Reklama

Reklama

Alenka v zemi zázraků

  • angličtina Alice in Miracle Land (festivalový název)
Trailer 3

Obsahy(1)

Poetické vyprávění malé dívky, která jako Alenka v říši divů putuje krajinou svého dětství jako kouzelným labyrintem a pozoruje a zaznamenává svět. Sny a realita se jí prolínají a vykreslují skrze její rodinu a svět slavností, kterými doslova protančí svým fantazijním viděním světa. Před očima jí ožívají tajuplné a legendární postavy Malého Prince, Andělky, Jana Nepomuckého a dalších - na Malé Straně a v okolí Karlova mostu a také v Itálii, kde v kraji své babičky prožije kouzelné zážitky na karnevalu v Benátkách. Alence odejde její vysněný kamarád a s ním jí zemře její dětství. Pomocí „zázračné“ koule najde střed labyrintu za zrcadlem své duše a vzkřísí se do dospělosti. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (16)

honajz 

všechny recenze uživatele

Bretoňskou selku na vás! (Kdo nezná, tak si dohledá ve Wikicitátech.) Pedofilně vyhlížející (proč má holčička pořád namalované oči jako dospělá?) filozofická esej, jakou byste si mohli natočit sami o svých rodičích, babičce, dědovi, sourozencích, pokud znásilníte nějakou slavnou knížku (nebo hned dvě), před kameru nacpete červené filtry a v After Effects použijete sépiovku, koupíte si dron, budete točit jako přes skleněnou kouli, a budete se tvářit jako jediní na světě, které postihlo, že se nějakým zázrakem dopracovali ke křtu. Celé to své vzpomínání si sepište, nechejte někoho oddeklamovat jako v rozhlase, a pokud bude přece jen potřeba nějakých hereckých kreací, vyberte klidně neherce, kamarády. Jako ale vážně - proč se mankote pořád skákalo mezi Brnem a Prahou? Proč je tam Mikulov? Co ta scéna zcela amatérská scéna v krámě? Vážně bylo nutné z Malého prince udělat Jezulátko? (Připomnělo mi to, jak ježíšek vyrostl a stal se z něho Děda Mráz.) Italskou babičku hraje blonďatá a modrooká Žilková? Která neumí ani slovo italsky kromě Si a Bene? A Polívka jako ukrajinský děda? Jako já chápu, oč tvůrcům šlo, myšlenka je to vznosná, ale to zpracování... Prostě, bretoňskou selku na vás. Na delší rozbor nemám síly, bylo by toho moc. ---EDIT: Ale přece jen. Na rodinný film nechápu, proč je tolik záběrů ženským do výstřihu. A to divadlo tlustých hereček má být nějaké kopírování Felliniho? ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Je to film se zajímavým konceptem, ale hodně chabým zpracováním. Přišlo mi, že neměl vůbec žádný děj, prostě to začne a zbytek je jenom směska náhodných situcí s pseudo-intelektuální narací. Film je doslova posedlý symbolikou a poezií, ale čeho je moc, toho je prostě moc, film rozhodně není tak hluboký, jaký si jeho autoři myslí, že je. Prezentace mi taky přišla hrozně zvláštní, celý film vapadá jako dokument. Jestli právě to byl účel, tak budiž, docela se jim to povedlo, ale jinak to vůbec nechápu. Stejně tak nechápu použití všech těch filtrů, žádný z nich mi nepřišel nijak důležitý. Herecké výkony byly fajn, žádný ale ničím nevynikal. 2/10 ()

Reklama

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Vypravěčský film očima jedné holčičky, je vidět, že nebyly peníze, vypadá to jak amatérský film.Nevím, jak do toho Dvořák, Postlerová,Polívka nebo Žilková do toho mohli jít.Je to nuda a šeď, obrazy nesouvislé, kdyby to nešlo v kinech a byl to studentský film, tak si člověk řekl fajn, učí se, ale tato nuda šla v kinech i v tv. Takže za mě 20%, jen prosím Otakara Schmidta ať už radši netočí. Je mi stydno za ty herce, že v tom hráli. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V zásadě nemám nic proti poetickým filmům. Problémy ale začínají, pokud se ho filmaři rozhodnou primárně vyprávět pomocí voiceoveru. Pak přidají hudbu, která má jinou náladu a barvu, než ten mluvící hlásek. Nakonec obléknou Alenku jako z lolitkovské fantazie pro dospělé a strašidelně ji zmalují. To se potom poetično hledá špatně i s kukátkem. Na druhou stranu, kde jinde uvidíte Jana Nepomuckého jako vodníka? Nakonec to bylo natolik mimo, že jsem u toho ani neusínal. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Alenka v zemi zázraků by nám chtěla říct něco rádoby impozantně uměleckého a jak se tak více a více snaží, tak jí to jde pořád hůř a hůř. Infantilnost děje a příběhu nebere konce, představy přibližně desetileté holky neodpovídají realitě. Copak jste už poznaly žákyni třetí třídy, která se vyzná v prokletých básnících a ze všech nejvíce miluje Arthura Rimbouda? Zná tak Malého prince, který se jí zjeví v jedné z pražských věží a na Pražském hradě, což opět zavání pokusem o něco echt kulturního a s realitou to nemá nic společného. Desetiletá holka má jiné záliby, jak by řekl kdejaký kulturní kritik, kýčovité. Tím samozřejmě myslím bárbínky, princezny Sofie, petshopáky, slizy a spoustu jiné zábavy, kterou naleznou v dnešních chytrých mobilech. Určitě si nebude tedy povídat s Malým princem, koukat na svět obrovskou průhlednou koulí, v kufru si schovávat duhové kuličky, plavat s filmy z foťáků 90. let a nosit na hlavě upletený věneček. Možná je to pokus o poetické vypravování, ale je to bohužel pokus o poetické vypravování mimo mísu. A tak jediné, co se na tomto příběhovém paskvilu dá alespoň kladně hodnotit, tak to je vizuální zpracování filmu a nádherné záběry Mikulova, Brna, Prahy a především Benátek. [66. hodnocení, 6. komentář, 36%] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Brně, Mikulově, Praze (Hradčany, Karlův most, staré Jinonice) a italských Benátkách. (honajz)

Reklama

Reklama