Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“  Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (CinemArt)

(více)

Recenze (501)

rigby 

všechny recenze uživatele

Trochu divoká a tak trochu ulítlá komedie. Ty se v české filmové historii často objevují, takže ani tentokrát neurazí. Námětově ani obsahově to není žádný zázrak. Nic nepochopitelného, není třeba nijak zapojovat mozek. Jen se nechat unášet a podlehnout hře. A pak divák zjistí, že vlastně Anna Polívková je v této roli vynikající a Jiří Langmajer, ač moc prostoru nedostal, je opět skvělý. Jen škoda toho obehraného příběhu, protože začátek vypadá velmi slibně. Ale pak se to zvrhne v jakési tajemné kouzlo, které stejně není nakonec vysvětleno. A vůbec ten konec vyplyne nějak do ztracena. 3- ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

DOBRÝCH českých komedií je jako šafránu . Kdyby všichni hráli jako Anička , byl by to šafrááán jak víííno . Škoda slabého scénáře a některých postav . Např . Hoffmanová , Sandeva , Havelka , Konvalinková atd . Hádek dobrý i jeho žena . Snaha byla a tak se těším na další komedie z naší kotliny. Jo a Pavla Tomiců , jako vždy, věrohodná . TOŽ tak . ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

jednou to videt stacilo :) Herci velmi dobri, scenar mohl byt lepsi, ale alespon tam nebyly zadne ultra trapne vtipy, jak tomu byva jinak v ceskych komediich. Parkrat se clovek zasmal, byla to fakt celkem chytlava oddechovka, ale podruhe uz to videt nepotrebuji :) Vykon Anny Polivkove byl fakt silene dobry, to se jen tak nevidi. ()

ridik1 

všechny recenze uživatele

Začátek super, potom jde na scénu Polívková a jde to do kopru. Její napodobování tatínka, gesta, mávání rukama, přiblblá chůze ( manéž B.P ). Překousnul jsem to a dokoukal. Dvě hvězdy pro Langmajera. ()

Calypso 

všechny recenze uživatele

Je to spíš na 4,5 hvězdy, ale blíž k těm pěti. Hezky vtipně zpracované téma s dobrými herci,(tady mi sedli i Langmajer a Pauhofová, které jinak zrovna moc nemusím). Polívková jako vždy 10/10. Mělo to slabší chvílky, ale bavila jsem se u toho, takže dávám 5. Je to naprostá oddechovka na vypnutí mozku, odpad tomu dají jenom rádoby kritici s fetišem ve všem hledat Oscarovku. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie, kde mě ze začátku dost bavil Langoš v roli drsného machisty a pak svůj komediální talent projevila i Polívková coby nemotorný chlap v ženském těle. Tím byl ale veškerý humor vyčerpán a druhou půlku filmu jsem viděl jen upachtěný pokus o vztahovou komedii s kýčovitým závěrem. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trapnou komedií podle vzoru z posledních let, ale byl jsem mile překvapen. Pokud se u nás budou točit alespoň takovéto filmy, může se česká kinematografie vrátit zpátky na vyšší úroveň, kde kdysi byla. Slabší 4* ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Já se bavila královsky, kdákejte si negativní kritiku jak chcete :) kdo v takovém filmu hledá drama, hluboké myšlenky, tak to jste snad spadli z višně. Každý film nebude kandidát na oscara s námětem, u kterého vám buď běhá celou dobu mráz po zádech nebo koukáte s otevřenou pusou a mrmláte si, jak moudré ty dialogy jsou. Toto je film k pobavení. Za mě splněno na výbornou. Není to jako ostatní novodobé české rom-kom, ale je to jiné, takové svěží a lehké. Neberte tam proboha nic vážně. Je tam věštkyně, která zakleje pana Langmajera, no a co? Když nemáte rádi nereálné nesmysly ve filmech, tak si pusťte jiný film. Langmajer tu měl trochu nevděčnou a krátkou roli, ale sedl na ni perfektně. Anička Polívková je geniální. V těch humorných sekvencích celý Bolek, ale v jejím ženském podání je to ještě srandovnější. A když je hezky namalovaná a upravená, je to i krásná ženská, to se musí uznat, že je takový malý chameleon, kterého mám ráda. A Táni Pauhofové to sekne jako vždy, typická kočka českých komedií a nikdy nezklame. Příběh se mi moc líbil. To, jak Karel přichází na všechny ženské věci a že to není zase taková hitparáda třeba chodit na podpatcích nebo si holit nohy a tak :D prostě legrace a roztomilost první kategorie. ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení. Tleskám hereckému výkonu Aničce Polívkové. Myslím, že nemohli vybrat lépe. :) Moc se mi líbila i Táňa Pauhofová. Vyzdvihnout bych chtěla i píseň Skrytý city, která dokreslila celkový dojem na konci filmu. :) Krásný filmový zážitek. Mám tento film moc ráda, děkuji. :) ()

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Po brilantním rozjezdu,ve kterém perlí sarkastickými hláškami Jiří Langmajer přichází totální zvrat v neuvěřitelnou frašku.Režisér Havlík pravděpododobně zhlédl francouzskou(rovněž stupidní) předlohu "Kdybych byla kluk"a podle ní se rozhodl natočit český předěl.Jak originální!Dávám jednu hvězdu Hrouzkovi,film a scénář je jasnej odpad. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Je umění zpracovat vytěžené, a zároveň ošemetné téma tak, aby bylo vtipné, ale nezvrhlo se v příliš tělesný humor. Mohu konstatovat, že se to tvůrcům povedlo, i když výsledkem je jen příjemná komedie, která pro relativně nízkou intenzitu vtipů, které často ještě vyznívají, jako by už byly někdy slyšeny, nevyvolává žádné záchvaty smíchu... leč upřímně je to spíše způsobeno mými osobními preferencemi. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Opravdu tu recenzi chcete číst? 100x viděné? (recenze i námět). Ano. Narvané genderovým klišé? Ano. Ano. Tuzemsky naivní (získání práce v Playboyi). Ano. Ano. Ano. Násilné polepšení hlavního hrdiny(..nky)? No to si piš. Celé to zachránila Bolkova mladá. Přes občasné přehrávání a pitvoření předvedla nadstandardní herecký výkon. Vlastně je to nesmírně sympatická baba. A i když Hádek sekundoval skvěle, proč - když mám dnes už ne moc originální námět - ho prošpikovávám tak nezajímavými vedlejšími dějovými liniemi? Podpantoflák a jeho stihačka dnes už nikoho nebaví a fakt nejsou vtipní. A i zápletka s krásnou dcerou byla taková nijaká. Vždyť tam o nic zajímavého nešlo. Nebo jo? Jak české filmy moc nemusím, nedávno mě mile překvapila taková Bezva ženská na krku. Excelentní Vetchý Hřebíčkovou stíral tak nekorektně a sexysticky, až jsem zíral, kde na to vzali naši tvůrci koule. Byl to pro mě takový svěží vánek. A o dva roky později zase sklouzneme do klišé. Ale abych snímku nekřivdil, na naše poměry to docela ušlo. ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Když genderově korektní komedii uvidí šovinistický sexista. Jediné, co je v tomto filmu dobré je úvodní one man show Jiřího Langmajera. Pak je to plejáda nekvalitního humoru, špatného scénáře a faktických chyb. Například nikdy neuvěřím, že vydavatel Playboye bude mít manželku jako Naďa Konvalinková (bezvýznamné plus za chabý pokus sbalit Polívkovou na firemním večírku). Moje mužská přízemnost nikdy také neuvěří, že osoba, která se ve stavu v jakém se objeví ve firmě získá bez pohovoru práci na recepci. A protože jsem tupý maskulinista, tak mi přijde i nepochopitelné, že osoba bez jakéhokoliv dokladu dostane předepsanou antikoncepci. Při scéně s parkováním jsem si vzpomněl na legendární větu trenéra Hrouzka: řekni starýmu, ať už ti to nepůjčuje!!! Takže jedna hvězda za Langmajera a druhá za uměleckou přidanou hodnotu. Protože když vytvoříš jakoukoliv sračku, tak tím, že nad tím lidé přemýšlí se vlastně jedná o umění. ()

Související novinky

Reklama

Reklama