Reklama

Reklama

Spitfire

  • Velká Británie Spitfire (více)
Trailer
Velká Británie, 2018, 99 min

Obsahy(1)

Říkalo se, že je to učiněná krása. Jenže tahle krása uměla zabíjet. Spitfire vypráví impozantní, velký příběh o vizi, odhodlání a odvaze. Příběh letounu, který vznikl ze soutěživosti, nabral obrysů v době, kdy se stahovala válečná mračna, a své ostruhy si vysloužil v žáru boje – a stal se nejslavnějším stíhacím letounem na světě. Příběh letounu Spitfire, který změnil běh světových dějin, je vyprávěný posledními dosud žijícími veterány druhé světové války. Dokumentární film ohromí fantastickými záběry z ptačí perspektivy natočenými špičkovým leteckým kameramanem i vzácnými, digitálně upravenými archivními záznamy z bouřlivých čtyřicátých let, kdy byl tento letoun bezkonkurenčním králem nebes. Film ukazuje i současné osudy tohoto výjimečného stroje a líčí, jak se stal mezinárodní ikonou. (Film Europe)

(více)

Recenze (26)

Irish Stout 

všechny recenze uživatele

Svet ste možno zachránili, ale Vaši kamaráti z US&A už nemajú ďaleko k tomu aby ho nadobro zničili svojim kapitálom, alebo 3 svetovou. ()

confisio 

všechny recenze uživatele

Rolls-Royce Merlin si párkrát zhluboka odkašle. Z nozder dvanáctiválce se vyvalí oblaka černého kouře, následuje pár ohnivých jazyků, než se Merlinovi plíce zahřejí na potřebnou teplotu a začnou dýchat s libozvučnou pravidelností. Jeho dech je unikátní, nenapodobitelný a nezapomenutelný. Vnáší do vaší duše klid, jistotu, svobodu a bezpečí, přestože je srdcem vražedného nástroje vznášejícího se vysoko v oblacích, připraveného nemilosrdně rozervat a zahubit jakéhokoliv létajícího vetřelce, který se neprávem ocitne v jeho království. Kdykoliv se vydávám proti proudu času a nahlížím do dějinných událostí, vážím si čím dál více času, období a místa vyměřeného mému bytí. Dokument Spitfire je úžasnou vzpomínkou a poctou opravdovým hrdinům, kteří v minulém století obětovali své životy za dosažení svobody, které si po více než 70 letech tak trestuhodně a zbaběle nevážíme. Jedním z nejvýznamnějších hrdinů, kteří se o naši dnešní svobodu zasloužili, byl legendární stíhací letoun Spitfire. Vzdávám hold a poklonu tvůrcům tohoto filmu a všem opravdovým hrdinům, kteří bojovali a bojují za svobodu kdekoliv na naší planetě. ()

Reklama

Reklama