Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Úředník Emett a šifrant Austin touží po kariéře tajných agentů, ale jejich přijímací test odhalí drobné mezery v jejich vzdělání. Například Emett netuší, co znamená zkratka KGB, ale jeho odhodlání být nosným pilířem americké bezpečnosti je nekonečné. Velké mozky americké strategie rychle vytuší, že tato dvojice je ideální pro připravovanou misi. Po agentském rychlokurzu vyrážejí nic netušící nováčci agentských řad za svým úkolem - nechat se v roli návnady zlikvidovat za účelem uvolnění cesty skutečným agentům. Jenže zneškodnění dvou bláznů, motajících se v neznámém prostředí, je pro sovětské tajné služby nesplnitelný úkol. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až se jednou budu chtít stát agentem s povolením okamžitě zemřít, tak se vydám ve stopách Fitz-Humea s Millbargem na komplexní několikahodinový výcvik a pak hned hurá do akce. Jen bych se nerad dočkal situace, kdy bych při svém mučení zjistil, že neznám cíl své mise. To by byl neskutečný trapas. Ovšem sledovat tyhle dva idioty, kterak si v práci jezdí na velbloudech, operují, sexují a jen tak mimochodem vyhrávají studenou válku, pro mne bylo a je neskutečně zábavné. Комите́т Госуда́рственной Безопа́сности mi to snad nebude mít za zlé. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keby som tento film hodnotil tak pred desiatimi rokmi, dal by som asi o hviezdu viac, pretože vtedy som sa smial o sto šesť. Teraz už to také nie je, avšak musím stále uznať, že prvá polovica filmu je stále diabolská. Taká klasická americká blbosť, ktorá ale na rozdiel od mnohých ostatných hollywoodskych komédií naozaj pobaví. Zo začiatku sa zdá, že sa bude jednať o dobrú, však skôr tuctovú a nenápadnú americkú komédiu 80tych rokov s niekoľkými podarenými vtipy. To sa však postupom času s pribúdajúcimi dobrodružstvami mení, pretože celý príbeh je prepletený množstvom komických situácií, ktorým som sa veľakrát riadne smial. Ak ste to ešte nevideli a je vám pod 20 tak sa asi tomu vyhnite. Toto je skôr pre pamätníkov, ktorí ocenia humor 20.storočia. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dan Aykroyd své komediální kořeny nezapře, o Chevy Chaseovy ani nemluvím. Špioni jako my jsou jednoduchá, ale zábavná parodie na všechny agenty, nejen toho s dvěma nulami, studenou válku a americký zvrácený smysl pro vlastenectví (které se občas otočí:)). Maličké cameo roličky hodně potěšili, takový Terry Gilliam je k nepřehlédnutí ve své "ale pane doktore...". Možná šlo do 102 minut dostat "všeho více", ale mě to takhle vyhovuje a neměnil bych. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Není mi jasné, jaktože jsem tuhle Aykroydovku dosud úplně míjel. Přitom nese všechny typické prvky skvělých komedií, na kterých se podílel. Tady se možná někdy až moc tlačí na pilu, ale když člověk vezme v potaz dobu, ve které film vznikl... Dvojka Chase - Aykroyd je k sežrání, skvěle se doplňují, má to hlavu a patu, spoustu skvělých záseků a dostatečně potrhlé finále. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)
  • Vanessa Angel a její filmový debut. (ČSFD)

Reklama

Reklama