Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“  Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (CinemArt)

(více)

Recenze (501)

czdmaso 

všechny recenze uživatele

Ano, vykradlo to několik jiných filmů, některé vtipy jsou laciné, ale já se přesto bavila. Anička Polívková je naprosto úžasná... ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

"Po čem muži touží" se v kině u nás ve městě těšil poměrně vysoké návštěvnosti a i kolegyně z práce a kamarádky mi tenhle film doporučovali. Ale já jsem na něj nakonec zapomněla a pustila si ho až včera. Musím tedy říct, že na to, že se jedná o českou komedii, a já české filmy nevyhledávám (až teda na pohádky), protože vždycky předpokládám, že půjde o hroznou blbinu, jsem byla velice mile překvapená. Langmajer mě prostě chytil hned na začátku a jeho herecký výkon se mi zde moc líbil. Ono celkově to obsazení je velice dobře zvolené a na všechny se hezky dívá. Samozřejmě nejvíc zde svůj herecký um předvedla Anna Polívková, která, a to jsme se shodli i s taťkou, by za své zobrazení muže lapeného v těle ženy měla dostat nějakou cenu. Film hezky plyne, stopáž je tak akorát, ačkoliv za mě by mohla být trochu delší, protože konec mi přišel takový urychlený, a je protkaný vtipnými hláškami v těch správných momentech, kdy propuknete v obrovský smích. Bez chyb to určitě není, ale jak jsem řekla výše, z těch českých filmů poslední doby mi tohle přijde jako dobrá podívaná, u které člověk může vypnout a pobavit se, takže nakonec dávám 4* s tím, že už nebudu českou kinematografii soudit až tak přísně jako doposud. ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Jako odpočinkový film fajn. Jen jsem se divila, proč jsou muži v tomhle filmu fakt zlouni zlí...a ona naspala scénář Ráďa Třeštíková :-) . ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco mnohem horšího, slizce ošahávajícího. Čekal jsem, že se po čase urazim, ale omezil jsem se na chvilkový husiny trapnosti. Přes všechno vezení se na těch nejbrutálnějších gender stereotypech a absolutní nepochopení, v čem spočívá rovnoprávnost, vnímám aspoň nějakou (kostrbatou, logiku postrádající) snahu o smířlivost a ponaučení. Druhá věc je, že u snahy to skončilo. Celý to na mě tvůrcovsky působí, jako když se dva jednodušší macho chlapi večer brutálně vožrali a udělali pořádnej macho bordel (vyrvali na ulici koše a vyvrátili pár dopravních značek), pak dostali vyčítavej sekec od manželek (což je v tom rozcitlivělém rozpoložení mírně dojalo a popíchlo se nad sebou zamyslet), a tak se při příští buranský slezině rozhodli napsat příběh, ve kterém shrnou, co mají rádi, ale zároveň se polepší. Průser je, že se u toho polepšování zhulili nějakym skankem z kámošovy záhradky, a tak vyplodili nesmyslnou blbinu s kráterama v logice, ve který splácali pátý přes devátý, přístup k genderu nepochopitelně vymezeli v absolutně protipólních extrémech (buď jsem buran, nebo měkouš) - tak trochu ve stylu "aby se neřeklo, máme přece nějakou zodpovědnost" - ale děsně se u toho všeho samozřejmě nasmáli. No, dal jsem si před projekcí pár ginů s tonicem, ale stejně jsem se moc nezasmál, až na pár úsměvů u slušně napsanejch gagů, a po čem muži touží, nezjistil. Zmíněníhodný nicméně je, že lidi kolem mě se smáli, a hodně (celkovej box office mluví za všechno), a při výlezu z kina vypadali odpočatě a pozitivně naladěný, což prostě není málo. Když k tomu přičtu dobře odvedenou práci na castu a komediální schopnosti herců, u kterejch jsem ani nečekal (Langmajer a Hádek), že je maj, tak tam tu druhou hvězdu nějak přičaruju. Na level sodoma gomora tahle Havlíkova vylomenina nemá. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom to ušlo, možno aj preto, že som očakaval niečo horšie. Havlík si jednoducho natočil, čo ho napadlo a tak si to aj napísal. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

tak tohle bylo nejhorší rozhodnutí polívkové a pauhofové, ale zároveň nejlepší rozhodnutí člověka, co dělal casting. jinak to splňuje všechny podmínky moderní české """komedie""": pindání na brno, boomerská snaha napodobnit teenagerský způsob myšlení, tenká hranice mezi snahou ukázat zlo šovinismu proměněné v zesměšňování žen, ostentativní product placement - to všechno ve zbrusu špatném scénáři, za jaký se můžeme hrdě stydět na netflixu! ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna moc fanoušek českých filmů, ale tahle komedie mě fakt dost pobavila. Hlavně dvojice Langmajer Polívková je naprosto bez chyby, tedy zejména Polívková. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Polívkové blbnutí je sympatické, ale jinak jde o nesmyslný slepenec vytvořený scenáristy v záhadné křeči. Téměř všechny postavy působí nereálně a jako parodie sebe sama, což ve výsledku opravdu jsou. Skutečně se mi nechce věřit, že v té záplavě klišé se z Langmajerova šovinistického alfa samce stane idiot který se po přeměně v ženu najednou neumí ani obléct. Který z absurdní touhy po pomstě nastoupí do své bývalé práce a tam nedělá zřejmě nic. Což nikomu nevadí. Morální prozření probíhá výjimečně krkolomně a chování většiny postav je prostě divné Vytvořený svět je vysloveně nefuknční. Debilní scénář tuhle věc naprosto potápí a při sledování mne vysloveně píchalo v boku. Díval jsem se pouze kvůli Polívkové což byla nakonec jediná zajímavá věc. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Jen velmi těžko koukatelné a od úplného dna film odráží letmý náznak vtipů a pár úsměvných scén. Jinak scénáristická a celkově filmová řemeslná tortura. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

tuhle větu začnu kopírovat do všech průměrných a trošku nadprůměrných českých filmů : " na české poměry se jedná o velice svěží a ráznou komedii"....Film dá se říci stvořený pro Polívkovou, protože ona nenalíčená vypadá úplně jako její fotr a v mužské roli prakticky exceluje (byť už to místy je až přehnané)...jinak s tím fotrem to byl samozřejmě kompliment..................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Začátek s arogantním šovinistou, co hláškuje na všechny strany, navíc ještě v podání geniálního Langoše je na čtyři hvězdy, ovšem jakmile se na scéně objeví asexuální Anička Polívková, jde to s filmem z kopce. Ztratí se tah na bránu a v podstatě i humor. Takže ve výsledku něco kolem 50%. ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji kdy jsem se naposled takhle nasmál u Českého filmu. Je to samozřejmě maximální oddychovka ale zatím jsem do kina taky šel. Langmajer, Hádek i Polívková jsou opravdu skvělý a co věta to perla! Opravdu super, po Pohádkách pro Emu se Havlík zase předvedl. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Už si nepamatuji, kdy jsme se kamarádkou v kině tak pobavily. Měly jsme reference, že by se nám to mělo líbit, ale předčilo to očekávání. Je ale fakt, že jsme součástí cílovky, v holkách to má kde zrezonovat, jak jsme pozorovaly, dokonce ve všech věkových skupinách. Pár přítomných pánů vypadalo, jako by byli na jiném filmu... Scénář má pár "much", které ale nebyly na překážku, abychom se bavily od začátku do konce, a ještě půl hodiny si o tom povídaly s úsměvem od ucha k uchu. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Je ešte pred začiatkom zhliadnutia filmu patrné, že film sa neopiera o žiadny originálny námet, resp. ani sa nesnaží. To by bol ale až ten najposlednejší argument, ktorý by som uviedol. V podstate ide len o srandu, ale bohužial tú tady nahradila topornosť, kŕč a trápnosť. Ide len o akýsi český remake Veľkého, výmenu identít ála Tootsie, či americké ,,bijáky,, s Lohan a pod. , či uvedomenia sa seba samého v notách Hromníc.... Sklamanie, herecké (ne)výkony Polívkovej, či Hádka radšej bez zmienky. 2 * - a to som hodný. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

O žánru není pochyb, což u českých komedií rozhodně není samozřejmost. (Po druhém letmém zhlédnutí tvrdím, že je jím devadesátiminutová reklama na časopis Playboy.) Zapojovat prostou logiku á la Tetsuo je cesta do pekel. Kdo si u toho chce vyčistit hlavu, ten má slušnou šanci. Na Oscara to není a dnes už je jasný, že ani na Českýho lva. Za mě je tím pádem všechno v rovnováze. Snad tedy vyjma kamery. Na Bakaláře OK, ale u kinofilmu bych se s něčím takovým nespokojil.// Po jednom dni snižuji hodnocení ze tří na 2 hvězdičky. Karel po Karle byl jiný Karel, ale na základě čeho..? Co z něj udělalo ohleduplného milovníka něžného pohlaví? A co z něj udělalo milovníka paní šéfredaktorky? To jsou zásadní otázky, na které jsem ve filmu nenašel odpovědi. Rozhodně bych si nepřál, aby mi je někdo otrocky odvyprávěl. Chtěl bych, aby vyplynuly z děje. Abych si je mohl prožít, procítit je. Bez toho je to jen bezduchá řachanda, která nemá s ikonickými předlohami typu Tootsie společného nic víc než chlapa v sukni. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Na český film to nebylo vůbec špatné. Stejně jako film Hastrman to bylo časem zajímavé, někdy docela pěkně natočené a herci se někdy docela dobře předvedli. Nevím proč ale prostě u českých filmů mě nikdy nebavil ten humor a stejně to je bohužel i u tohoto filmu. Film bych doporučil zhlédnout ale né s velkým očekáváním. Pokud nebudete od filmu nic čekat tak se to určitě vyplatí zhlédnout. 5,5/10 ()

Kredy 

všechny recenze uživatele

Prostě oddychovka kterou prokouknete hned od začátku až do konce, ale proti českému průměru je to koukatelné. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Anička Polívková skvělá, kdyby nahodila sestřih, ůplnej taťka za mlada. Pobavilo a to je to hlavní. Řešit technické detaily filmu nemá smysl, vždyť to má diváka bavit. ()

Související novinky

Reklama

Reklama