Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Martin Fell (Bren Foster) prožívá nešťastné období. Je tomu dva roky, co jeho žena Anna, za nejasných okolností zmizela v Brdských lesích poblíž jejich chalupy a nikdy se nenašla. Martin se vrací se svou dcerou Teri (Sabina Rojková) opět na místo, aby se pokusili znovu nastolit rovnováhu v jejich vztahu a životě. Té noci je ovšem unesena Teri a Martin se probouzí se ztrátou paměti v nemocnici, obklopen tajemnými agenty. Jedním z nich je Bowie (Randy Couture), který v Martinovi nevzbudí důvěru a proto utíká. Hnán touhou spatřit znovu své milované a objasnit podivná zmizení, vydává se hlavní hrdina na nebezpečnou cestu po stopách symbolu, který se mu stále častěji zjevuje všude, kam přijde. Na své cestě se Martin spojuje s Johanou (Denise Richards), která v minulosti taktéž záhadně přišla o své blízké. Johana seznamuje Martina s bývalým agentem OSN Lancem (Marek Vašut), který Martinovi vysvětluje, že nic z toho, co prožívá není, jak se zdá a vše je se vším propojené... Lance dává Martinovi nástroje, aby mohl pokračovat dál po cestě k objasnění záhady, co se stalo s jeho ženou a dcerou, ale také k tomu, jak je do celého příběhu zapojen on sám… (Film Production Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Goldbeater odpad!

všechny recenze uživatele

„Neuvěřitelně pravdivý příběh“ a „založeno na skutečných událostech“ zní z traileru k tomuto sci-fi thrilleru, který nám zas jednou ukazuje, že s lidským pokolením je opravdu všechno špatně, zvlášť co se přehnaně ambiciózních céčkových filmařů týče. Je to opravdu transcendentální podívaná. Do klukovsky naivní pohádky napumpoval finance producent a scenárista Milan Friedrich a navíc - což je asi nejzásadnější - toto sci-fi o únosech lidí mimozemšťany vychází z jeho reálných zkušeností, jak se dozvíme z úvodu filmu. Ano, jsou mezi námi! A při pohledu na nadcházející Friedrichův snímek začínám věřit, že v Česku se na poli filmu opravdu začíná odehrávat něco mimozemského. Pomyslným vrcholem Alpha Code je samozřejmě kontaktní souboj mezi Markem Vašutem a šampionem UFC Randym Couturem (The Expendables I-III). Můžete si schválně tipnout, kdo vyhraje. Pěsti ve tmě sice tentokrát nejsou, ale plné denní světlo aspoň krásně odhaluje, jak choreograficky chudá a žalostně natočená tato scéna je. Ne že by zbytek filmu byl natočen o něco méně žalostněji. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Svižný akční béčko, který svojí kvalitou připomíná nějakou horší epizodu Akt X nebo libovolnýho kanadskýho TV sci-fi seriálu. Každopádně je to v pohodě natočený a přítomnost českých reálií a herců tomu dodává ty správný grády. Akční scény jsou průměrný a za zmínku tak stojí jen mizerná rvačka mezi Vašutem a Couturem, ve který je vidět, že by si dal Couture detektiva Martina Tomsu k snídani. Jinak ale naši herci hrajou slušně a třeba Vašut je ve svý roli charismatickej a rozhodně nedělá český herecký škole ostudu. V pohodě je i Couture v roli hlavního záporáka, protože téměř nemluví a tohle je role, na kterou herecky stačí. Alpha Code rozhodně není dobrej film, ale je zábavnej a solidně odsýpá a na rozdíl od jiných akčních béček ukazuje jen to, na co má peníze. A to i přesto, že závěrečný akční finále je spíš než strhující nechtěně legrační. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl jiný film než ostatní, ale mě se to celkem líbilo. Vytýkat se tomu dá dost věcí - nelogičnosti (Martin žije v Česku 20 let a furt neumí česky ani slovo? Martin volá ženě, která má na internetu přezdívku JohanaCZ a nepředstaví se prvně v češtině? Dle konce to možná byl záměr, ale to bych úplně neřekl, že to režisér tak zamýšlel. Komando se taky chová divně a strašně rád bych věděl, jak se k nim tak rychle dostal ten Robert), předvídatelnost děje, patetické scény (hlavně teda v závěru), a většinou patetická hudba, ale jinak to mělo skvělou kameru, dobře vymyšlený a zajímavý příběh (s jedním z mých oblíbených témat), dost slušnou a podmanivou atmosféru, čeští herci tu anglicky mluví dobře a hrají skvěle a celkově se mi na to dobře dívalo. Dokonce i ty efekty a bojové scény ujdou. Rozhodně to není tak špatné, jak to dle zdejšího hodnocení vypadá. A sci-fi točená v Česku se fakt jen tak nevidí. Já jsem teda spokojený. Zatím dávám silné 3*, ale počkám, až se mi to rozleží v hlavě a pak možná navýším. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako pardon, ale tohle je solidní sci-fi béčko jak vyšité, se skvělou kamerou (kurnik, nikdy jsem Krymskou neviděl tak hezkou jako tady včetně té předražené hipsterské kavárny Sladkovský; a záběry lesů a mraků jsou vážně jak z katalogu), s podle mne stále nedostatečně využitým tématem hodných mimozemšťanů, Sabina Rojková tu hraje skvěle a kupodivu i Dyk se dá, Vašut je konečně opět za drsňáka a jeho angličtina není bez chyb, ale je hodně dobrá, ve filmu zazní dokonce dvě věty v češtině, a celý ten příběh hlavně není blbý a odněkud někam jde. Jako, koho hraje Denise Richards (fakt je tady neuvěřitelně hnusná, kde jsou doby Jamese Bonda!), to mi došlo docela rychle, a ano, honicí komando se chová divně a nelogicky a nechá se přeprat amatérem, jenže kurnik, v béčkových filmech s Van Dammem tohle taky neřeším, když to má poutavý scénář. Rád bych viděl jakéhokoliv českého filmaře, který by tohle dokázal aktuálně dát do kupy v podobně napínavé podobě a s tak dobrou kamerou. Jako ano - hudba je otravná, Denise by se měla vysr.at na omlazovací prostředky a někdy ty patetické záběry jsou přes míru - ale o to je ten film tak nějak hezčí. :-) ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi natočené v Brdských lesích v režii dvorního režiséra Stevena Sádelníka? No to jsem prostě musel vidět. Bohužel nejvíc se na tomhle filmu povedl trailer. Film jako takový je totální blábol s absolutně zmateným dějem který brutálně nudí a trestuhodně nevyužívá bojové schopnosti Brena Fostera. Po akční stránce je pak jeho vrcholem (Ne) bitka mezi Couturem a Vašutem a jedna zmatená naprosto nekompetentně natočená přestřelka. Ale ok abych nebyl vyloženě zlej, tak aspoň za Vašuta a jeho spirituální seanci u táboráku dám 5% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Praze a v brdských lesích. (Duoscop)

Reklama

Reklama