Reklama

Reklama

Eli

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (198)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Z těch 3 Foyových hororů co jsem měl možnost vidět nejslabší. Největší problém je v klukovi, který není výrazný a chvílemi člověka tak sere , že to co mu tam dělají místo, aby odsuzovali tak mu to přejí. Ani ten konec to nezachrání jelikož když je hlavní herec tak neuvěřitelný tak to nemá ten drive na branku a účinek na diváka ono ostatně všichni herci stojí za hovno například ta holka co ho povzbuzovala z venku kdyby tam nebyla nic to nezmění jeho osud a původ by mu řekla ta doktorka třeba. Spoiler jinak pointa je ve stylu původních Omenů případně remaku Přichází Satan přijde mě, že režisér si to vyloženě vykradl jen to nechtěl přiznat tak tam nahodil zhruba 50 minut ve stylu nemocný kluk ,,nemůže´´ žít venku musí se léčit je ´´vyléčený,, vidí duchy a pak obrat a překvapivá pointa. 40 procent ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Upřímně, už jsem v to ani nedoufal, nicméně toto je v rámci hororového žánru velkým a povedeným překvapením. Eli zaujme především precizním budováním atmosféry a nečekaným finálním rozuzlením, u něhož jsem napětím téměř nedýchal. Jen škoda několika otravných hororových klišé, které se bohužel vyskytnou i zde. Až na tento drobný detail se tedy jedná o skvěle zpracovanou záležitost, u níž si budete užívat každou minutu stopáže. Tohle je zkrátka duchařský horor podle mého gusta! ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Solídna jednohubka, ktorá dokáže postrašiť, vytvoriť zaujímavú atmosféru a aj pomerne dlho skrývať esá v rukáve. Keď ich však paradoxne v poslednej tretine vyloží na stôl a mal by prísť vrchol filmu, tak ma Eli svojim prekvapivým a nekonvenčným vysvetlením stratil. Dovtedy to však bolo výborné- herci kvalitní (ústredný chlapec je okej, Lili Taylor sa do hororov hodí a Sadie Sink zo Stranger Things tiež nesklamala), zápletka správne tajomná, atmosféra a náznaky toho že sa s chlapcom deje niečo divné postupom času pekne gradujú. Akurát škoda spomínaného vyvrcholenia a záveru. I tak však Eli rozhodne stojí za tú hodinku a pol a  Ciaran Foy mi aj napriek tomu , že som po 4* Citadel a dvojke Sinistru siahol prvý raz po 3* potvrdil, že je schopným hororovým režisérom. 60% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Hororová jednohubka, která se pokoušela nadchnout něčím jiným, ale v závěru si dívák uvědomí, jak špatné postavy kolem a kolem jsou, a přestane to bavit. Atmosféra v některých pasážích velmi dobrá, a líbilo se mi to rozuzlení, proč to dělají ti duchové. Ale.... ten závěr lidi, u toho už všechno přestalo fungovat, a poslední scéna mě rozesmála. Kdyby to mělo nějakou tu krvavou scénu, smysluplnější postavy, a trošku lepší závěr, jednalo by se o povedený horor, který by nevadil na další zhlédnutí. Takhle se, ale jedná o průměrný horor, na který si za pár dní nevzpomenete. Celkem škoda, tohle mělo větší potenciál. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Ciarán Foy, jehož může hororový divák znát díky druhému Sinisteru, zůstal ve svém novém filmu u stejného subžánru a opět je to nadprůměrná záležitost, u které vyskočí tep nejednomu nadšenci duchařin. Největší radost mám z originálního scénáře, protože vymyslet v dnešní době něco nového v paranormal subžánru, to je pro nejednoho režiséra neřešitelná situace. Foyovi se stačilo držet již, jemu, odzkoušenému, k tomu přidat svůj rukopis, co se lekaček týče, na konec hodit odzbrojující twist a je z toho dosud neviděná duchařina, která splňuje nejpřísnější měřítka. Po herecké stránce je to bez problémů, nejvýraznější výkon předvedl mladý představitel hlavní postavy, ale zbytek osazenstva mu zdárně sekundoval. Z atmosféry se dalo určitě vytěžit více, ale tento nedostatek je zdárně zastoupen funkčním napětím, takže tento nedostatek přehlédnu. Hlavní faktor, tedy strašení, je bez výhrad, takže jsem ve finále procenta strhnul pouze za chybějící gore. Pravda, jedná se o duchařinu, ne exploitation, jenže já, jakožto náročný divák, co už má něco za sebou, potřebuju ,,něco" navíc. Sváteční diváci a fanoušci paranormalu by však měli zpozornět, protože je to přesně to, co od tohoto subžánru chcete. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie začalo v januári 2018 v New Orleans, Louisiana. (Scraffy)
  • Scenár k filmu bol zaradený v roku 2015 na čiernu listinu (ročný prehľad najobľúbenejších scenárov, ktoré zatiaľ nevznikli). (Scraffy)
  • Kořen Tannisu původně vymyslel spisovatel Ira Levin pro román „Rosemary má děťátko“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama