Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (195)

schluke 

všechny recenze uživatele

Půl hodina dětství, půl hodina cestování po Evropě a 20ti minutovka nějaký akce. Film prakticky začíná až ve stopáží 01:10... no dalo se to zkrátit na nakou pěknou desetiminutovku, ale nee asi tam byla naka potřeba to zkurvit a udělat z toho nudu. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Clint nám na staré kolená akosi zmäkol. Také tie klasické patriotistické témy, prvky, hlboké príbehy, na to je človek zvyknutý, to by som mu vôbec nevytýkal. Jednoducho, ak to niekomu prekáža a nevie sa nad to povzniesť, nech radšej jeho filmy nepozerá. No tu to bolo také, akoby som to, jednoducho slabučké. Po hereckej stránke je to mizerné, ale aj rozprávačsky sa to príliš nepodarilo a tak tu človek sleduje spleť nejakých nezaujímavých príbehov troch bukanírov, ktorí rozdávajú smoothie pre uniformu a hrajú sa na vojakov v lese. Des a hrúza, nuda a zase nuda. A keď človek vytrpí nezáživný eurotrip, v očakávaní eastwoodovského konca, dostane tú riedku hmotu bez chuti a farby zakončenú trapáckymi rečami francúzskeho prezidenta. Toš, aj majster tesár sa môže... ()

DanielP. 

všechny recenze uživatele

Jak mám Clintovi filmy rád, tohle se mu nepovedlo. Je to jak kdyby to režíroval opilej. Rádoby vyprávění o třech lidech se kterýma nevím proč je nutné projít celé jejich dětství aby to vyvrcholilo v čin který se stal ve vlaku. Já nevím. Mě to strašně nudilo. Bez šťávy, bez pevného držení režie, jako by to točil někdo jiný... ()

Gangsta 

všechny recenze uživatele

Pokud by to byl film o životě tří kamarádu dal bych tomu možná i 3 hvězdy ale.... Jestli čekáte drama o teroristickém útoku plné napětí, tak to ani nezapínejte. Ten útok tam je čistého času možná 12 minut, ale to asi hodně přeháním. A hlavně všichni víme jak to skončí. Problém ani tak nebyl v hercích - nehercích kteří hráli sami sebe. Ale problém byl že tam bylo moc tý "omáčky" kolem hlavních hrdinů a o atentátníkovi vůbec nic. Dokážu si představit že se to američanům líbilo. Není to pro mě, prostě ne. Láká mě dát 1* ale z úcty k panu Eastwoodovi ji nedám. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale to, o čem jsem čekal že film bude, je doslova jen v pár minutách. Jinak je to úplně...o ničem. Jen příběh obyčejných lidí - hrdinů,dalo by se říci. Ale celkem nuda jinak. 50%. ()

stafino 

všechny recenze uživatele

Clint, čo si to spáchal... Načo mi je príchuť zmrzliny ktorú si chlapci vyberajú vo Venice. Degustácie červeného vína pri večeri. Party a následná opica. To nemá byť telenovela.35% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood sa nechal zlákať na celosvetovú vlnu boja proti terorizmu a vyzdvihnúť hrdinstvo ľudí, ktorí boli ochotní riskovať vlastný život, aby zabránili tragédii. Výnimočnosťou je, že hlavných hrdinov si zahrali samotní aktéri, čo na jednej strane podrýva herecké umenie ako také, ale na strane druhej to pridáva značnú autenticitu a realistickosť. Nemožno povedať, že sa jedná o nejaký výnimočný snímok, ale je dobré, že sa natočil, aby sa poukázal význam boja proti ľudskej hlúposti a fanatizmu. 60 % ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Strašně fádný. Že zde máme amatérské herce není hlavní problém. Tentokrát Clint šlápl vedle a celý film působí jako domácí video. Je to nudné a ani ve druhé polovině snímku se nedočkáme žádného vyvrcholení příběhu. Škoda. Námět tu byl slušný. 4/10 ()

Georgeton 

všechny recenze uživatele

Ono je tazko hodnotit tento film bez toho, aby ste dali bokom pocit, ze sa to vazne stalo. Ale kazdopadne bolo vidiet ze Eastwood sa chce drzat presnej reality, teda presne toho ako sa tato udalost stala a co tomu predchadzalo (z pohladu 3 hrdniov). Preco teda Eastwood sa drzal realnej linky? Z ucty? Z presvedcenia ze by to tak ludia mali poznat? Alebo kvoli niecomu inemu? Neviem. Napovedu da aj to, ze herci su realni hrdinovia, ktori si to urcite zasluzia. Kazdpadne, na amaterov je to super herecky vykon. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Tak nevím , tohle dílko Clinta , je poněkud , zčásti , jakoby dokument . Kluci ve škole , pak střední , dále výcvik v armádě , pak pařba v Evropě a hurá do vlaku . To je tak v kostce . Samozřejmě , velmi ocenˇuji jejich hrdinství ve vlaku , ale filmově to dost drhne . Filmům téměř nerozumím , ale vím , budˇ se mi líbí , čili zaujme anebo ne . Tohle se tak táááááhlo a divák , leckterý , čeká za závěrečnou scénu ve vlaku . Ta byla skvělá , což se celkově , o celém filmu říci nedá . Čekal jsem od rejži takového kalibru o dost víc . Snad jěště Eastwood něco natočí . ()

Markeee 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný príbeh hrdinstva a odvahy, ktorý napísal sám život.Sa smejem na tých komentoch, ktoré hejtujú z rôznych uhlov pohľadu tento snímok. Väčšina hodnotiteľov by si v podobnej situácii uprdla hnedku a následne by si nechala prehnať 7.62 mm hlavou ako ovce na porážke. Žijeme v pohnutých časoch a lepšie to zrejme tak skoro nebude, preto je každý takýto príbeh hrdinstva a odvahy mementom pre každého, že netreba zaspať na vavrínoch, lebo zlo striehne na každom rohu a kto zastane, či zamrzne, ten skončil. Amíkov veľmi nemusím, ale sa mi páči, ako si ctia a vážia každé takéto hrdinstvo, taktiež by som vyzdvihol Clintov nápad nasadiť skutočných protagonistov ako hercov, klobúk dole a podľa mňa to zahrali celkom uveriteľne. ()

Brk 

všechny recenze uživatele

Nějak nevim, kak se k tomu postavit. Nakonec 3*, že je to Clint a že to ti kluci odehráli sami. Zatím ale nejslabší, starouši. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Žádné drama se nekonalo, ale neměl jsem s tím žádný problém. Skuteční hrdinové nejsou žádní akční bouráci. Na neherce byl jejich výkon dobrý, když srovnáme s nějakým profíkem. Tempo filmu zbytečně pomalé, link z dětství i dospělácká dovolená v Evropě nuda, hodně málo z vojenských zkušeností. Celkově slušný TV film, ale kino v žádném případě. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Filmy podle skutečné události mají vždy velkou hloubku. Kluci kterým nikdo nedával naději ma dobrý život a považovali je za outsidera šli za svými sny a stali se z nich hrdinové. Na druhou stranu nebyla ve filmu žádná akce ani napětí, takže hodnotit se da opravdu jen to, ze se to opravdu stalo. 60% ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Pro filmové počiny Clinta Eastwooda mám slabost, ale zde si nejsem jistý, jestli se mistr nesekl. Samotný zmařený pokus o teroristický útok na palubě vlaku do Paříže je natočen parádně, problémem ale je, že se jedná asi o pět minut z celého filmu. Zbytek je prostě vata, více či méně zbytečná výplň, která není zrovna zajímavá. V tomto konkrétním případě si bohužel myslím, že zvolené téma má dostatečný potenciál na celovečerní snímek, byť poměrně krátký. ()

Tomas_PO odpad!

všechny recenze uživatele

Patetické a nacionalistické poňatie príbehu sa od Clinta Eastwooda dalo čakať. No toto už bola prehánka, dialógmi, hereckými výkonmi, či scenárom pripomínajúca odvar ala prci prci prcičky. Popieranie vzdelávania a vyzdvihovanie armády ako dejová línia je už len smutná čerešnička na torte. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama