docela nuda ani Sylvester to nezachranil ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mafián, který už nechce být mafiánem, nemá na růžích nikdy ustláno. Snad jedinej film, kde jsem Stallona fakt obdivoval. Výborná komedie na odreagování, která si mě zaháčkovala už perfekním intrem z Lazebníka Sevilského. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Od dedstva bol pre mňa Stallone niečim výnimočný. Dodnes to neviem opísať, čím. A napriek tomu, že tento žáner nemám v láske, díky nemu som nemal probém to dopozerať. A to, že Oscar, o ktorom je pomenovaný celý film, sa objavý až na konci a aj to len na pár sekúnd, je veľmi nápaditý ťah. Niečo ako obraz menom Horiaca žirafa od Salvadora Daliho. (ak nepoznáte, vyhladať na google, a pochopíte :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Síce Funésovmu dielku to nesiaha ani po päty, no napriek tomu Sly poteší niečím, čo zase nemohol Funés. Najlepšia Slyho komédia a to ich nemal mnoho. 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená komédia so Sylvestrom Stallonom. Má dosť dobrý príbeh o mafiánskom bossovi, ktorý svojmu otcovi na smrteľnej posteli sľúbi, že skoncuje so svojou zločineckou kariérou a tak sa plánuje stať bankárom, ale v ten deň ho čaká množstvo problémov. Spracovanie je výborné, už samotný základ je dostatočný pre slušnú komédiu, ale našťastie len pri ňom nekončí, film si ma získal úž úvodnou scénou s otcom a následnými perfektnými titulkami, jedny z najlepších, s akými som sa kedy stretol a potom už len nasleduje skvelo prepracovaný príbeh, ktorý sa síce prakticky celý odohráva v jednom dome, ale je tu plno zaujímavých postáv so svojimi vlastnými starosťami a zaujímavými vzťahmi medzi sebou. S humorom som nadmieru spokojný, je ho tu dosť, síce výrazne smiešny je len občas, ale takto mi to plne vyhovuje, niekoľko hlášok a situácií je perfektných a tie priemernejšie sa vždy udržia na dobrej úrovni, o žiadnej trápnosti, čo je bežné pre súčasné komédie tu nemôže byť ani reči. A navyše celý film má tak príjemnú pozitívnu atmosféru, takže aj pri tých menej kvalitných situáciách som sa nemohol zbaviť úsmevu na tvári. Herecké obsadenie je výborné, až prekvapivo dobrý Sylvester Stallone, ktorý tu podáva skvelý herecký výkon, niečo takéto som skutočne nečakal a nespočetné množstvo zaujímavých vedľajších, tu snáď nie je ani jedna postava bez ohľadu na množstvo priestoru, ktorá by niečím neprispela. Réžia a technická stránka sú výborné, v rámci žánru výrazný nadštandard. A k tomu ešte príjemná hudba. Pre mňa je tento film prakticky úplná novinka, Stallona mám rád od detstva a tak som vedel aj o tomto filme, ale nikdy ma moc nezaujímal, komédie moc nevyhľadávam a tak som ani nemal potrebu ho pozrieť. Ale teraz som sa rozhodol doplniť si medzery v jeho filmografii a vidím, že som robil chybu, jeden z jeho najlepších filmov a rozhodne najlepšia komédia s nejakým americkým akčným hercom v hlavnej úlohe. Som veľmi spokojný. 77% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(7x) Snaps Provolone a jeho povedená rodinka zažívá první den legálního způsobu života. Dny mafiánského praní peněz a vůbec nekalých praktik jsou sečteny. Jak prosté, v 9:30 zkouška nového obleku bratrů Finucciů, v poledne schůzka s bankéři a podpis smlouvy. Lze si vůbec představit nějaké komplikace? Ale kdo to žijete? V roce 1931 je možné zkrátka cokoli. Náš drahý Snaps se stává podruhé otcem dospělé dcery, dává své manželce za pravdu, vyřeší těhotenství své první dcery, jeho účetní si také přijde na své, stejně jako náš báječný lingvistický zázrak. Neříkáme přece "skáknout", že ne? Oscar je dokonalá mafianská crazy komedie v tom nejlepším slova smyslu. Už abych si také zašla na koncert Rudy Valléeho. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sly si u mě rezolutně řekl o několik vrcholů – tehdy, když oživil svou první legendu (Rocky, 1978), o šest let později, když oživil druhou (Rambo, 1982), o dalších šest let, když utáhnul příjemnou buddy movie (Tango & Cash, 1988). Předtím se „italský hřebec“ s obludně vypracovanou fyzičkou rval v Moskvě nejen za kamaráda (Rocky IV, 1985), následně coby chrabrý horolezec v roli šité na míru (Cliffhanger, 1993) i profesionální vrah v netriviálním thrilleru (Nájemní vrazi, 1995), od té doby však uběhlo mnoho vody. Úporně se snažil o další nádechy právě s dvojicí svých ikonických legend R+R, většinou šlo o velmi povedené návraty. K úkrokům ke komediálnímu žánru docházelo z jeho strany logicky málokdy, o úplné průšvihy ale nešlo. Jeden barák a spousta zvratů. Jsme v New Yorku 30. let, gangster Angelo dává umírajícímu otci osudový slib, že nepoctivou dráhu opustí. Mafiánům, policii i tisku je sakra podezřelé, co se to děje, navíc je jeho dcera těhotná, chce se vdávat, a další dceru možná získá. Sly není po herecké stránce vůbec zlý, členové Nadace ceny Zlatá malina jenže „samozřejmě“ museli dodržet tradici, ač neoprávněně, nicméně Stallone už byl asi tak nějak zvyklý. Výsledek má několik milých momentů, vydařené kostýmy, mnohé narážky jsou povedené. Jen na tempo si měli dát tvůrci rozhodně pozor, občas jsem se zastihl ve stavu „nudím se“. Místy až moc udýchané. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pôvodný francúzsky snímok z roku 1967 som zatiaľ nemal možnosť vidieť. Takže nemám jeho novšiu, americkú verziu s čím zrovnávať. Možno, že je to tak aj lepšie. Pretože táto gangsterská komédia ma dobre pobavila. Zaujímavé postavy, komorné prostredie, vtipné dialógy a bláznivé situácie. Fajn film. A naviac mafiánsky boss Angelo "Snap" Provolone bol v podaní Sylvestra Stallone úplne úžasný. *** ()

Reklama

Reklama