Reklama

Reklama

Eli

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (198)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tři scénáristi...to nikdy nevěstí nic dobrého. Je to jako kdyby se vám pokoušeli vyprávět příběh tři lidi najednou a navíc každý ze svého úhlu pohledu. Tedy aspoň v Eli to tak je. To, co začíná jako slibný thriller, postupně přejde k duchařině...to je pořád ještě vcelku ok...působí to neotřele...jenže pak příjde supertwist šesté kategorie; jako kdyby jste v TV přepli během reklamy na jiný film, se stejnými herci. Což mimochodem řadí Eli mezi filmy, u kterých nemá smysl dívat se na ně znova...stojí právě na neznalosti pointy. Nu a jak se tento trojitý hororburger povedl? Dětský herec je asi ok, ale popravdě...Sadie Sink by se mi na jeho místě líbila víc, takže bych casting prohodil. To děvče se umí fakt skvěle ksichtit. Ostatní postavy kráčí vcelku věrohodným způsobem k oné zmiňované pointě, která je vpravdě překvapující. Akorát spíš než tím obdivným wow způsobem, tak jde o WTF: odkdy se na hamburger dává krůtí šunka!? No, ale úplně blbě by to nechutnalo, ne? Takže pokud tohle překvápko překousnete-nejste tradicionalista a nebude vám lézt na nervy uvřískanej Charlie...nejspíš to přejdete nějak jako: hm, proč vlastně ne...jednou za čas by to chtělo ten zatuchlej žánr provětrat něčím novým . ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) ELI, film, který jsem si od Netlfixu náhodně pustil. Moc jsem od toho neočekával, tahle látka je už docela dost ohraná. Ve výsledku nejsem nijak extra uchvácen, ale ani pohoršen. Jako jednohubka to na zabití večera fungovalo parádně. Vlastně nemůžu ani nic výrazného vytknout, jen to dle mého gusta postrádalo trochu napětí, ½ část filmu byla trochu táhlá a postavy průměrné. Nějaké ty lekačky byly zde obyčejné, závěrečná pointa nebyla až tak šokující, ale fungovala. Vznikl z toho tak trochu zvláštní závěr, který jsem ale přijal. Mohlo to být ještě víc, drsnější. Působilo to trochu uměle. Jinak celkově byl nápad s netypickou nemocí chlapce dobrý. Herci ušli, nejvíc mě teda bavila postava onoho chlapce – ten to zahrál parádně. Těžce se mi toto dílko popisuje, snaha zde rozhodně byla, špatný film to není. Jen ne nic, na co bych se mohl dívat opakovaně a co by mě vytrhlo z křesla. Hudba byla taková normální. Takže lepší a rozhodně koukatelný nadprůměr. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Lidi, nečtěte komentáře a nejdřív se na to podívejte - jako horor je to kvalitní podívaná. NÁSLEDUJÍ SPOILERY: Já udělala tu chybu, že jsem přečetla pár komentů, a jak se člověk dozví, že ke konci přijde nějaký mega zvrat, a to už to pak není ono, protože hned začnete nad mega zvratem přemýšlet, a je po zážitku. I tak ale se 80% prima duchařiny skvěle sleduje, a ten konec mě sice zase tak neodzbrojil, ale určitě oceňuji, že to je nečekané a originální vyústění. Dobrých hororů je jako šafránu, tenhle k nim rozhodně patří a neměl by uniknout vaší pozornosti. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Eli, chlapec nesmělý, jehož osud sem měla v prdeli. No fakt. Kdo mě čte pozorně ten ví, že nesnáším ubulence, hysterky a slušně řečeno když se někdo chová jako strašlivá píča/čurák. Eli bravurně splňuje všechny výše popsané body a jako bonus jeho výraz vyplašený srny mě sral tak ukrutně moc, že sem ho od začátku filmu chtěla vzít ven bez kombinézy, aby se nadýchal čerstvýho vzduchu a třeba si zahrál na upíra. Když se zrovna netváří srnovsky, tak historicky hystericky ječí jak když mu ho někdo rve nasucho do prdele (a vzhledem k tomu, jak teple ten hošan vypadá tak kdo ví za pár let ) a všechny ve svém okolí musí kolosálně srát, jenže je obklopen mistry zenu, protože nikdo mu tam za celej film nedá granáta do držky a to se poslušně hlásím, že já bych ho napálila co pět minut. Jo a proč vlastně furt plaší? Vidí duchy. Okey, chápu, to člověka asi děsí, ale kurva kdyby ty lekačky a duchové za něco stály. Stojej. Za vyliž prdel. Nelekla sem se ani jednou, což je u mě neskutečný, mě vyděsí i když na mě bafne mimino, takže film, kde se neleknu to je zázrak. Celkově mi na tom všem nevadila jen jako vždy šukézní Kelly Reilly a nově šukézní Sadie Sink. Závěr filmu zachránil tenhle průser tak mocně, až sem si potichu broukla - No ty pičo, ještě žes ho nenapálila, lepší s ním vycházet. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na horor sa tu veľmi zaujímavo dokázal preklopiť dej, úplne o 180 stupňov. Pri konci sa to už dalo síce tušiť, no divák dlho nevie čo je vo veci. Hororová stránka tiež nebola najhoršia, aj keď bola väčšinou založená na ľakačkách - na spôsob, že niečo vyskočí z tmy, alebo sa ukáže v zrkadle. No väčšinu času to aj tak fungovalo skvele. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Scenár k filmu bol zaradený v roku 2015 na čiernu listinu (ročný prehľad najobľúbenejších scenárov, ktoré zatiaľ nevznikli). (Scraffy)
  • Společnost Netflix získala distribuční práva na tento film od Paramountu, když studio údajně nemohlo přijít na to, jak film uvést na trh. (LUKICKK)
  • Natáčanie začalo v januári 2018 v New Orleans, Louisiana. (Scraffy)

Reklama

Reklama