Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“  Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (CinemArt)

(více)

Recenze (501)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Povedená odlehčená komedie, které dominuje svým suverénním výkonem perfektní Anna Polívková, jasný tahoun celého filmu. Užil jsem si plno vtipných scének, líbila se mi uvolněná atmosféra, herci hrají perfektně, snímek je docela dobře natočený, nenudí, velice sympatická podívaná. Příběh je poměrně jednoduchý, dialogy jsou dobře napsané, za mě spokojenost. Jsem rád, že čas od času je i v České republice možné natočit solidní komedii, za kterou se rozhodně nikdo stydět nemusí. 7/10. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nakonec se to celkem dalo. Člověk musí trochu přistoupit na hru, že svět je hodně jednoduchý a že se nemá babrat v detailech a pak se i pobaví. Kdyby ten film nevykrádal někdejší trhák s Melem Gibsonem, dalo by se říct, že nápad proměnit šovinistu na ženu je i originální. Bohužel není, stejně jako řada hlášek a vztahových vzorců. Vše ale vyvažuje Anna Polívková i Jiří Langmajer, kteří ve svých rolích působí uvěřitelně a uvolněně. S přimhouřením oka tedy tři hvězdičky ... ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Na moderních českých komediích (výjimka je Teorie tygra) je jedna velká vada, buď je to film, který vypadá jak epizoda nekonečného seriálu nebo jde o komedii, která je prostě jen tuctová. Tohle je, naštěstí, druhý případ, ale moc velkých plusů, které bych mohl přičít k nadprůměru tu není. Langoš je tradičně výbornej, ale moc si ho neužijeme. Polívková je taky fajn, ale nepředvede nic, co by si divák mohl zapamatovat jako hlášky ze Slunce, sena, Homolků nebo Pelíšků. Asi takhle je to film průhledný jak 20 gramů sekaný, ale neuškodí a to se taky počítá. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Budete-li se na to dívat s přítelkyní, která se tlemí kde čemu, bude se vám to líbit. Anna se snaží, ale typicky mužské chování v jejím podání působí poněkud krkolomně (když podstatnou část humoru tvoří její chůze na podpatcích) v okamžiku, kdy se v její postavě projevuje i část ženských hormonů, je to zahráno fajnově. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Dle mého mužského pohledu v českých kotlinách lehoučký nadprůměr, který stojí hlavně na výborné Polívkové a částečně na Hádkovi, který ji zdatně sekunduje - jejich společné etudy patří k tomu nejlepšímu z filmu. Takže za mě slabší tři. Přítelkyně se ale bavila náramně, takže za ni za 4*. No... Takže když zprůměruju komedii pro ženy mužskou matematikou, poctivá 3. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, takže tohle byla slabota... Myslela jsem si, že můj vymytý mateřský mozek to zkousne a odpočinu si u toho, ale většinu času jsem tak nějak protrpěla. Pár scének bylo dost vtipných, to nepopírám, ale jako celek fakt kravina. Až se divím, že takhle kvalitní herci mají zapotřebí hrát v takových blbostech.... ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Od naprostého odpadu, o kterém jsem uvažoval (nebo byl snad i přesvědčen) to zachránila snad jen Sara Sandeva, na kterou se mně jako chlapovi kouká hezky, a snad i ta Pauhofová. To byly jediné dva světlejší okamžiky jinak absolutního nesmyslu, při kterém mi bylo za Polívkovou až trapno a který mě opět jen utvrdil v tom, že Langmajera fakt nemusím. O neustálé velmi okatě a vlezle umístěné reklamě na cokoliv radši pomlčím. Stejně tak jako o mnoha nesmyslech scénáristických. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Příjemná předvídatelná česká komedie s dobře vybranými herci a přiměřenou délkou. Slušná odpočinková záležitost... ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Takovou vykrádačku jiných filmů a hru na trapnost jsem už dlouho neviděl. Není v tom vůbec nic původního. Být scenárista tohoto filmu zlomím si dobrovolně ruku kterou jsem to napsal. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Taková česká verze émerického "Po čem ženy touží"... bál jsem se vykrádačky, ale nakonec to dopadlo dost dobře. Na začátku vás film donutí opovrhovat ženskými postavami, zejména dcera se chová jak rozmazlená pí*a (něco chce, ale chová se, že bych ji vydědil). Ale postupem času film nabírá na obrátkách, vedlejší role neustále přiživují děj a přihrávají nové a nové zápletky a na naše poměry se dá scénáři uvěřit a herecké výkony neuráží. Jasně, pár klišé tam je a co si budem, dost scén nedává moc smysl, ale nejsme přeci rejpavá hovádka, abychom kvůli tomu snižovali hodnocení. Takový Avatar nedává smysl prakticky vůbec a také má z nějakého záhadného důvodu (EFEKTY) kladné hodnocení. Tak proč ne toto... Po čem muži touží mají alespoň děj a uvěřitelné postavy, špetku situačního humoru a fungující chemii. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Takáta tá česká komédia, ktorá pobaví možno maximálne nenáročných divákov a fanúšikov takýchto filmov. Z námetu sa dalo vytrieskať omnoho viac. Anna Polívková bola fajn, ale paradoxne ma film bavil najviac, keď bol na scéne Jiří Langmajer. 5,5/10. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Takových filmů kdy se muž probudí jako žena a podobně je a bude jich opravdu hodně. A co do originality tento film ztrácí, tak v hereckém podání zase nabírá. Herecky se mi to fakt líbilo ze všech stran, pár zábavnejch gegů to má, ale prostě jinak mne to nudilo a na větvi jsem z toho nebyl. Ale viděl jsem daleko horší průsery a přežít bez újmy na zdraví se to dalo. ()

Mngwa 

všechny recenze uživatele

Chi chi cha cha cho cho. Taky se trháte smíchy, když vidíte už asi po miliónté ty otřepané, jakože vtipné situace o tom, že ženy neumí řídit a nerozeznají račnu od klíče a chlapi nemají smysl pro módu a neumí se oblíkat? No já úplně, málem mě to přizabilo. To je totiž všechno, co v tom filmu je. Primitivní klišé, kterému se mám asi zasmát nebo co. Polívkovou fakt upřímně lituju, v jiných filmech se mi líbila, ale tady to bylo čiré utrpení. Když už asi podvacáté spadla na botách s vysokými podpatky, tak jsem obracela oči v sloup. Film hodnotím jako nevtipnou slátatninu s fóry na úrovni 10-letých školáků. Kam se poděl ten inteligentní humor ze starších českých komedií, tohle teď bude jako standard? Asi je na čase emigrovat. ()

nicneznam 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem pruser a dostal jsem vcelku pohodovou odpocinkovku, u ktere jsem se parkrat neubranil smichu. Ceske filmy moc nesleduju, ale tohle bych teoreticky mohl nekdy v televizi i videt znova. Odpady jsou v tomto pripade prestrelene, na tu jednu hvezdu tohke proste ma. Jsou daleko a daleko horsi ceske filmy. Tohle si na nic nehraje a jede si to svoje. Jinak kino bylo na małomeste plne a lide se dost bavili. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si zopakovala komedii v duchu Zítra to roztočíme drahoušku. Zkrátka taškařice u které jsem se nemohla přestat smát. A Polívková je opravdu výborná herečka narozdíl třeba od Pauhofové která nic moc nezahrála. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Včera jsem přítelkyni vytáhl do kina, a musím říct, že to byla příjemná změna, ačkoliv na české filmy nechodím. Fakt psina! Talent Polívkové se po tátovi nezapře, v některých částech filmu je Bolkovi fakt nesmírně podobná. Langmajer s Hádkem nás taky bavili, i když neměli tolik prostoru. Takže za mě lehce nadprůměrná komedie, která splnila účel večera - zasmát se a odreagovat. ()

Související novinky

Reklama

Reklama