Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když seržant Dave Bannion (Glenn Ford) vyšetřuje překvapivou sebevraždu jednoho ze svých kolegů, naráží na jisté nejasnosti. Mrtvý zřejmě pracoval pro Mikea Laganu (Alexander Scourby): zkorumpovaného šefa městské správy - a jak se Dave domnívá - zároveň hlavu městské mafie. Když seržantovi začnou klást do cesty překážky i jeho nadřízení, pustí se do případu s o to větší vervou... Podle novinového seriálu Williama McGiverna. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších a najslávnejších režisérov nemej éry, dokazoval v mnohých žánroch svoju nadrozmernú kvalitu réžie. Či už to bol spektakulárny pohľad do fantasy ( DIE NIBELUNGEN ), sci-fi ( METROPOLIS ) alebo krimi ( DR. MABUSE ). Túto svoju dokonalosť pretavil aj do svetoznámeho žánru film-noir, v ktorom stvoril dielo, ktoré nezašlo prachom času a ponúka ešte aj po vyše 60tich rokoch tú správnu kriminálnu zábavu. Nekompromisnú, emocionálnu a strhujúcu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Poctivé řemeslo, ale bez nějakého stylistického přesahu, které svým filmům uměli dodat Hitch nebo Billy Wilder (a sám Lang v tom jindy také nezaostává). Díky správně dravému tempu a výrazným, rozumně motivovaným aktérům však zřejmě absolutně stěžejní prototyp krvavých příběhů o soukromé pomstě, které má Hollywood dodnes tuze rád. Glenn Ford je příkladně charismatický bijec a Gloria Grahame nezapomenutelně nesvázaná femme fatale. 85% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jen 3* proto, že děj je neuvěřitelně přímočarý. Je to asi jediná věc, kterou bych vytknul, ale zcela zásadní. Hudba nečekaně veselá, určitá malá dávka napětí přítomná je, nebo spíš dramatičnosti několika scén. Ale od detektivky očekávám řešení záhady, překvapení, že půjde do hloubky; tady je záhada „rozkryta“ záhy; říkal jsem si, že teď přijde komplikované sbírání důkazů, donucení záporáků k doznání; ale ono ne, děj se prostě bez větších zádrhelů doklouže do finále. Ale znovu zdůrazňuju, jinak to vůběc není špatný snímek. # [viděno: monitor, sluchátka] # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemám rád noirovky v ktorých sa hlavnému hrdinovi celý film dejú zlé veci a na konci zomrie. No a keď sa to na konci všetko zázračne šťastne skončí a tá depresívna atmosféra sa prepne do dokonalého happyendu len na posledných pár minút, tak z toho mám ešte rozpačitejší pocit. Kriminálka o skorumpovaných poldoch, ktorý spolupracujú z gangstermi a všetko sa to snaží vyriešiť jeden jediný čistý polda. Škoda, že sa to od určitej chvíle naplno nepreplo do revenge modu. Nábeh tu bol a bavilo by ma to oveľa viac. Ale polda si zachováva až do konca svoju morálnu nepoškvrnenosť a tak najviac zaujme postava luxusnej kurvy, ktorá pomstu zoberie do vlastných rúk potom čo ublížia aj jej. Nakoniec sa z nej vykľula najzaujímavejšia vrstevnatejšia postava medzi tými jednorozmernými figúrkami. Glenn Fordako hlavný hrdina bol tentoraz taký nemastný neslaný, Lee Marvin ako sadistický mafián bol celkom cool, ale vzhľadom na dobu vzniku filmu bol strárnený príliš krotko na to, aby naozaj diváka strhol. Napriek krátkej stopáži sa mi film celkom vliekol, takže za mňa to je už príliš zastaralý mierny nadpriemer. 6/10. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Úplne v rámci dobovej praxe (40.-50. roky), keď sa Thomas Duncan zastrelí, nie sú na jeho hlave po výstrele revolverom .38 žiadne badateľné znaky poranenia a ani žiadna krv. Mŕtvy leží zvalený na stole, ako keby si bol len zdriemol. (beso74)
  • Columbia zaplatila $40 000 za práva na sfilmovanie tohto príbehu. (beso74)

Reklama

Reklama