Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“  Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (CinemArt)

(více)

Recenze (501)

argenson 

všechny recenze uživatele

Tohle je typ filmu, u nějž nejde úplně pitvat nelogičnosti, jak tady někteří činí. Děj je trochu slabší, protože stojí jenom na prostém faktu proměny, ale řada samostatně stojících scén je nadmíru vtipná. Langmajer a Polívková výborní, plus moje oblíbená Lenka Vlasáková. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nápad zúfalo neoriginálny a ani s humorom to nie je príliš ružové, no v súboji vtipných momentov s tými trápnymi to nie je až taký debakel v prospech trápnosti, takže v porovnaní s inými českými komédiami poslednej doby sa dá počítať medzi tie lepšie... 40% ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste vyznavači progresivního feminismu, nebo genderové vyváženosti stereotypů a máte rádi české romantické komedie, tak budete nejspíš spokojení. Nové české komedie jsou v současné době trochu na úrovni telenovel, kde se pokoušejí o vtipné scény. Tohle sice není žádný super inteligentní film, ale má celkem v pohodě děj i prvky komedie. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Product placement kam se podíváš. Nejsem si vědomá, že by byla v některé jiné zemi PP reklama tak agresivní a nápadná. Začátek - u něj jsem kroutila očima ve stylu "už zase ta klišé". Pak se to rozběhlo a musím přiznat, že mě to zabavilo. Takže za dobrý průměr. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Čemu jsem se zasmál já aneb nejlepší hlášky z nejlepších hodnocení na ČSFD: "Velmi perfektní film" "Kinosál propukal v histerický smích" "Divák nesmí uvažovat o detailech" "Langmajer standardně ostřílený" "Šlo o humor a ten zde je a já jsme se zasmál" "Více chlapským narážkám se smály muži" "Chlapy se tomu smát nebudou" "Tak takto může a má vypadat český film dnešní doby" "Asi jedno z nejlepších děl, co česká kinematografie vyprodukovala za posledních 10 let" ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Nez se dostavi na scenu Anicka Polivkova, tak to chce proste pretrpet. Pak se film riti rychlosti Pendolina, aby tesne pred koncem opet narazil. Puvodne jsem se rozhodoval mezi 1 a 2 *, ale nakonec diky Anne Polivkove davam 3*, s odrenyma usima, ale jo, zaslouzi si to. ()

Lukrecie odpad!

všechny recenze uživatele

Nepříjemný, hysterický, bulvár prvního kalibru už i ve filmu, šovinistický, přehraný a přehnaný, uhádaný - za celou dobu tam normálně nepromluvěj, negativní, samý nadávky, povrchní, tupý, blbý, ubohý, tohle fakt není komedie, přátelé! Nezasmála jsem se ani jednou, je to spíše k pláči! Jen potvrzuje, kam český film spěje, bohužel.....scénáristická krize se prohlubuje..... A to jsem si myslela, že nejhlubšího dna jsme se již dotkli s Věčně tvá nevěrná, tak pravděpodobně ještě ne... Svou hrubostí, hulvátskostí a nelidskostí mi připomíná odpadovou Slíbenou princeznu.... Ale vlastně dobře, toto je pouze vrchol ledovce, který ukazuje stav společnosti a filmu především. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle prostě umíme. Komedie je v určitém slova smyslu naší doménou. Ti co mají smysl pro realitu, točí na českým rybníčku pro českého diváka a funguje to. Navíc jak lidi za kamerou, tak i my diváci máme tu kliku, že několik určitých generací má několik skvělých herců. Někde jsem slyšel, že Langmajer se v poslední době nacpe všude. Jenže to je těžký, když chlápek v jeho věku uhraje svou suverenitou v klidu i třicátníka, když na to přijde. Film je pohodová blbinka, která několikrát ten úsměv na rtech vykouzlí. A když se dokoukáte, máte pocit, že čas strávený ve společnosti výborné Polívkové nebyl časem promrhaným, ale vcelku zábavně využitým. 65 procent a silnější tři hvězdy. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za prvních 20minut Langoše, když byl ještě chlap. Jinak zbytek je fakt blitek :) Omlouvám se za nepříliš vtipný slovní obrat, na druhou stranu to dost vystihuje vše, co se ve filmu děje... ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Mačoidná zlátanina kameňákovského humoru v trochu civilizovanejšom háve. Úroveň vtipov a pohľadu na spoločenskú heterogénnu hierarchiu robí z tohto filmu iba hnusnú ospravedlňujúcu kúru nemravných spôsobov. Nehovoriac o tej nezmyselnej logike PR oddelenia a ostatných zamestnaneckých skupín vo firme. Integrovaní, úspešní, až máte pocit, že robiť na dobrom fleku (hoci Playboyu) môžete, len keď ste totálne dementný. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jiří Langmajer zahrál svůj standard. Ten zklamat nemůže. Anička Polívková mě hodně překvapila tím, co dokáže všechno zahrát. Má opravdu velký talent. Bláznivé role jí jdou. V těch se může parádně vyřádit. Námět příběhu je jednoduchý jak facka a ani si na nic převratného nehraje.Není ani originální. Od začátku jede do předvídatelného konce, taky proč ne. Dostala jsem přesně takovou pohodovou zábavu jakou jsem chtěla. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červenoknihovní limonáda. 1) 42letý scénárista a režisér Rudolf Havlík se očividně zlepšuje. Snímek je vtipný, veselý a má spád. Hezky se na něj kouká._____ 2) I výborná 39letá Anna Polívková (Karel v ženském těle) herecky nepochybně roste a já se jen těším na její další zářezy._____ 3) Snad by šlo vytknout poněkud laciný červenoknihovní limonádový humor a jakýsi genderový šovinismus. Myslím si, pan Havlík má na víc, jen to v sobě vykutat. Držím palce. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Nechápu to! Trailer vypadal jako další česká komediální hrůza s Polívkovou. Mám ji jako herečku rád, ale už těch trapných komedií bylo dost. Byl jsem tedy rozhodlej to nevidět. Má neteř chtěla jít a tak jsem nakonec šel. Dle hodnocení je jasné, že to nebylo špatné rozhodnutí. Opravdu jsem se bavil skvěle a ani nevzpomínám kdy jsem se tak smál. Velký podíl na tom má skvělá Polívková a Hádek. A já jsem moc rád, že Havlík nezklamal a po Pohádkách pro Emu další fajn podívaná. Pokud občas na český film zajdete tak bych dal šanci a nenechal se některými odpady ovlivnit. 7/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Od nových českých komedií jsme se naučili nečekat mnoho, ale čas od času se objeví příspěvek, který se sice nezařadí ke klasikám, ale při jeho sledování se nestydíte za přítomné herce a nelitujete peněz utracených za vstupenku. Havlíkovi se povedlo natočit právě takový film. Jeho název možná některým divákům připomene komedii "Po čem ženy touží" s Melem Gibsonem, podobnost s ní je ale minimální. Hlavní hrdina totiž neslyší myšlenky kolemjdoucích žen. On se stane jednou z nich. A jakkoliv mám ráda Langmajera, tak Anička Polívková je v roli jeho alter ega prostě fantastická. Samozřejmě bych scénáři mohla vytknout jistou repetitivnost (zakopávání na podpatcích se zasmějete jednou, dvakrát, ale po páté už fakt ne), kritizovat se mi v tomhle případě ovšem moc nechce. Čtyřhvězdičková pohodička a "Pohádky pro Emu" už jsou povinnost. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Asi se to, alespoň pro českou společnost, chce tvářit jako feministický film, který má jakože ukázat, jak to mají ženy v životě těžký. Místo toho ovšem divákovi servíruje jeden stereotyp za druhým a ze ženských v podstatě dělá dementy. Na to, že je to komedie jsem se zasmála asi tak dvakrát, což mi nepřipadá jako moc dobrý skóre. Ale dívat se na to dá no, což se o velký části český novodobý produkce ani říct nedá. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ach, taková promarněná šance - vzhledem k obsazení i námětu. Radku Třeštíkovou mám ráda a věřila jsem, že mě film bude bavit stejně jako její knihy, leč nestalo se. Mrzí mě to, ale já se zasmála asi tak jednou... ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nedopatřením jsem si před pár dny přečetla v novinách dosti zákeřnou recenci, která tenhle snímek úplně potopila, ale jelikož se mi nechtělo věřit, že by Radka Třeštíková, která je dosti příčetná a chytrá osoba, napsala scénář k nějaké úplné debilitě, nenechala jsem se odradit a do kina jsem na to šla. A udělala jsem dobře, protože jsem se i docela zasmála, což se o jiných českých komediích z poslední doby fakt říct nedá. Hlavně scénky, jak Langoš leze z auta okénkem, hned tak nezapomenu... ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Chlap v podání ženy, která vypadá jako chlap, se snaží obléci silonky a chodit v podpadcích. Celé kino u toho řve smíchy. Smutný pohled. Já chci víc. Tohle je jen kousek nad fekálním humorem a za to dávám Polišenskou hvězdu navíc. Už ze zoufalství hledám slaboduché důvody za co ty hvězdy dát českému filmu. Šovinistický až sexistický námět, kde se přepírají klišé v rozdílnosti mezi ženským a mužským světem je slaboduché jako sestavit Kameňák z kameňáků. ()

Související novinky

Reklama

Reklama