Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Minifilm k veleúspešnému hitu Michaela Jacksona sa považuje za prvý videoklip natočný cinematickým prístupom a ako v prvom sa tu vyskytujú herecké pasáže takže akoby sme sa nepozerali na klip ale na krátky filmový muzikál. Thriller v 90tych rokoch vyhral cenu MTV za najlepší klip a dodnes je jedným z najoceňovanejších videoklipov vôbec. (JohnFarst)

(více)

Recenze (156)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skvělá taneční čísla a (do té doby) nevídaný počin v dějinách populární hudby...a vlastně hudby vůbec. Pokus Backstreet Boys o cosi legračnějšího na tomto poli působí víc než jen trochu legračně. Kulturní památka v praxi. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

(Jistě ne náhodou) třináctiminutová pocta klasickým zombie flákům, která zapříčinila vznik stovek druhořadých (tj. ne tak dokonale synchronizovaných) tanečních videí. Pátou hvězdičku jsem uzmul jenom kvůli hudbě. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Filmařsky je tento klip dokonalý, Landis má sakra talent a takovou atmosférou se může chlubit málokterý horor, jen s tou Michaelovou písničkou mám trochu problém... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý klip možná i jeden z nejlepších a zřejmě nejúspěšnější skladba Michaela Jacksona...Thriller. Zajímavý svojí neotřelou myšlenkou a v té době zajímavým nápadem. Vcelku příjemný námět skloubený spolu s výbornou muziku do jednoho uceleného dílka na který se kouknu znova s radostí. Mimochodem: klip zde ;) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

aka Majkl Jackson! Nejznámější, nejoriginálnější, nejocenovanější, nejdelší, nejdražší, později vůbec nejprodávanější deska a dalšími superlativy by se v tomto případě nemuselo vůbec šetřit. Pre-videoklip posloužil jakož to moderní inovátorský základ všem budoucím videoklipům třeba z produkce MTV, ale i klip který dál světu víc než jen samotnou osobu Majkla Jacksona. Choreografie ,kamera a taneční kreace jsou naprosto úžasné a sám Majkl na vrcholu své největší slávy. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

To co dal Kmotr světové kinematografie, to dal Thriller videoklipům. Mladičký M. Jackson, kterého nemusím, ale pro jeho přinos popu a vůbec hudbě jsi ho vážím a jeho písně si i rád poslechnu. Opravdu této 13 minutové poctě zombie movie nemám co vytknout, dokonalá choreografie, režie, scénář a do toho asi nejznámější Jacksonova píseň Thriller. Myslím, že v době uvedení tohle musel být obrovský hit a zůstal dodnes..... ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší hudební videoklip všech dob? Pravděpodobně ano. Komentovat hudební stránku klipu nemá příliš smysl. Drtivá většina popové hudby mě svou neskrývanou prostoduchostí zcela irituje a ne jinak tomu bylo i tentokrát. Avšak ještě mnohem více než nenáročný pop mě irituje laciný horor. Jakožto hororový odborník jsem tak byl při sledování Thrilleru svědkem zhmotnění té nejčernější noční můry a to bohužel vůbec nemyslím jako kompliment. Noční můry, v které se popová linka stala ústředním motivem hororu plného mizerných triků, hereckého přehrávání a rádobyparodických scén. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti tvrzení, že tohle je nejlepší videoklip všech dob a možná s tím i souhlasím, ale subjektivně k němu mám výhrady. A to jednak v tom, že mě v životě nikdy nebavilo hrát si se zombíky na honěnou déle než minutu a hlavně v tom, že skladba je dlouhá jen necelých šest minut a klip má skoro čtrnáct minut. Ty minuty bez hudby nebo se zcela nesouvisející hudbou mne zkrátka moc neberou. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Když tak divák dnes sleduje tento kultovní a bezchybný videoklip s mladičkým Jacksonem, bezchybnou choreografií, skvělým scénářem a zpracováním, nezbývá mu než si říct: "Jak futuristické." Ano, má recht; proroctví se naplnilo. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Po velkém úspěchu Amerického vlkodlaka v Londýně využil služeb novopečeného mistra horroru tým kolem Michaela Jacksona, a pověřil ho natočením strašidelného videoklipu k písni Thriller. Vydavatelská firma vložila do výroby tohoto krátkého hudebního filmu obrovské peníze - ještě dlouho to byla rekordní částka, jaká byla do nějakého klipu investována. MTV začínala mít zásadní vliv na prodejnost hudebních nosičů a byznysmeni, kterým popularita cvičené opičky Michaela vynášela nemalé jmění, dobře věděli, že tuhle stránku propagace není radno zanedbat. Skladatelé napsali chytrý taneční kousek, famózní Vincent Price namluvil svůj monolog, maskéři vyrobili bezchybné masky, opička zatančila a zavýskala a Landis to celé bravurně zrežíroval. V žánru videoklipů jde o naprostou klasiku, kterou je nutno takto i hodnotit. Maximum dávám přesto, že mé sympatie k opičce jsou takřka nulové. Co dodat? Snad jen že stejnojmenného alba se prodaly neskutečné mraky a že celý příběh má bizarně horrorovou pointu: Opička se nakonec doopravdy změnila v zombie. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak jo, je to věc, která přepisovala dějiny. Při sledování jsem pořád musela myslet na Amerického vlkodlaka v Londýně, akorát že u toho jsem se asi tou zvrácenou podívanou bavila víc. Písnička samotná nic moc, od Majkla preferuju jinčí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson je mistr videoklipů. Jeho klipy vypráví příběhy. Thriller je jeden z nejlepších klipů, jaké kdy byly vytvořeny. Klip, spolu s příběhem je hororový a fenomenální. Taneční choreografie je, dnes již legendární a neopakovatelná. Text, hudba a Vincent Price. K tomu není třeba slov. Stačí, když to uvidíte. "It's close to midnight and something evil's lurking in the dark..." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bože, ako mu to pristalo. Ale až na to, že to je klasika a akýsi prevrat v rodinke videoklipov na tom nevidím nič zvláštne. Pár dobrých záberov a tenčných kreácií, ale tými sme už u Michaela prepozeraní. Takže znova hodnotím len pieseň. 80%. ()

Reklama

Reklama