Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“  Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (CinemArt)

(více)

Recenze (501)

Script 

všechny recenze uživatele

Na českou komedii to není zlé. Není to takové, že bych se trhal smíchy. Jde pouze o průměrný film. Není nějak chytrý, ale není takový, že by vás znechutil. Dnešní české komedie vážně stojí vyloženě za prd, ale přesně takhle si představuji normální průměrný film. Naše republika by se měla držet na nějaké inteligentní úrovni a to jak se poslední dobou prezentujeme mě fakt znechucuje. ČSFD jako doména vznikla na tvorbu recenzí a projevení názorů na snímky. Zde se napíše spousta komentářů, kde kritik popisuje co se mu na filmu líbí a co ne. Naši tvůrci by se měli z této databáze učit, aby netvořili takové odpady. Ono ani není divu, že naše filmy mají tak nízkou sledovanost, když jedou pořád to samé dokola. Strašně to pak vymývá mozek! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná česká komedie o tom, že muži jsou páni tvorstva a být ženou tedy znamená mít nevábné vyhlídky. Kdyby film byl býval skončil tragicky, mé srdce by plesalo jako při útěku Edmonda Dantèse z ostrova If. Jenže film skončí přesně tak, jak by si přála česká/moravská žena v období menopauzy - tedy cílovka tohoto filmu. 61 % ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Jako chlap bych byl v pohodě, jako ženská jsem vyřízenej..." Docela trefná charaktristiky pokud jde o dvojici Langmajer Polívková. On tradičně v pohodě, ona mnohdy dost trapná. Celkový dojem slabý průměr. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jak lépe porozumět ženám, než že se jimi stát? Typický příběh o napravení nejen špatného názoru, ale i osobnosti. Ale vtipný, skvěle zahraný a celkově protkaný všemi možnými druhy emocí. Možná si najdu větší výtky. Jako třeba fakt, že hrdinovi/hrdince tak snadno prošel nástup do práce, nebo že události v druhé polovině začaly být předvídatelné. Plus jsem postrádal potitulkovou scénu, která by se vzhledem k jedné scéně z konce filmu hodila. Ale jinak? Asi jedno z nejlepších děl, co česká kinematografie vyprodukovala za posledních 10 let. Já se příjemně bavil. 80% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Já tomu tu plnou palbu dám. Po hrozivě dlouhé době tu totiž máme českou komedii z doposud velmi pochybné produkce televize Prima, kterou nelze považovat za inovativní, ale za zábavnou a zásluhou povedeného castingu za milou a neunavující. Polívkovou jsem nikdy moc v lásce neměl, tímhle kouskem mi ale prokázala, že patří mezi naše talentované herečky. O kráse Táňy Pauhofové a sympatiích Jirky Langmajera se rozepisovat ani nemusím. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Kdyby hlavní mužskou roli hrál Bolek Polívka, byla by proměna v ženu úžasná, protože dcera se pitvoří a pohybuje stejně jako Bolkův šašek a podobné staré role hubeného kolohnáta. Že by zde ale šlo o ženskou verzi Langmajera, nejde uvěřit ani omylem. Takže oproti západní produkci, kde vykouzlí na rtech úsměv právě to, jak jeden z herců dokáže zahrát a napodobit svůj protějšek, zde češi totálně projeli. Přitom herecké obsazení je více než slibné, ale až na pár drobností nevyužité a postavy mohl hrát jakýkoliv Pavel a Maruna. Naštěstí se povedlo pár fórků a tak se hodina a půl dá v klidu vydržet. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Průměrnou komedii opravdu zvedají herci v čele s Polívkovou - její výkon je směsí profesionality a přirozenosti, Bolek může být pyšný. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ono to má v konečnom dôsledku silné posolstvo a so skvelými hereckými výkonmi. Dokonca ani vtipy nemuseli byť prízemné. 3 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Letos jsem viděl 2 české komedie tohle a 2 nevěsty a jedna svatba. Tahle se mě líbilo více chlapským narážkám se smály muži a ženským věcem zase spíše ženy takže je to takové vyvážené. Zasmál jsem se zhruba 5 krát ze začátku jsou tam slušné hefty což oceňuji navíc plus za to, že tam není fekální humor a nepůsobí to trapně. Navíc chválím ženský kásting, který se kromě té tlusťošky nadměrně povedl a nevím čím to je, ale přijde mě, že paní Polívková je o několik kvalit výše než většina českých hereček. 80 procent ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Jako běžná kino či televizní zábava to poslouží velmi slušně. Film na nějakou hlubokou uměleckou notu ani hrát netouží.. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se Langmajer nevtělil do hezké české herečky, ale jen do dlouhonosé Polívkové, ale byla to prdel a zahrála to suprově. Dávám 70% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodně jedna z těch lepších českých komedií poslední doby. O tom není sporu. Všechny scény s Langmajerem byly parádní a opravdu jsem se zasmál! Tím nechci shodit Polívkovou, která určitě předvádí taky super výkon. Nicméně, je to velmi neoriginální příběh, který jsme viděli asi stokrát. Dále je velmi těžké soucítit s vedlejšími postavami, protože jsou všechny do jedné strašně nesympatické. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kok*tinu typu Věčně tvá nevěrná. Ale manželka má prostě ráda tyhle filmy, takže nebyla jiná možnost. Ale nakonec jsem byl velmi mile překvapen. Opravdu jsem se několikrát upřímně zasmál. Langoš a především Polívková hrajou na hraně svých možností. Hádek taky příjemně překvapil. Dokonce mě bavily komentáře přítomných dam v kině. Prostě příjemná oddychovka, která pobaví a zpříjemní vám večer. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Po traileru jsem čekal peklo, a filmu se bál, jako čert kříže. Nakonec jsem byl příjemně překvapený, že to není, tak špatné jak jsem čekal. Jen je to hrozně banální, předvídatelné a bez jakéhokoliv originálního nápadu, a logiku v tom nelze hledat. Herci to tahají hodně nahoru, a jen díky nim se to celé nerozpadne, jako domeček z karet, ale nechybělo málo. Jako oddychovka, u které můžete(musíte) vypnout to funguje celkem obstojně, ale jakmile bude chtít něco více, nebo zapnete mozek, tak bude zle. Znovu to vidět nepotřebuji. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží komedie u které jsem se po dlouhé době pobavil. A to mi u komedie stačí. Jasně že příběh není nikterak objevný, ale jelikož komedie většinou stojí na hercích a tady to Langmajer s Polívkovou ustáli, můžu říct, že se mi to líbilo a přehlédnu i ten příšerný product placement... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Výborné výkony Anny Polívkové a Jiřího Langmajera (ve vedlejší roli pak podpantofláka Matěje Hádka) zahladily jak většinu scénáristických klišé (změna smýšlení i polepšení ústřední postavy se prostě staly), tak povrchností "genderového" porovnávání. Párkrát jsem se tudíž pořádně zasmál (ženská část publika ještě hlasitěji) a nepřičítám to pouze tomu, že jsem film viděl po 3 pivech v sedlčanském "letním mobilním kině" (vůbec 1. představení!). :-) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

1. Škoda, že Langmajerovu roli nehrál Polívka, film by se dostal co do uvěřitelnosti minimálně o deset stupňů vejš. Akorát by v druhé půli člověk občas nadával na odfláknutou práci maskérů, taky mohli toho Polívku líp nalíčit, aby nevypadal pořád tolik jako muž! 2. Škoda, že se film nekončil po prvních deseti minutách, do té přeměny muže v ženu. Langmajerovým machismem jsem se výborně bavil, pak, jak praví klasik, už jsem jen koukal a koukal a najednou z toho byla taková blbost, až oči přecházely. Havlík je asi pěkný podpantoflák, a/nebo Třeštíková chodí do posilovny. 3. Nic dalšího už k tomu radši nenapíšu, stejně jsem v naší domácnosti v podmínce od minulé neděle, kdy jsme v rádiu poslouchali pořad Haliny Pawlowské "Co Čech, to Němcová", kam posílají lidé své povídky s většinou velice nudnými zážitky, o kterých si myslí, že jsou zajímavé, protože se staly jim. No a nějaký podpantoflák (dost možná Havlík pod pseudonymem) tam poslal hlubokomyslnou úvahu o druhé míze u mužů, že jako nové krásné auto je potěšení, ale hodně žere, bere čas a zloději ho kradou, zatímco stará garáž je ošuntělá, ale útulná, přátelská a nenáročná, takže je nesmysl dávat přednost novému autu před ní. No co si budeme nalhávat. Ta relativně mladá garáž vedle mě slzela dojetím a souhlasně přikyvovala hlavou, zatímco já vykřikoval něco jako "to je blbost, tu povídku mu určitě nadiktovala ta jeho stará garáž, podpantoflák jeden, navíc to není ani logický, jak může srovnávat garáž s autem?" Příště budu radši něco podobného vykřikovat jen v duchu, od té doby musím dělat všechny domácí práce a taky s tímhle komentářem už musím končit, jdu vytáhnout bábovku z trouby. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Jeezus, fckin' krajst. Možná bych dal 2 ** kdyby to nemělo 62% ale to jako fakt? Tenhle vděčný primitivní humor, jako padání atd má pořád tolik svých fanoušků? Fakt mě to nebavilo, klasicky český, jednoduchý humor. ()

Související novinky

Reklama

Reklama