Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (197)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud by se Clint měl loučit tímhle filmem, tak by mě to určitě moc mrzelo, protože se nejedná vlastně ani o nějaký regulérní trhák, ale spíše o 80ti minutovou poctu jedné hrdinské události v boji proti terorismu. Přitom první polovina se mě poměrně líbila a nízké hodnocení jsem dopředu nezjišťoval. Je zkrátka vidět, že v Clintových filmech je obsažena jistá přirozenost, či snad talent pana režiséra, točit velmi dobře vlastně jakékoliv téma. Bohužel s příletem do Evropy film na 25 minut začne připomínat cestovatelský dokument, aby v závěru konečně podal svědectví o tolik očekávané temné události ve vlaku do Paříže. Je neobvyklé, aby hlavní hrdinové hráli sami sebe. Škoda Clinte, šlo k tomu přistoupit lépe, některé scény jsou natolik kvalitní že z filmu hodně čouhají. Ale jako celek spíše slabota. Příště se doufám uvidíme zase u něčeho povedenějšího. 50% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IF YOU HAVE ANY QUESTIONS DON'T ASK ME. I PROMISE I'M NOT GONNA HAVE THE ANSWER." ---------- Eastwood a patriotizmus ide dohromady a s tým, že sa v jeho filmoch bude frekventovane objavovať, jednoducho treba počítať, vrátane akýchkoľvek pátosov a osláv hrdinských činov. Vie sa predsa, že aktuálnu generáciu má v zuboch a niet sa mu čo čudovať. Inak tomu nebolo ani v 15:17 Paríž. Iste, mierne poľavil, no zároveň šliapol o krok vedľa. Príbeh troch borcov, ktorí sa išli prevetrať po Európe a náhodou natrafili na Maročana, ktorému sa v nesprávnu chvíľu zasekla zbraň. Film rozhodne nutný nebol a aj keby sa náhodou našiel niekto pripravený z tejto príhody ťažiť, nepovedal by som, že to bude práve Clint. Nebolo ale moc z čoho ťažiť, preto aj skladba vyzerá nasledovne: 70 minút – kecy z ich osobného života / 10 minút – samotná udalosť, z toho 5 minút akcia / 10 minút – aftermath. No nič, nakrútilo sa, ide sa ďalej. Pevne dúfam, že si rejža napraví skóre v pripravovanom The Mule a posadí nás znovu pevne do sedačky. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Statečnost budiž.. příjemné, ale ten americký heroismus v podání CE už je trochu moc. Měl by odejít na klidné staří a důchod někde dožít, mám velkou úctu k tomuto umělci, ale tohle už není třeba. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Každý film Clinta Eastwooda je niečím zaujímavý a zvláštny. Tentoraz ma absolútne prekvapilo, že hlavní hrdinovia hrajú sami seba. No áno, nie sú to herci, ale skutočné postavy vlakového útoku. Na hereckom umení to je síce celkom poznať, ale na druhú stranu to toľko nevadí, keď všetko okolo klape. Len dalo viac práce natiahnuť príbeh o udalosti čo trvali pár minút na celovečerný film, preto tie flashbacky k ich detstva a pod. Podarilo sa. Film je len oslavou záchrancov ukazujúci ich detstvo, počiatky vojenskej služby, dovolenku tráviacu prechádzaním Európy, onou udalosťou a ocenením, čo dopĺňa priama účasť všetkých troch hrdinov. Asi keby to nerežíroval skvelý Clint Eastwood tak by to dopadlo podstatne horšie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pohodový film na jedno pozretie, ale od Clinta by som čakal viac. To, že tu hrajú týpci čo to prežili je fajn, ale väčšine je to asi jedno a na samotný film to nemá skoro žiadny dopad. Keby to boli povedzme moji kamoši tak je to iné, lenže týchto týpkov dokopy nikto nepozná. No a čo sa týka samotného filmu, tak je to životopisný dráma, ktorá na plátne vlastne ani nemá čím strhnúť, kedže finále trvá skutočne iba chvíľočku. Ale akože, zas klobúk dolu pred tými chalanmi. 65% - 3* ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Neherci v hlavních rolich je ten nejmenší problém, nenavazujici scény, nelogické návaznosti, hlouposti jak ze studentského filmu.... Clint tentokrát dost vedle. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že kdyby to Eastwood natočil jako celovečerní dokument, byla by to trefa do černého. Takto zvolená struktura docela pokulhává, ale zas bych Paříž 15:17 nijak nezatracoval, Eastwoodova režie je velmi zručná a film baví i ve scénách, kde se až moc věnuje seznamování s postavami a jejich následnými toulkami po Evropě. Ta kritická scéna, kterou každý očekává, se stane bez větší gradace a uteče strašně rychle, takže chápu frustraci velké části diváctva. Proti obsazení reálných osob nic nemám, podle mě to byla volba rozumná a borci se toho zhostili vcelku v pohodě. A ten idealizovaný americký patriotizmus umí Clint vždycky slušně zaobalit, takže z filmu nikterak neřve. Třeba taková plápolající americká vlajka na konci chváleného Zachraňte vojína Ryana za zvuků doznívající skladby Johna Williamse je daleko horší patos. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režírující stařešina Clint Eastwood si otevřel filmovou cestovku, jejíž služby (čirou náhodou) využili tři chrabří američtí mladíci, budoucí hrdinové, kteří neváhali na pravidelné vlakové lince Amsterdam-Paříž nasadit své životy, když jim jejich poklidný a zhusta naučný výlet Evropou (čirou náhodou) přerušil jeden zhusta zlý arabský terorista. Nejméně hodinu nás film připravuje na střet s ním, je to zdůrazněno několika málo prostřihy na inkriminovanou událost, načež samotná stěžejní scéna působí vratce, nevěrohodně, nezajímavě i nechtěně legračně. A vlastně z filmu zabere jen nepatrnou část. Velký kus si ukrojilo dětství a dospívání hrdinů, kteří nemají do outsiderů či smolařů až tak daleko. A celé to má pomalý ráz, on už Clint celkem přesluhuje, takže se nedivím, že tempo uzpůsobil svému věku, i když se návštěvám diskotéky nebrání, jak zobrazuje jedna sekvence filmu. Samotný námět nepůsobí úplně blbě, když připočtu, že v rolích hrdinů se objevuje trio mladíků, kteří dramatické události prožili na vlastní péra. Jen na výsledku filmu se to nijak extra neodrazilo. Závěr je samozřejmě dechberoucím způsobem debilní, příšerně patetický. Jsme v něm svědky slavnostních ocenění rytířů bez bázně a hany, kteří vedle proslovu a medailí, dostanou i vydatnou felaci od francouzské hlavy státu, jeho sající hlava už je ale mimo záběr, neb film je mládeži přístupný. Největší prachy asi sluply cestovatelské pasáže, pokud jde o provedení akce, je zde k vidění jeden krevní průtok zraněného pasažéra a jedno moc debilní vystartování proti kulometem vyzbrojenému teroristovi. Všichni nakonec byli zachráněni, vlaky jezdí dál, a jestli se nepřihodilo něco mimořádného, tak tam jezdí dodnes. V kině bych peněz litoval. 6/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Eastwood nakrútil niečo úplne, ale úplne iné, ako všetci očakávali. Trailery navnadzovali na napínavú akčnú hru vo vlaku, pričom tejto pasáži sa venuje až samotný záver filmu. Blyskalov scenár totiž akoby neobsahoval druhé dejstvo, pokiaľ teda berieme 15:17 ako film o prepadnutí vlaku. Celých nejakých 75 minút je potom iba dlhá expozícia. Eastwoodovi sa ale podarilo zobraziť život súčasných dvadsiatnikov presne tak, ako ho žijú. Hlavne rýchlo, s nakúpenými letenkami do každého kútu sveta a s občasným balením cudziniek na žiadosť o fotku s panorámou Benátok. Režisérovi tak išlo najmä o civilizmus a oddramatizovanie, aby sa čo najviac priblížil realite. Jej súčasťou sú aj teroristické útoky, ktoré na nás čakajú za každým rohom. Takže očakávam veľmi odlišné hodnotenia, od odpadu po plný počet. A vážne to nie je Muž vo vlaku 2, treba sa na to pripraviť. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Odvážni chlapci, uznávam. Ale nalejme si čistého vína. Konkrétne Stone, krstným menom Spencer, zneškodnil toho teroristu a svojou rukou zastavil krvácanie raneného chlapíka, za mňa teda najväčší hrdina je práve on. Že to nebolo akčné ako býva zvykom v správnom americkom filme mne osobne nevadí. Vadí mi to, že Clint obsadil do hlavných rolí skutočných hrdinov. Viem, že to mohlo dopadnúť aj horšie, ale chlapci boli herecky naozaj veľmi slabí. Takto to zostáva priemerný hraný dokument. Rok s najväčšími svetovými režisérmi 2017/18 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Touhle unudenou flakotou, která se točí okolo nějaký dovoleny a všechno se semele během posledních dvaceti vteřin ja fakt nemluvim. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Eastwoodov veľmi podhodnotené, preto pri váhaní medzi tromi a štyrmi hviezdami volím vyššiu možnosť. Tiež som bol najprv prekvapený, že sa film nesústredí na hrdinský čin samotný, zobrazuje ho len poslednú polhodinu, takže človek môže byť najprv sklamaný, že tu máme „nudný“ príbeh troch neznámych mladíkov. Avšak nakoniec to nebolo vôbec zlé, má to hlavu a pätu a vyvrcholenie vo vlaku je zvládnuté špičkovo. A vôbec nevadilo ani zakomponovanie nehercov, mne sa zdá, že hrali mnohokrát lepšie ako slovenské takzvané herecké celebrity. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nový Let č. 93 se nekoná a Eastwood se zaměřuje spíše na zúčastněné, než na samotnou "akci". A dle všech hodnocení je vidět, že tohle diváky asi moc nezajímá. Stejně tak i mě. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„15:17 do Paríža” , zo smeru Amsterdam, rýchlovlak Thalys, deň 21. august 2015, to sú zhruba úplne základné informácie, týkajúce sa teroristického útoku, uskutočneného Maročanom Ajúbom el-Cházáním, vyzbrojeného kalašnikovom a ďalšími zbraňami, keď práve na tejto trati sa odohral tento útok... V kupé našťastie sedela i trojica amerických občanov, kde dvaja z nich boli dokonca z armády, a tak ho tým pádom dokázali šikovne zneškodniť, inak by s veľkou pravdepodobnosťou došlo k brutálnemu masakru, ako majú šialení teroristi vo zvyku vystrieľať čo najviac ľudí. Spencer Stone, Alek Skarlatos a Anthony Sadler boli našťastie v správny čas na správnom mieste, že sami sa mi chcú predstaviť, ešte ako pubertiaci, vystrájajúci samé vylomeniny, čiže pomocou nie príliš zaujímavých flashbackov sa na to pozriem z blízka, potom neskôr zase, ako sa snažil Spencer v živote preraziť, či Alekovi sa to už podarilo-slúžiť v Afganistane, o Tonym som sa toho veľa nedozvedel, iba to, že vyrazil so Spencerom na výlet po Európe, so začiatkom v Taliansku, všetci sa nakoniec stretli v Nemecku, o chvíľu tiež do Holandska po predchádzajúcej párty, trvajúcej snáď do bieleho rána, a odtiaľ už iba treba nasadnúť do supermoderného vlaku, kde už pomaly dochádza k zlomovému incidentu, t. j. všetkými (pre)strihmi sa postupne dostanem ku kľúčovej, už konečne dlhšej, akčnej a dynamickej sekvencii, no predtým som musel absolvovať - samé nudné a prebytočné pasáže s (ne)hercami, ktorí si zahrali samých seba ! Podľa mňa Clint Eastwood nakrútil ozaj zvláštny, čudný a nudný film s naozaj vážnou témou ! Nepodarok ! Toto mu ani zďaleka nevyšlo ! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si ako režisér vyberá veľmi dobré témy a dokáže im vtisnúť silu a emóciu. V tomto prípade zlyhal na celej čiare, námet je síce zaujímavý, ale to je asi tak všetko. Spracovanie je vágne, téma neobohatená o zaujímavé momenty, takže divák len čaká a čaká na záverečné finále, ktoré síce poteší, ale nestačí. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nechápu tu kritiku, podle mě jde o velmi dobrý film. První část příběhu se věnuje trojici kamarádů a jejich životu od dětství až po dospělost. Druhá část příběhu pojednává o cestě po Evropě a nasednutí do osudového vlaku, kde následně zabrání masakru. Ale že měli opravdu štěstí, že tomu pomatenci zrovna nevystřelila zbraň. Každopádně velmi dobře zfilmovaný příběh a hrdinům patří velký dík. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Eastwood měl asi svoje důvody, proč tuhle filmovou rekonstrukci teroristického útoku v rychlovlaku do Paříže pojal právě takto. Nejen já, ale i většina diváků čekala spíše zfilmování událostí, které bezprostředně předcházely tomuto činu a následně podrobnou akci ve vlaku vyprávěnou minutu po minutě, podobně jako například v Letu č. 93. Zajímavé, ale svým způsobem i zvláštní je obsazení reálných hrdinů do "svých" rolí, přičemž absence hereckých a výrazových přostředků je místy opravdu znát. Svoji výpovědní hodnotu to má, ale přeci jen od Eastwooda člověk vždycky čeká něco navíc, ať už filmařsky nebo emočně, a to tady prostě nebylo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady je problém už samotné téma. Nechci hrdinství trojice Američanů nijak shazovat, ale na film to prostě není a to se tady potvrdilo. Eastwood sice zvolil komplexní pohled a snažil se s hlavními hrdiny postupovat od dětství až po samotný incident, jenže klukovská léta nic zajímavého nenabízí, výcvik také ne a epizodka z nasazení je tu snad jen proto, aby potvrdila vojenskou zkušenost. Následuje trip po Evropě, který je taktéž o ničem. Akční scéna je zvládnutá na výbornou a působí realisticky, ale to je strašně málo. Šlápnutím vedle je i obsazení skutečných hrdinů. Herecké výkony, které by snad mohly celek trochu pozvednout, tím pádem také absentují. Závěrečný patos mizerný dojem ještě umocnil. 25% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tohle vážně natočil TEN Clint Eastwood? To byla ta palčivá otázka, která na mne "útočila" při sledování tohoto snímku. The 15:17 to Paris je totiž vším možným, jen ne dobrým filmem, protože téměř nic zde nefunguje tak jak má, nebo jak by si režisér představoval. Snímek se Vám totiž hned od začátku bude zdát poměrně zbytečným, jelikož téměř celou stopáž Clint Eastwood věnoval "toulkám" po Evropě v režii tří hlavních hrdinů, přičemž jeden z nich si neustále fotí "selfíčka". Samotnému incidentu ve vlaku je věnováno snad jen chabých posledních deset minut. Nechci zde ale znevažovat hrdinství oněch hochů, to vážně ne, avšak tento mimořádný příběh se dal uchopit a natočit mnohem lépe. A přiznejme si, od velikána, jakým Clint Eastwood bezpochyby je, jsme všichni čekali něco mnohem lepšího. Škoda, tak snad příště! „I don't know, ma'am. I just didn't want my family finding out that I died hiding under a table.“ ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama