Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za mě obrovské zklamání! Čekala jsem vlnu emocí a napětí, ale nic z toho nepřišlo. Ve filmu si zahráli skuteční hrdinové útoku ve vlaku a nejsem si jistá jestli to byl pro film dobrý nápad, spíše mu to škodí. Z celého filmu jsem měla pocit, že Clint neměl při natáčení hlavní slovo, ale držel se toho, co mu říkali protagonisté hlavních rolí a to možná bylo špatně. Kdyby si Clint něco udělal podle sebe, bylo by to hned znát a třeba by byl snímek lepší, ale takhle je výsledek strašný. Nejhorší film od Eastwooda, jaký jsem viděla. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tohle není typický příklad znamenité Clintovy práce. Tohle rozhodně není konkurence megalomanským projektům jako je Million Dollar Baby, Gran Torino nebo American Sniper. Tohle je netradičně pojatý životopisný příběh, doslova věrně mapující skutečnou událost, která se i skrze svůj malicherný význam oproti jiným teroristickým útokům během posledních let zajisté zapisuje do společné historie Evropy s USA. Tři mladí perspektivní muži a jeden zcela nečekaný čin, který by šel považovat pouze za zpestření jejich vysněné evropské dovolené. On je ale ovšem tím aktem, kvůli kterému se režisérský vévoda jménem Clint Eastwood o něm rozhodl svéhlavě natočit vlastní snímek. Všechno do posledního střípku pojal takovým způsobem, jaký zde nikdy prozatím nebyl, pokud mluvíme o dramatech natočených podle opravdových příběhů. A dnešní lidé jsou zhýralé ovce, jež si nepřipustí menší experiment ve filmové sféře a pozoruhodnou jednohubku jako je právě 15:17 to Paris zhola bezvýznamě shodí do tak šílených čísel. Pokud film “hejtíte” jen pro jeho údajně přebytečné natahování od samotného dětství hlavních protagonistů, zjevně váš mozek ještě nedokáže vnímat důležité paralely, vázající celý průběh snímku dohromady. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood asi viděl Eurotrip (2004), tak si řekl, že to natočí podle sebe. Vyškrtal z toho veškerej humor a nahradil ho takovym tim otravnym americkym patosem. A než se film vůbec nějak stačil rozjét, tak to zakončil scénou "mi scusi" ve vlaku. Věřim tomu, že třeba jako dokument s poloviční stopáží by to asi bylo zajímavý, ale tohle byla fakt ukrutná nuda. Jedna hvězda za posledních cca 15 minut. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Clinta Eastwooda už zrejme dobehol vek. Prečo si vybral námet ( rozhodne nie nenáročný ), ktorý zaberie asi pár minút a natiahne to na nudou bodajúcich minút 90. Pričom je to prepletené naozaj nezaujímavým zlepencom minulosti hlavných troch postáv. A čo je najhoršie, pán režisér to pojal tak amatérsky, až sa mi nechcelo veriť, že je pod tým podpísaný. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Každý film Clinta Eastwooda je niečím zaujímavý a zvláštny. Tentoraz ma absolútne prekvapilo, že hlavní hrdinovia hrajú sami seba. No áno, nie sú to herci, ale skutočné postavy vlakového útoku. Na hereckom umení to je síce celkom poznať, ale na druhú stranu to toľko nevadí, keď všetko okolo klape. Len dalo viac práce natiahnuť príbeh o udalosti čo trvali pár minút na celovečerný film, preto tie flashbacky k ich detstva a pod. Podarilo sa. Film je len oslavou záchrancov ukazujúci ich detstvo, počiatky vojenskej služby, dovolenku tráviacu prechádzaním Európy, onou udalosťou a ocenením, čo dopĺňa priama účasť všetkých troch hrdinov. Asi keby to nerežíroval skvelý Clint Eastwood tak by to dopadlo podstatne horšie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Natáčelo se na autentických místech v Evropě – Itálii, Belgii, Nizozemsku, Francii a Vatikánu. Scény odehrávající se v USA byly natáčeny na vícero místech v americkém státu Georgia. (ČSFD)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama