Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Minifilm k veleúspešnému hitu Michaela Jacksona sa považuje za prvý videoklip natočný cinematickým prístupom a ako v prvom sa tu vyskytujú herecké pasáže takže akoby sme sa nepozerali na klip ale na krátky filmový muzikál. Thriller v 90tych rokoch vyhral cenu MTV za najlepší klip a dodnes je jedným z najoceňovanejších videoklipov vôbec. (JohnFarst)

(více)

Recenze (156)

sud 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mi hudba Michaela Jacksona nic neříká, jeho Thrilleru se díky jeho náboji, choreografii a výtečné vizuální stránce vysoká kvalita prostě upřít nedá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som, a ani som nikdy nebol, obdivovateľom hudobnej produkcie Michaela Jacksona. Rešpektuje však fakt, že sa jedná o všeobecne uznávaného Kráľa popu. Lenže pop to rozhodne nie je pre mňa to pravé. Tiež sa nepovažujem za vyznavača video klipov. Skôr zastávam názor, že obraz zbytočne odvádza pozornosť od hudby. Ale aj na tomto poli filmovej tvorby sa občas objaví zaujímavé dielo. Príkladom toho môže byť video klip ku skladbe "Thriller". Veľmi profesionálne spracovaný po všetkých stránkach. Najviac ma oslovilo jeho zombie horrorové pojatie. **** ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Videoklipů král! Legendární, přelomový a kultovní záležitost! Pamatuji se, když jsem to prvně viděla na polské televizi. :-) Bylo to děsivé zjevení! :-D ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson mi je ukradnutý, neriešim či je pedofil, úchylák a pod. Jedna vec sa mu ale uprieť nedá- na svoju dobu bol dostatočne pokrokový a vedel okolo seba vždy narobiť rozruch (pozitívne aj negatívne), Tento klip (mini film) je parádny, nápaditý, atmosferický a ešte aj ten song je dobrý. Keby sa to točilo o desať rokov neskôr tak by Michael ani nepotreboval maskovanie, čistý zombie:) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tak má vypadat videoklip! Ne, jako ty od "Hit Factory", které bohužel působí po pár letech nechtěně směšně. Tenhle nestárne, i trikově, což je jako zázrak. John Landis u mně tímhle silně stoupnul. Videoklip se i dnes učí od tohoto kultovního "pedagoga". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tuto zřejmě nejlepší skladbu Michaela Jacksona by si zřejmě neměli nechat ujít ani jeho nejzarytější odpůrci už i proto, že jde o jedno z nejprodávanější hudební VHS. Navíc zde můžeme alespoň hlasově slyšet další legendu hororového žánru, kterou bezesporu Vincent Price byl. Když k tomu navíc připočítám i fakt, že se jim podařilo navodit během těch třinácti minut docela solidní atmosféru, tak musím smeknout. Je sice pravda, že pro dnešní generaci už to bude nejspíš celé k smíchu, tak i přesto je to dodnes pro mnohé nezapomenutelná PECKA. Vedle skvělé a chytlavé hudby zde totiž hrají důležitý prim i masky nemrtvých. Nejen ta vlkodlačí v úvodu, ale především ty nemrtvých jenž svým tancem doprovázeli Michaela v druhé polovině videoklipu. Nejen hororový fanda musí uznat jejich kvalitu a pestrost, která mě osobně zaujala na celém díle nejvíce. Docela se stydím za to, že jsem Thriller viděl až dlouho poté, co jsem poprvé slyšel jeho hudbu v rádiu či na diskotékách. Michael Jackson však nikdy nepatřil mezi moje nejoblíbenější interprety a trvalo hodně dlouho, než jsem si pořídil nějaké jeho CD. Odstupem času jsem však jaksi přišel alespoň částečně na chuť jeho hudbě a tanečním kreacím. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

V roce 1983 se musely děti při sledování klipu rozhodně klepat hrůzou :). Perfektní praktické efekty! Nemluvě o kvalitě songu, tu snad netřeba zdůrazňovat. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tohle skvělé dílko je děsivější a vtipnější než většina hororů. Začátek je opravdu originální, Michael v kině nezapomenutelný a ze zombíků jde opravdu strach (před i po tanečku s Michaelem :). Nikdy nepřekonaná klasika. | ► Thriller ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než Jackson děsil malé chlapečky se rozhodl vyděsit své fanoušky. A nutno říci, že se mu to docela povedlo. Zkráceně - miluju osmdesátky, miluju osmdesátkový horror a tohle, nic jiného nenabízí. A navíc, zde jsou zombie ještě zombie a ne adrenalinoví atleti. Což kvituju s povděkem. Naprosto parádní podívaná. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nej, nej, nej zpěv a taneční kreace, které mě úplně dojmuly. Skvostné a mistrovské dílo. Je to jen důkaz toho, že Michael Jackson je jedním z nej zpěváků a tanečníků v jednom. I když je jeho sláva už dávno pryč, najde se asi každý, kdo si na něj vzpomene. Ale spíše to bude jeho aférkami, kterými nás zásobují média v posledních letech. Asi nejlepší krátkometrážní horor, který byl kdy natočen. Úchvatná proměna Michaela ve vlka. Výborné zpracování zombie, které mě naháněli strach. Jen škoda, že vůbec neumím anglicky a tak jsem si to nemohl plně vychutnat. No nic přátelé, tak se tu mějte hezky a já valím do Neverlandu :-). ()

Reklama

Reklama