Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Clinta Eastwooda už zrejme dobehol vek. Prečo si vybral námet ( rozhodne nie nenáročný ), ktorý zaberie asi pár minút a natiahne to na nudou bodajúcich minút 90. Pričom je to prepletené naozaj nezaujímavým zlepencom minulosti hlavných troch postáv. A čo je najhoršie, pán režisér to pojal tak amatérsky, až sa mi nechcelo veriť, že je pod tým podpísaný. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Zbytočný začiatok z detstva, Eastwood asi nevedel ako začať. Potom tradičný výcvik a nakoniec cestovanie kamošov po Európe. Musím spomenúť aj detaily ktoré sa mi páčili, napríklad skvelá hudba od zosnulého Aviciiho a dres Bayernu. Film je však priemerný avšak klobúk dole pred nehercami ktorí si to na vlastnú kožu zažili a ešte aj dokázali hrať vo filmovom spracovaní, ale predsa peniaze sú peniaze. 3* ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tohle byla spíš rekonstrukce než hraný film, alespoň já jsem to tak vnímala. Vnořila jsem se mezi tu partu a procházela s nimi například s velkou nostalgií Benátky, fotila, obdivovala, akorát jsem celou dobu čekala na ten vlak. Pro mě je velkým plusem, že to "hráli" kluci, kteří si to prožili v reálu a tak jsem hodila za hlavu nějaké hodnocení kamery, heroické výkony protagonistů a podobně , ale hodnotila jsem to hlavně jako člověk, který ty kluky ze srdce obdivuje, protože si neprožili žádnou medovou chvilku, ale šlo tam o životy nejen jejich, ale mnoha jiných. A Spencer si prožil něco podobného ještě jednou, ale při jiné příležitosti dle toho, co se píše v zajímavostech. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tohle vážně natočil TEN Clint Eastwood? To byla ta palčivá otázka, která na mne "útočila" při sledování tohoto snímku. The 15:17 to Paris je totiž vším možným, jen ne dobrým filmem, protože téměř nic zde nefunguje tak jak má, nebo jak by si režisér představoval. Snímek se Vám totiž hned od začátku bude zdát poměrně zbytečným, jelikož téměř celou stopáž Clint Eastwood věnoval "toulkám" po Evropě v režii tří hlavních hrdinů, přičemž jeden z nich si neustále fotí "selfíčka". Samotnému incidentu ve vlaku je věnováno snad jen chabých posledních deset minut. Nechci zde ale znevažovat hrdinství oněch hochů, to vážně ne, avšak tento mimořádný příběh se dal uchopit a natočit mnohem lépe. A přiznejme si, od velikána, jakým Clint Eastwood bezpochyby je, jsme všichni čekali něco mnohem lepšího. Škoda, tak snad příště! „I don't know, ma'am. I just didn't want my family finding out that I died hiding under a table.“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na zdi má plakát z Kubrickovy Olověné vesty, vedle v baráku nejlepšího kámoše a ve škole tak trochu problémy s ředitelem. Spencer je obyčejný kluk s obyčejnými trablemi dospívání. I když slova jako selhání, průměr nebo zklamání slýchává docela často. Hledání místa v životě ho čeká stejně jako kamarády Aleka a Anthonyho. Nakonec se najde v armádě a společně se svými přáteli zmaří pokus o teroristický útok marockého sympatizanta Islámského státu, kterému v rychlovlaku jedoucím z Amsterdamu do Paříže selhala automatická zbraň, takže tři stovky nábojů zůstaly jen v batohu. Legendární Clint Eastwood znovu zvolil skutečnou událost, jenže tentokrát na to jde velmi unyle a až televizně (dokonce jeho dvorní kameraman Tom Stern obrazově nijak zvlášť nepotěší), bez velkých jmen (a s experimentem v podobě skutečné trojice hrdinů) se pokouší o civilní podání, absentují tu dramatické scény (pochopitelně vyjma té stěžejní), klukovská léta vůbec nevtáhnou, přesto je ve výsledku vlastně docela odvážný. Protože se vydává cestou, kterou bychom od něj asi úplně nečekali. Ano, Clint se pokusil dostat svým hrdinům víc pod kůži a nejen je letmo načtrtnout, přesto to úplně nevychází. Nijak jsem se o trio nebál, nijak mi nepřirostlo k srdci. Příliš výsledku nepomáhají ani dialogy, které místy hodně tahají za uši. Docela škoda. Hůl nad Clintem ovšem rozhodně nelámu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se na autentických místech v Evropě – Itálii, Belgii, Nizozemsku, Francii a Vatikánu. Scény odehrávající se v USA byly natáčeny na vícero místech v americkém státu Georgia. (ČSFD)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama