Reklama

Reklama

Rozbitý robot Ron

  • USA Ron's Gone Wrong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)

(více)

Recenze (80)

Dusty56 

všechny recenze uživatele

Začátek je skvělý, bavil a celou první polovinu film bavit nepřestal. Bohužel pak Barney a Ron utekli do lesa a něco se změnilo. Najednou už nešlo o to pobavit diváka, ale spíš o to, to vymyslet tak nějak, aby celý snímek došel důstojného konce. A to je škoda, konec sice nebyl nejhůř vymyšlený, ale už mě nebavil a to mě přijde mnohem podstatnější u filmu na relax. Ale i tak se nejedná o žádný propadák, mezi animáky je to stále lepší průměr. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když už chcete točit film podle zaběhnuté šablony, musíte zajistit, aby byl zábavný. A to se tady naštěstí podařilo. Ron je hlavně ve své první polovině přehlídkou povedených vtipů, které budou slavit úspěch zejména u generace, která se zděšením (či zaujetím = hranice se někdy nedají moc jasně rozeznat) sleduje dění a trendy na současných sociálních sítích. Nejsem si úplně jistý, jak film bude působit na "neznalé" publikum 40 až 50 let plus, ale já jsem se královsky bavil. Konec už je možná zbytečně roztahaný, ale tenhle animák by si zasloužil mnohem více pozornosti. Necelý měsíc po premiéře je 99 hodnocení opravdu bída. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Ten robot není připojen k naší síti, takže ho nemůžeme monitorovat." "Tak mi aspoň něco sežeňte na toho kluka. Chci znát kontakty, nákupní návyky, velikost jeho bot. Cokoliv!" "Myslíte tím jeho soukromá data?" "Samozřejmě. Proč bychom je jinak shromažďovali?" _______ Na první pohled je 'Rozbitý robot Ron' nevinný, relativně průměrný, až infantilní animák. Na pohled druhý jde o celkem znepokojivý vhled do toho, jak moc je lidská společnost posedlá moderními technologiemi a manipulována algoritmy, a taky zároveň důmyslná úvaha nad tím, do jakých podob může nabývat přátelství. Zach Galifianakis je sice jako Ron skvělej, jenže víc než na 3* to nevidím. Rozhodně jsem nečekal, že to závěrečný poselství vyšumí do ztracena a bude tak nicneříkající. Animák je to bezpochyby inteligentní, ale je zbytečně primitivní a vstřícný vůči průměrnému publiku.... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia samotní dávajú príbehu veľkú váhu. Po celú dobu stopáže nachádzame odkazy na fenomény popkultúrnej scény, a to ako klasické, tak moderné. Film ale zároveň citlivým spôsobom otvára problémy súčasných tínedžerov, ktoré pochádzajú prevažne zo sebaprezentácie na sociálnych sieťach a mladším divákom ich podáva poučne, ale neurážlivo. Dospelejšiemu publiku ponúka cestu k alternatívnemu riešeniu problémov ich detí. Postavy pôsobia vierohodne, chýbajú im ale vizuálne charakterové vlastnosti, pôsobia mdlo a do počtu. Oválny dizajn robota, na ktorom má dieťa sledovať a natáčať videá, by v reáli tiež tak neobstál. Vtipy ale film priam sršia. Tvorcovia sa neboja otvoriť akúkoľvek kontroverznú tému, ktorú v každej scéne podávajú s eleganciou, ktorá nikoho neurazí. Rozbitý robot Ron v rámci animákov prevrat nespôsobí. Je ale príjemnou záležitosťou, ktorá otváraním intímnych tém ľahko zasiahne detských i dospelých divákov. (27.5.2022) ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek a věrný přítel všech domácích spotřebičů jsem se přihlásil do fanklubu všech praček, mixérů, sušiček, fénů, robertků a dalších užitečných přístrojů každodenní potřeby. Všechny své elektrické kamarády mám pěkně vystavené ve své sbírce, kde si s nimi každý den povídám, oprašuji je a různě se s nimi mazlím, stejně jako náš retardovaný přítel z tohoto mírně postiženého animáku. A já se ptám„Kde jsou všechny ty zpívající veverky, štěbetající myšky a ladně tančící laně na jaké jsme byli zvyklý z disneyovských animáků?" Místo těchto roztomilých zvířatek se bezmála dvě hodiny musím dívat na uhrovitý monstrum, který nezapadá do kolektivu a je šikanován svými narušenými spolužáky a to asi protože smrdí a protože nezapadá do virtuálně nakažené generace vymytých mozků. A to jsem se celkem těšil, že uvidím nějakej ten sci-fi příběh ve kterém figuruje robot, jak je předesláno v názvu. S robotickými příběhy mám celkem dobrou zkušenost, co se týče filmového plátna. Ať už to byl cyborg pokrytý robotickým endoskeletem v akčním snímku Terminátor 2: Den zúčtování anebo pohádkově postižený vojenský robot v komedii Číslo 5 žije. Průhledný děj a přehnaná akčnost, kde si člověk nestačí ani vydechnout by mi zas až tolik nevadila, ale přehršle ukázek ze světa sociálních sítí mi fakt rozproudila nejednou krev v žilách, tak že jsem to chtěl dokonce několikrát vypnout. Také si nemůžu pomoc, ale mám pocit, že jsem se ani jednou nezasmál a tak tomuto snímku asi zbyli jen dvě pozitiva a to jsou perfektní animace a naštěstí trochu dojemný konec u kterého mi mohla ukápnout nějaká ta slza i když já to v týhle době rým a kašlů nepoznám, jestli to byla slza nebo něco jinýho. A taktéž si zde mohli někteří občané sociálních sítí vzít nějaké to morální ponaučení o škodlivosti této perverze, která byla vymyšlena na sledování lidí, ale spíš si myslím, že néé, protože chytrému napověz a hloupého trkni. Za negativně nevšední zážitek a příběh, který ve mně nezanechal žádné vnitřní uspokojení, takže na něj už asi zítra zapomenu dávám sotva 50%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že so všetkým ako sa svet neustále mení a posúva dopredu je pre mňa "Ron´s Gone Wrong" skutočne veľmi dobrým filmom pre celú rodinu. Je to originálne? Nie. Ale má to veľmi dobré myšlienky, ktoré na konci podľa mňa pochopí úplne každý. A najmä sú zachytené spôsobom, ktorý dokáže nás ako divákov vtiahnuť do deja. Istým spôsobom som zhodnotil, že film nielen dobre zachytil vzťah medzi Barneym a Ronom, ale dobre spracoval aj ostatné postavy. Ako Savannah, ktorej mi v jednom momente bolo úprimne ľúto. A najmä sa to neustále viac a viac budovalo. A kvalitne to ukazuje, že tieto roboty neboli skutočne tým najlepším priateľom. Môžu o nás vedieť všetko, no v realite so svojim algoritmom nemajú šancu pochopiť, čo je to skutočné priateľstvo. Je to síce úplne jasný odkaz na to, ako veľa času trávime dnes na sociálnych sieťach a ako nás viac zaujíma to, ako nás vidia iní, než to kto vlastne sme. A nemáme problém sa vykašľať na svojich priateľov a blízkych, keď sa nám to hodí. Máme totiž v sebe to večné sebectvo a nekonečnú závisť. Takže film kvalitne adresuje svoju myšlienku a pôsobí veľmi úprimne. Páči sa mi ako Barney učí Rona ako sa stať jeho priateľom a ako sa neustále jeho "nástenka" vyvíja. A keď zabudneme na to, že v prvom rade myslíme na seba, možno ešte dokážeme svet zmeniť k lepšiemu. Nič iné v tom nie je. Skvelý film pre celú rodinu. Okrem toho s vynikajúcimi animáciami. Hodnotenie: A- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Typický klišoidný príbeh o chlapcovi, ktorý si nevie nájsť kamošov. Niečo, čo na deti môže zapôsobiť. Animácia je dobrá, vtipy ale často málo vydarené a celkovo mi to prišlo uťahané, že to mladé publikum sa môže časom začať nudiť. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Podívá-li se člověk na základní příběhovou kostru filmu a konstelaci postav, nenabízí Rozbitý robot Ron nic nového, nicméně ona "kostra" je obalena v líbivém a nadmíru aktuálním obalu, který z filmu činí trefnou a humornou záležitost. Během stominutové stopáže jsem se neskutečně bavil, zároveň jsem se ale nechal i dojmout. Poučná linie poukazující na nebezpečnou závislost na technologiích, jdoucí ruku v ruce s rostoucí komunikační propastí, mě rovněž nenechala chladným. O největší porci zábavy se vedle "defektního" Rona postaraly samozřejmě babča Donka s kozou Martinou, které mi solidně procvičily bránici. Milá a nenásilná prezentace všech možných úskalí v rámci generace Z. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Neurážející, ale zároveň ničím nevyčnívající animák s moderním vizuálem, ale na to, s jakou látkou tvůrci pracují, z ní mohli vytěžit více. Zasmál jsem se mnohokrát, ale žádný velký výbuch smíchu jsem nedostal, stejně tak příběhově jde jen o klasickou kostru bez výraznějších odboček, lepších postav nebo prostě něčeho navíc. Průměrná pohádka. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jako zapřísáhlý nepřítel sdílení na sociálních sítích (s výjimkou čsfd) jsem byl po několika úvodních minutách zralý na ránu z milosti. Zmobilizoval jsem však veškerou svou vůli, odstranil jsem ze svého dosahu všechny ostré předměty a sledoval jsem utopický boj jednotlivce s facebookoidním korporátem. Příliš jsem ale nepobral, proč tento animák vznikl, protože jeho poselství nebude brát téměř nikdo vážně a tvůrci si toho museli být vědomi. Kdyby totiž většina lidí odložila své chytré telefony, neuměla by si následně na záchodě ani utřít zadek, protože by neměla přístup k patřičné aplikaci. Takže celá záležitost sice byla místy vtipná, byla ale taky dost patetická, předvídatelná a vygenerovala morální poučení, které vlastně nebude nikoho zajímat. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Geniální animovaný masterpiece, snoubící prvky moderních technologií s originální a silně vizionářskou myšlenkou o novém způsobu získávání přátel. To vše podpořeno velmi milým a emotivním příběhem o osamělém chlapci jménem Absolon, tedy Barney "). Svým zasazením a technologickým pojetím má Rozbitý robot Ron nejblíže k Rodině na baterky. Zde však hlavní poselství, důležitost na rozvoj vztahů uvnitř rodiny, nahrazuje zacílení na rozvoj vztahů kamarádských, čímž má nejblíže k Luce či Frčíme. V porovnání s ostatními zmíněnými tituly tkví síla Rozbitého robota Rona v jeho zasazení do školních lavic, a tím i pro diváka hmatatelnějším ztotožněním s hlavní postavou. Nechybí zde ani řada popkulturních narážek a odkazů na ty nejlepší filmy (Avengers, Star Wars, Pán prstenů) a hry (Pac-Man, Tamagoči). První animovaný snímek nově vytvořeného studia 20th Century Studios je pro mě tím nejmilejším překvapením roku 2021 a po fantastické Rodině na baterky a povedeném sequelu Mimi šéfa je letošní rok jednoznačně ve znamení ANIMACE! 👌 (10.11.2021) ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. 3/4 filmu naprosto excelentní, poměrně slabší start a dalo se předpovídat, co se stane, ale skrývalo to i mnoho pěkných okamžiků. Bavil jsem se, měl jsem za to, že to bude další tuctovka. Zvrat však přišel asi 20 minut před koncem filmu (pozn. v nemocnici), kde vše přestalo dávat smysl a změnilo se to jen v akční tuctovku o ničem. Až pak posledních 5 minut zas dobrých. Je to jako kdyby měl ten film končit onou nemocnicí, ale někdo řekl NE, MÁLO AKCE, BUDEM PORAČOVAT a na sílu přidali ještě 15 minut naprosto zbytečného obsahu... Kdyby to skončilo tam, resp s nějakým dobrým rozuzlením, dám tomu možná i 5*. (Samozřejmě je to mířené pro menší publikum, nejsou tam žádná komplikovaná témata). ALE právě tím, jak neskutečně pohnojili ten konec, měl jsem sto chutí tomu dát i 3*... Když si všam vzpomenu, jak jsem se v průběhu bavil a vlastně ani ten konec nebyl špatný, dám tomu rozumých... B-b-B-boT? 75 % ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Čím som starší, tým je pre mňa viac u tohoto typu animákov dôležitá už len jedna vec. Či sú zábavné. Lebo z technického hľadiska už dnes fakt asi nič neposadí na prdel úchvatnou animáciou a všetky tie morálne posolstvá, ktoré je nutné detskému divákovi predať, už proste boli skrz veškerú možnú hovoriacu faunu a flóru podané. Takže v tomto smere som rezignoval na očakávanie niečoho progresívneho a keď tak sa nechám milo prekvapiť, keď sa raz za pár rokov niečo nápadité objaví. A Rozbitý robot Ron je v tomto smere až tragicky neoriginálny, lebo ten pocit deja-vu je prítomný nonstop. Toto je proste tak trochu opajcnutá Rodina na baterky a tak trochu Big Hero 6, tak trochu Abominable, Wall-E a hafo ďalších... Predvídatelnosť a neoriginálnosť sú proste definíciami tohoto filmu. Ale zároveň je to jediný animák za uplynulý rok, snáď od spomínanej Rodiny na baterky, pri ktorom som sa pristihol, že sa nahlas smejem na podarených animovaných gagoch. A keď si spomeniem na ten pestrofarebný kŕčovitý uziapaný nezaujímavý vtieravý gýč menom Encanto, pri ktorom som pár dní naspať trpel a driemal, tak Ronov priamočiary jednoduchý humor je tá správnejšia cesta, ako mi ešte predať nejakú X krát vyluhovanú zápletku. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

robot Ron je kombinací tictacu a Baymaxe z Velké šestky a samotný film není zas tak originální,nicméně svoje poselství předává nenásilnou a zábavnou formou,takže bavit se budou děti i rodiče.Navíc ta zpráva je v dnešní době smysluplná a i kdyby ukázala jen pár dětem,že život není jen on-line ,netočí se jen kolem lajků a přátele je lepší mít živé a ne jen digitální,bylo by to super.A to samé platí i o rodičích...70% ()

Reklama

Reklama