Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při hodině dějepisu byl vznesen dotaz na Ježíše. Věřící učitelka Grace na něj podle své víry krátce a výstižně odpověděla. Nějaký student ji ale udal a školní rada ji dala k soudu za nepovolené šíření víry. Doufají, že ji soud pro výstrahu ostatním odsoudí. Jako obhájce se Grace ujal začínající právník – ateista. A proces začíná... Film volně navazuje na první díl. Hlavní linii příběhu protínají na ději téměř nezávislé další osudy postav z dílu prvního. (KrestanFilms)

(více)

Diskuze

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Badmaniak

"A vegetole, wacoslave a vám podobní, nevim co se na tyhle filmy koukáte, jen aby jste mohli pak nadávat na CSFD. Jste skoro u každýho křesťanskýho filmu a máte to snad prolezlý ještě víc jak já s Amperem..."

 

Křesťanský filmy jsou jako rozjetá hlava na chodníku. Je to hnusný, ale pořád na to musíš čumět. Jinak na podobný kousky koukám hlavně, když si chci pustit nějakej zábavnej úlet. A mimochodem, kdyby tyhle filmy točený vkusně, jako třeba Ve jménu Krista od Kevina Reynoldse, nemám s tím takovej problém. Ale podobný, polopatický a kázáním prolezlý uslintaný sračky, se nedají sledovat s vážným ksichtem. Jo a náboženství rád nemám, protože v lidech podporuje nenávist. To jen tak na okraj.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Jooo, vegetol zase nezklamal. :D

Tenhle film rozhodně neni agitka. Jo, je tam hodně polarity proti ateismu, ale na druhou stranu, když si přečtu někdy Facebook nebo jakoukoliv jinou diskuzi, tak jen se divím, co se ti "slušní" atiesté (za které se vydávají) dokáží vypustit z pusy. Nemám nic proti něvěřícím a, stejně jako jiní, i jako křestan nemám rád náboženské fanatiky. Ale nedělejte ctnost z toho, že jste racionální. I křestani jsou racionální. A pokud si tedy zakládáte na tom, že máte jako nevěřící pravdu, tak se aspoň chovejte slušně, protože ona je to často realita. Že ten věřící (ať křestan nebo muslim) se kolikrát chová krásně v lásce a s pokorou, zatímco proti němu stojí ateista, který by mu nejradši dal po držce. A to jen kvůli tomu, že má druhý nějakou filozofii, něčemu věří a nedejbože možná že je i láskyplnější. No co si to dovolujem, my věřící, že? :)

 

Film bohužel ukazuje realitu, co je všude na světě a bohužel se to dostalo i do USA (často brané jako křesťanské země).

 

Jo, stejně jako bych věřícím doporučil Kdo seje vít, tohle bych povinně nechal shlednout každého ateistu. Ne aby uvěřil, ale aby ukázal trochu tolerance. Před 100 lety zakazovali kázat evoluci (je jedno zda je pravdivá nebo ne) a dnes zakážou kázat zmínku o Ježíši? (Je jedno zda vstal z mrtvých nebo ne. Každý máme nějakou víru, podpořenou mnoha důkazy, kterým nevěří každý. Stejně jako je hodně podvrhů v zázracích, je spousta podvrhů i mezi lebkami poloopic, které mají údajně být mezičlánky ve vývoji člověka. Atd atd.

To už bychom nemohli v té škole učit nic z historie nebo filosofie.

 

Právě co mě fascinovalo nejvíce je to, že se nikdo nepozastavil nad citováním Sokrata, který pravděpodobně neexistoval, ale každému vadí, že někdo byť jen zmíní jiného filozofa - Ježíše. Záleží nakonec jestlie xistoval, když šlo o základní filozofickou, etickou myšlenku? Někdo tu filozofii vymyslet musel, někdo ji musel zapsat. I kdyby jste nvěřili kdo, musíte uznat že Ježíšova filozofie má něco do sebe a je snad největším etickým filozofem v dějinách (víra nevíra).

 

A vegetole, wacoslave a vám podobní, nevim co se na tyhle filmy koukáte, jen aby jste mohli pak nadávat na CSFD. Jste skoro u každýho křesťanskýho filmu a máte to snad prolezlý ještě víc jak já s Amperem...

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Reklama

Reklama