Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“  Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (CinemArt)

(více)

Recenze (501)

Marze 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát viděné jak muž se “ vcítí do myšlení žen. Vidíme milostnou linku z pracoviště, pánské trampoty s punčochami a lodičkami a mnoho vět product placementu: „Roztrhl jste mi šaty od Bandiho.“. Děj je nulový. Chybí jediný nápad, který by příběh rozvinul nečekaným směrem. Místo celku snímek spoléhá na jednotlivosti, na pár hezkých slovních vtipů – Udělám ti ze života Ugandu – a na několik již mnohokrát viděných, nicméně stále vděčných situací. Všichni jsou zde hezcí, styloví a výkonní ve vyleštěném světě. Samé otravné stereotypy pohlaví. Vidíme hned v úvodu zesměšnění celých zástupů žen, jedné ve dveřích výtahu rozepnout knoflík na výstřihu, aby více lahodila mužskému oku. Část kina se směje, část zvrací. Celkově velmi řídký materiál. Největší potíží snímku, který sice sem tam umí načasovat fór a předstírá, že nestraní ani mužům, ani ženám, je právě jeho vykreslení obou pohlaví. Tady Po čem muži touží pokračuje v tradici současné české kinematografie typu Teorie tygra, v níž se soužití muže a ženy vykresluje jako bitevní pole, v němž se obě strany naučily vytvořit přechodný, vratký stav smíru. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pokus o českú verziu "Po čom ženy túžia" zlyhal na plnej čiare. Tak v prvom rade Langmajer hrá zase arogantného debila, ale neviem či v jeho prípade ide o herectvo. Ale keď nastúpi na scénu Polívková, tak sa z toho stáva fraška. Nielen, že ma okopčený ksich po tátovi, za čo nemôže a je to veľká smola (ktorá žena by chcela vyzerať ako Polívka?), ale to jej hranie je strašne prehnané, úplny plagiát svojho otca, ale ten hral aspoň v dobrých komédiách. Polívková nemá vlastný ksicht ani štýl. Smutné. Miestami to vyzeralo ako travesty kabaret, len problém je, že ona je fakt ženská... Od odpadu to zachránili dve skutočnosti: 1. (Vraj) bývalá prostitútka Šteflová tu má našťastie len vedľajšiu rolu 2. Pauhofová konečne vo filme neukazovala kozy. Jej najväčší herecký výkon ale zatiaľ stále ostáva dabing Hermiony. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to bůhvíjaká hitparáda, nicméně Anička se doslova vyřádila. Jiří Lagmajer klasicky fajn, do role mi seděl a Matěj Hádek, ten byl bezvadný. Dialogy, které vedl s Karlou/ Karlem neměly chybu. Pohádky pro Emu mě okouzlily, no tohle byla především "jen taková komedie". Jenomže já jsem se v určitých pasážích nemohla přestat smát... Až mi tekly slzy. Takže za mě spokojenost. A protože mám Anču ráda, jistě se na tuto českou crazy komedii podívám i v budoucnu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po čem muži touží nepřináší co do námětu "záměny těl" nic nového, přesto se na poli českého filmu jedná o veskrz svěže napsanou komedii, která těží hlavně z hereckých výkonů Polívkové a částečně i Langmajera. Divák sice od počátku tuší, jak to celé dopadne, přesto bylo humorné sledovat, jak se Karel a.k.a. Karla postupně vyrovnával/-i/-a s nově nabytým tělem - charismatické Polívkové role vážně sedla a byla opravdu skvělou volbou. Oddychová jednohubka o úskalích ženského pohlaví v mužské kůži. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Oddychovka bez akejkoľvek ambície ponúknuť divákovi aj niečo viac. Dej je postavený na komike Anny Polívkovej a treba uznať, že jej pohybové nadanie a grimasy, tak dobre odpozorované od otca, dokázali utiahnuť celý film. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to takový slabší průměr. Na jedne straně se docela povedly vtípky hned na začátku filmu. Na druhou ale film vlastně jen jede na moderní vlně kritiky chlapů a je strašlivě schematický a předvídatelný. Podotýkám, že Langmajer i Polívková (ona vypadá úplně jak Bolek, úplně...) umí hrát a dobře se na ně kouká. Jenže co s tím, když scénář od Radky Třeštíkové je prostě hloupej. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Průměrný scénář, pro který jsou nosné pilíře výkony Langmajera a Polívkové, která do role dává fakt vše. Funkční v komediální rovině, po polovině, kdy se napravuje a moralizuje, spíše nudné. Stále lepší, jak většina tuzemské tvorby, hlavně té komediální. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Hajzly imrvére vobsazený všude..." Takové jednoduché, prosté, (ano, nebál bych se i slova hloupé) a svým způsobem prvoplánovité ale role přesně pro Polívkovou. Pokud se v tom divák nebude hlouběji vrtat a přijme to prostě jako zábavnou blbůstku, pobaví to. 2.5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jiři je prostě borec herec, škoda že dostal tak malo prostoru ale i tak zbytek odvedl dobrou práci, komedie která se hodně povedla, takže spokojenost. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na to, o jak provařené téma jde, jsem se až podezřele dobře bavil. Výškou hodnocení jsem zaskočil i sám sebe, chvíli jsem přemýšlel nad tím, jestli už nějak neměknu, ale co už... Hrouzek se Sidem mě dokázali mnohokrát rozesmát, a to se mi u různých Špindlů, Bajkerů a Volh rozhodně nepoštěstilo. Jasně, nebyl to zrovna humor pro náročného diváka, ale dneska na mě moc dobře fungoval. Nebýt některých trapných momentů a ruční brzdy v podobě Noci talentů (která navíc probíhala ve dne), byla by ta čtyřka pevnější. 4*- ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ano, je to neoriginální až hrůza a ano, některé části jsou křečovité a bolestně průhledné, což v kombinaci s děravým scénářem nedělá moc velkou dobrotu. Avšak na druhou stranu, snímek Po čem muži touží v některých pasážích nabídne oddechovou a místy i vážně vtipnou “no-brain” podívanou, na kterou se můžete dívat bez onoho známého pocitu viny, který je u české tvorby nuceným společníkem. A to je něco, co se u tuzemského filmu vážně cení. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že se jedná o x krát recyklovaný námět mi bylo v tomto případě jedno. V tuzemském podání to působilo přeci jenom svěžeji, ale to nejdůležitější je, že jsem se víc než hodinu soustavně smál. Langmajer to načal a Polívková na něj excelentně navázala a svojí roli si užívala tak, že to snad ani víc nejde. Jediné, co trochu haprovalo, byl konec s napraveným hříšníkem, ale to se dalo čekat. Velká spokojenost. 80% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Upřímně si nepamatuji, kdy jsem naposledy koukal na českou scénu. Nakonec musím uznat, že jsem se docela bavil. Langmajer je k sežrání a svého šovinistu zahrál parádně. Mě to upřímně bavilo od začátku do konce. Samozřejmě, je to už mnohokrát omílané téma. Ale to mi vlastně nevadilo. Některé témata baví pokaždé a právě rozdíly mezi mužem a ženou je nevyčerpatelné téma. Jen škoda, že film nešel víc do hloubky, je pravda že potenciál je tu vlastně obrovský. Což by vlastně z filmu udělalo psychologické drama a ne komedii s happy endem. Takže za mě pohoda. (50 %) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Ač se to z příšerných upoutávek nezdá, nakonec jsou Po čem muži touží zábavnou a na české poměry posledních let solidní komedií. solidní komedii. Po většinu času jsem se náramně bavil a jako oddechovku doporučuji......6/10 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Příjemné komediální překvapení na české scéně. Komedie na téma, které není nikterak originální, průběh děje je až banálně jasný a již bylo vícekráte ve světové kinematografii v různých podobách zpracováno. Jirka Langmajer hraje se svou šibalskou elegancí, Anička Polívková komediální role umí. Místy je to až groteska. Výše sympatií k hlavním přestavitelům a komediantnosti Polívkové bude zřejmě rozhodovat, zda se u filmu pobavíte či na film plivnete. Čeští filmaři si na nějaké "utajování" produt placementu nehrají a tak je zde jedna jedna reklama za druhou. Když už nám ji cpou, tak alespoň, že onu propagaci nějkterých značek, převrátili na druhou a využili ji i do povedeného vtipu. Abych zůstal na zemi, musím přiznat, že mne nepochybně ovlivnilo sledování filmu v plném kinosále, kde nejedna divačka (ženského publika byla většina) nemohla smíchy zastavit a smích je nakažlivý, to je známá věc :) Česká komedie v zaplněném českém kině je vždy větší zážitek. Sám jsem zvědav, jak na mne zapůsobí film v intimitě obýváku. 75% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Dokud je tam neodolatelně nasranej Langmajer, je to jasnejch pět, potom dlouho čtyři - i navzdory některým stupiditám (proč by proměna v ženskou automaticky znamenala menší schopnost řízení, když předtím jako chlap vše v pohodě zvládal?) -, až v sedmdesátý minutě začne být utužování stereotypů a umělé navozování genderových bojů silně denervující, protože se autoři rozhodnou hrát na city, aby z toho něco měli i diváci komerčních televizí. Celkově ale pohoda. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takovej českej buddhismus !!" ;) Havlík si zkouší další žánrovku a jen dokazuje, že komedie zkrátka patří mezi ty nejtěžší a bohužel rovněž že tuzemští filmaři komedie zkrátka neumí.. Nechci říkal dnes už neumí, ale já nechtěl ani vidět tenhle ri(p)make.. Bizarně jako bejk, či kráva, vyznívá jak herecká poloha Anny Polívkové při transformaci z muže v ženu, která hlasitě připomíná fyzické projevy jejího vlastního otce, tak i rozpory mezi zhovadilými útoky na pivní bránici a poselstvím filmu o tom, že si muži se ženami nemají co vyčítat.. Nicméně ani tomu typickému začleňování charakterových stereotypů do jakési paralelní (ne)reality se tady tvůrci nevyhnuli.. Ovšem takhle naložit s podobně nosnou zápletkou, jakkoli provařenou, se rovná tvůrčí sebevraždě.. ()

Související novinky

Reklama

Reklama