Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Eastwood nakrútil niečo úplne, ale úplne iné, ako všetci očakávali. Trailery navnadzovali na napínavú akčnú hru vo vlaku, pričom tejto pasáži sa venuje až samotný záver filmu. Blyskalov scenár totiž akoby neobsahoval druhé dejstvo, pokiaľ teda berieme 15:17 ako film o prepadnutí vlaku. Celých nejakých 75 minút je potom iba dlhá expozícia. Eastwoodovi sa ale podarilo zobraziť život súčasných dvadsiatnikov presne tak, ako ho žijú. Hlavne rýchlo, s nakúpenými letenkami do každého kútu sveta a s občasným balením cudziniek na žiadosť o fotku s panorámou Benátok. Režisérovi tak išlo najmä o civilizmus a oddramatizovanie, aby sa čo najviac priblížil realite. Jej súčasťou sú aj teroristické útoky, ktoré na nás čakajú za každým rohom. Takže očakávam veľmi odlišné hodnotenia, od odpadu po plný počet. A vážne to nie je Muž vo vlaku 2, treba sa na to pripraviť. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po všech těch ne zrovna kladných hodnoceních jsem se posledního Clintova kousku bál a jsem tak moc rád,že zbytečně.15:17 není žádným vrcholem kinematografie,ani žádným dalším United 93,ale pouze obyčejným filmem,který vypráví příběh tří obyčejných kluků,kteří nakonec byli ve správný čas na nesprávném místě.I když jsem tomu ze začátku úplně nevěřil,fakt,že se Eastwood ubral cestou kde se zaměřil na 3 hlavní postavy od dětství a nechal je během filmu dojít až k inkrimonované situaci filmu akonec pomohlo,stejně jako fakt,že hlavní role svěřil reálným postavám.Četl jsem že i za to byl hojně kritizován,ale všichni 3 zvládli svoje "role" s přehledem a pomohli tak k oné ve finále příjemné "obyčejnosti" a civilnosti filmu...70% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady je problém už samotné téma. Nechci hrdinství trojice Američanů nijak shazovat, ale na film to prostě není a to se tady potvrdilo. Eastwood sice zvolil komplexní pohled a snažil se s hlavními hrdiny postupovat od dětství až po samotný incident, jenže klukovská léta nic zajímavého nenabízí, výcvik také ne a epizodka z nasazení je tu snad jen proto, aby potvrdila vojenskou zkušenost. Následuje trip po Evropě, který je taktéž o ničem. Akční scéna je zvládnutá na výbornou a působí realisticky, ale to je strašně málo. Šlápnutím vedle je i obsazení skutečných hrdinů. Herecké výkony, které by snad mohly celek trochu pozvednout, tím pádem také absentují. Závěrečný patos mizerný dojem ještě umocnil. 25% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režírující stařešina Clint Eastwood si otevřel filmovou cestovku, jejíž služby (čirou náhodou) využili tři chrabří američtí mladíci, budoucí hrdinové, kteří neváhali na pravidelné vlakové lince Amsterdam-Paříž nasadit své životy, když jim jejich poklidný a zhusta naučný výlet Evropou (čirou náhodou) přerušil jeden zhusta zlý arabský terorista. Nejméně hodinu nás film připravuje na střet s ním, je to zdůrazněno několika málo prostřihy na inkriminovanou událost, načež samotná stěžejní scéna působí vratce, nevěrohodně, nezajímavě i nechtěně legračně. A vlastně z filmu zabere jen nepatrnou část. Velký kus si ukrojilo dětství a dospívání hrdinů, kteří nemají do outsiderů či smolařů až tak daleko. A celé to má pomalý ráz, on už Clint celkem přesluhuje, takže se nedivím, že tempo uzpůsobil svému věku, i když se návštěvám diskotéky nebrání, jak zobrazuje jedna sekvence filmu. Samotný námět nepůsobí úplně blbě, když připočtu, že v rolích hrdinů se objevuje trio mladíků, kteří dramatické události prožili na vlastní péra. Jen na výsledku filmu se to nijak extra neodrazilo. Závěr je samozřejmě dechberoucím způsobem debilní, příšerně patetický. Jsme v něm svědky slavnostních ocenění rytířů bez bázně a hany, kteří vedle proslovu a medailí, dostanou i vydatnou felaci od francouzské hlavy státu, jeho sající hlava už je ale mimo záběr, neb film je mládeži přístupný. Největší prachy asi sluply cestovatelské pasáže, pokud jde o provedení akce, je zde k vidění jeden krevní průtok zraněného pasažéra a jedno moc debilní vystartování proti kulometem vyzbrojenému teroristovi. Všichni nakonec byli zachráněni, vlaky jezdí dál, a jestli se nepřihodilo něco mimořádného, tak tam jezdí dodnes. V kině bych peněz litoval. 6/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Klint VychodnyLes natocil teda dalsiu planobu - ono jak ja tvrdim, najlepsie filmy mal medzi 70 -kou a 80 -kou. Tuna len vladne kopa vatovo planych plkov, tempo plane, kopu miest som musel pretacat, lebo ma nebavili. Potom uz vlak bol trochu lepsi, dalo sa pozerat, len neherci to v prvej polke neskutocne spackali, a pozeram, ze to aj komplet zhorelo v kinach, tu netreba byt mierny, pan VychodnyLes ma na konte kopu lepsich filmov a ne ze ne : 40 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se na autentických místech v Evropě – Itálii, Belgii, Nizozemsku, Francii a Vatikánu. Scény odehrávající se v USA byly natáčeny na vícero místech v americkém státu Georgia. (ČSFD)
  • S 94 minútami ide o doposiaľ najkratší počin, na ktorom sa režijne podieľal Clint Eastwood. Dovtedy ich mal na svedomí dovedna 36. (WalterIK7)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama