Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pánové Mortimer a Randolf Dukovi si vymyslí skvělý experiment. Vezmou bohatého mladíka, ředitele makléřské společnosti (Dan Aykroyd) a černošského zlodějíčka, žebráka a chlápka z ulice (Eddie Murphy) a mezi sebou je vymění. Chtějí zjistit, zda původ je pro budoucnost člověka rozhodující - zda se chlápek z ulice dokáže stát ředitelem společnosti a zda se mladík z dobré rodiny může stát zločincem, i když o všechno přijde. Experiment se vyvíjí na výsost dobře, než se ti dva dají dohromady, a rozhodnou se bratrům Dukovým pomstít ... Jedna z legendárních komedií, které se na začátku devadesátých let minulého století točily. Eddie Murphy patřil k nejvyhledávanějším komikům, a ve svých filmech se nepouštěl do trapných scének, ale svůj humor divákovi předkládal ve snesitelné formě. Dan Aykroyd pro mě nikdy moc komediálním vzorem nebyl, ale tady mu role rozmazleného mladíka perfektně sedla. Když se k nim do trojky přidala mladičká prostitutka, Jamie Lee Curtis byla tato společnost dokonalá. Kdykoliv tento film běží v televizi, nenechám si ujít příležitost se na něj podívat - scéna, kdy bratři Dukové stojí uprostřed ztichlé makléřské síně a žádají znovuotevření trhu je naprosto dokonalá. Super! ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Vianočná klasika🎄. Trading Places je parádna komédia z 80's, ktorá zaujme a pobaví. Vtedy ešte nováčik Eddie Murphy, veľmi sympatický Denholm Elliott ako komorník, mladučká Jamie Lee Curtis, herecké výkony sú skvelé. Veľmi sa mi páčila aj hudba. Film je tak politicky nekorektný😁, že keby sa natáčal v dnešnej dobe, všetko by bolo úplne naopak, to len tak na okraj - táto myšlienka mi počas filmu párkrát napadla. A vlastne ani nechápem, prečo som ho doteraz nevidela. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Kdysi se mi to líbilo podstatně více. Ale když jsem se na to podíval nyní, zase až tak skvělé to nebylo. Bylo tam pár dobrých frků a situací, ale ne zase tolik, jak bych si ve skvělé komedii představoval. Takový lepší průměr. Pozitivum bylo, že se tam nějak šíleně neksichtil a nevyváděl Eddie a mohli jsme vidět krásné tělo JLC. Takže ve finále to nebylo špatné, ale nijak extra taky ne. Howgh! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jé, jsem 8 888 hodnotitel na čsfd. Jak to tak bývá, v tento sváteční den (Velikonoce) všechny televize rády všechno opakují. Už mě nebaví se koukat na ty samé pohádky, které dávali před třemi měsíci. Tak Záměna, kterou jsem hodně dlouho neviděl dnes zvítězila. Je to klasika, u které dobře víte, že se budete bavit. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Běžní smrtelníci mají na hraní všemožné hlodavce, rozmarným boháčům Randolphu a Mortimerovi poslouží jako laboratorní myšky pro výzkum dva chlapíci- těžkotonážní poctivec z dobré rodiny a notorický flákač z ulice, kterým prohodí role, domy a životy. Váží více genetika, nebo prostředí? Odvěké dilema sice Záměna nerozsoudí, ale zato tu je neodolatelný Ralph Bellamy, který s přehledem přehraje Eddieho Murphyho, krotitele Ackroyda i děsivou Jamie Lee Curtis. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Když Valentine honí Winthorpa z vánoční párty chytne muže v kostýmu Santa Clause. Je to Mike Strug, televizní reportér, který je stále aktivní ve městě Philadelphia. (don corleone)
  • Poslední film Alfreda Drakea. (Kulmon)
  • První volbou na roli Mortimera Duka byl Ray Milland. (don corleone)

Reklama

Reklama