Reklama

Reklama

Happy!

(seriál)
  • USA Happy!
Trailer
USA, (2017–2019), 12 h 33 min (Minutáž: 39–48 min)

Předloha:

Grant Morrison (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Christopher Meloni, Patton Oswalt, Christopher Fitzgerald, Ritchie Coster, Lili Mirojnick, Patrick Fischler, Joseph D. Reitman, Gus Halper (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Bývalý polda, alkoholik, který se živí jako nájemný vrah, se bojí, že mu přeskočilo, když ho komiksový jednorožec začne nutit, aby zachránil holčičku, kterou unesl Santa. (Netflix)

Recenze (68)

JFL 

všechny recenze uživatele

Grandiózní symbióza stylů Granta Morrisona a Briana Taylora. Taylorova hypertrofovaná stylová excesivnost a popkulturní metažánrovost je přesně to, co Morrisonova komiksová jednohubka potřebovala nejen proto, aby ožila nad rámec své rádoby gritty tuctovosti, ale také aby plně rozvedla svůj potenciál. Z původního torza o jednom nápadu se na ploše seriálu stává překvapivě mnohovrstevnatá podívaná, kde se drzá taylorovská rozjívenost potkává s procítěným vyprávěním o síle i zhoubnosti fantazie, traumatech dětství a cynismu i nadějích spojených s Vánocemi. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Happy! je zábavnou kriminálkovou polízanicí, jež si zaslouží pochvalu především pro svou nápaditost a snahu ozvláštňovat tradiční kriminálkové propriety, kterými jsme po letech televizních vyšetřování jednoznačně unavení. Nejedná se o žádnou revoluční sérii, jíž byste po pár týdnech nedostali z hlavy. Oněch 8 dílů vás však přivrtá k obrazovce s vytřeštěným výrazem plným očekávání, co dalšího si tvůrčí tým lajsne příště vytasit. A že toho v tomhle detektivním pelmelu plném cynismu, černého humoru, bezprecedentního násilí a cákanců malinovky není málo. 7/10 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Hele, co chybí dnešním kriminálkám?" - "Co třeba modrý poletující jednorožec?" :D Opravdu si neumím představit, jak se tvůrcům povedlo vymyslet tuhle šílenost. Ať už to bylo nedostatkem spánku nebo nějakým dobrým matrošem, ať s tím probůh nepřestávají! Můj první dojem z traileru byl upřímně naprosto strašný, odmítala jsem věnovat čas takové kravině. Naštěstí jsem se nechala přítelem zlomit a nelituji. Happy! je naprosto skvělá, šílená jízda s bezohledným otrhaným ex-policistou a jeho parťákem, kterému nezáleží na ničem jiném, než na unesené malé holčičce - a tím není nikdo jiný, než modrý poletující koník aka imaginární přítel. Jak už tu někdo vyzdvihl; všechno, co vás v moderních kriminálkách nudilo, tady nenajdete. Neustále se něco děje, neustále někdo umírá nebo bourá, nikdy se nenudíte a do toho všeho zde figuruje děsivý záporák ve veselém kostýmu Santy. A k tomu bych přeci jen měla jednu výtku. Ze "Santy" šel strach, jen dokud se nepřijde na to, že je pouze součástí většího plánu. Jako jednotlivec mi připadal daleko uvěřitelnější, temnější. Ještě se mi nepodařilo dokoukat první sérii, tak doufám, že to s touhle příběhovou linkou až tak neposerou. Zatím je to bomba, jen s malou vadou na kráse. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto je ultra šialená bizarnosť, ktorá v sebe spája mix všetkého možného, od komédie, scifi, fantasy, temnú drámu, horor, popkultúrne prvky až po také bizarnosti, ktoré by vás ani len nenapadli, pričom niektoré z nich hraničia s nechutnosťou. Ale ako celok to sakra dobre funguje, zábavy plný kotol ako sa vraví. Len si treba zachovať nadhľad. Keby nebolo tých pár hluchých miest, ktoré až tak nezaujali, tak idem do plna. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Happy! po první sérii byl možná nejlepší seriál za posledních let a při tom mě ze začátku nijak nepřitahoval.... Pak ale nastala 2 serie. A šlo to lehce z kopce. Ale postupně. První série je úchylná, zábavná, roztomilá a brutální. Zkoukl jsem jí najednou a chtěl jsem víc. Hlavní duo Happy a Sax jsou nejlepší buddy co jsem viděl, scény kde se nevyskytovali byly sice nudnější ale všechna akce a absurdita byla luxusní a miloval jsem každou minutu. I nepřátelé byly luxusní a "Bad Santa" byl dobře úchylnej. A akční scény plné brutalit mě rozsekávaly. No a pak nastala sézona 2 a stala se o dost "klidnější" a jak jsem psal že scény mimo Saxe a Happyho byly nudnější... Tak tady jich je o 10x více než v první sérii. Akce se mi zdálo méně, krve méně a to rodinné drama mě vůbec nebavilo. Navíc překombinovaný příběh s Orcusem mi přišel fakt o ničem. Zatímco první sérii hodnotím 10 z 5 tak druhou sérii hodnotím 3 z 5. Přesto všechno chci a dám plný počet, protože tohle bylo skvělé překvapení. Taky chci imaginárního jednorožce. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Nekoretní, brutální, úchylný a naprosto šílený, takhle bych definoval tenhle seriál a vlastně i tak nedokážu vystihnout přesnou podstatu tohohle seriálu. Protože ustřelený, useknutý a rozdupnutý hlavy, sou vlastně v tomhle seriálu to nejmenší, nejen že každý díl stupňoval intenzitu toho všeho, ale i překračoval a kdy už sem si říkal, že tvůrci dosáhli svého úchylného vrcholu, tak na mně vyrukovali se sexem dvou imaginárních postav. A zatímco první série je spíše taková klasická kriminálka s pár podivnostma, která se snaží spíše šokovat, tak druhá série se více zaměřuje na postavy a rozjíždí velice bizardní příběhovou linku. Samotný seriál jako takový, je kritika dnešní společnosti a všeho v ní, vánoce, velikonoce, náboženství, policie, podstata lidskosti, rodičovství, vše si tady tvůrci berou na mušku a nikdo a nic, neni před nimi uchráněno a jo, je to skvělý a musím dát tvůrcům za pravdu. Svět je plný svinstava, lidských zrůd a uchránit před tím děti nelze, ale lze je připravit na ten svět, v tomhle směru děti spoléhají na rodiče, aby je připravil na to co je čeká a aby děti, vždycky našli zastání a oporu v rodičích, budou to potřebovat, protože i oni jednou budou rodiči. A jasně že je to boží, taky na to dohlížel jeden z komiksových bohů a to samotný Grant Morrison. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velký bizár, kde má nájemný vrah jako parťáka kresleného jednorožce, čistí město od divných živlů a jde po krku Santovi, který unesl malou holčičku. Má to své zábavně krvavé a ujeté momenty, připomínající třeba první Kick Ass ale nesedlo mi to natolik, abych se dokázal bavit tak, jako když jsem si přečetl úvodní premisu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Čo ma na tomto seriáli najviac prekvapilo, bol špičkový herecký výkon Christophera Meloniho. Od detektíva Stablera som veru takéto "maso" neočakával. :-) Inak jazda to bola pomerne zábavná, ale na to aby z toho bol aspoň malý kult to bolo dosť klišéovité. Nápad s imaginárnym preludom síce nie je ktovieako originálny a kdejaký sitkom z neho už vyťažil oveľa viac srandy, ale priestor pre zábavné nápady sa ponúkal oveľa oveľa širší. Dúfam, že prípadná druhá séria to napraví. (3.2.2018) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vodopád šílenejch nápadů, spousta prvoplánovýho násilí, pro nějaký to sprostý slovo tu taky nikdo nejde daleko a kolem toho všeho poletuje naspeedovanej modrej jednorožec. Největší ujetost, co jsem za poslední roky viděl a jednoznačně Meloniho nejlepší role. Tohle se nedá pořádně popsat. To se musí vidět. 90% ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších věcí, co jsem v posledni době viděl. Pokud máte rádi neotřelou zábavu hodně mimo kruh normálnosti, je Happy pro vás. Cynický, nekorektní, brutální a hodně eRkový, s ohromným nadhledem a smyslem pro humor - a přitom i dobře odvyprávěný. O tom, že je tahle látka to pravé ořechové, vypovídá i fakt, že si ji náležitě užívají sami tvůrci a herci. A o to větší radost je se na to dívat. Hlavně Meloni je naprosto skvostný. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jakože sorry, ale mě to fakt bavilo.. Bál jsem se, že to bude moc na sílu a za každou cenu cynické a jakože manýristicky přestylizované, podobně jako v loňské seriálové sračce roku "Blood Drive", ale veškeré obavy se ukázaly jako liché. Happy! parádně balancuje na hraně komiksové stylizace, tak aby z ní co nejvíce vytěžil ale zároveň se v ní neutopil. Humor je sice drsnej, ale je v tom i jistý nadhled. Cynismus je spíš taková přiznaná maska, protože vychází z postavy Nicka Saxe který je pod vším tím břitkým negativismem vlastně takovej Mirek Dušín.. trošku jetej Dušín, ale srdíčko tak nějak na správným místě. Osm dílů není ani málo ani moc. Meloni válí. Happy je roztomilý i na zabití zároveň a vlastně je až překvapivě funkční postavou... Nedotknutelná srdcovka z toho asi nebude, ale klidně si to dám někdy (možná i víckrát) znova, protože ve výsledku má tohle sledování největšího ztroskotance ve Velkém Jablku, který ale nakonec dokáže udělat správnou věc, až terapeutický účinek :) ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Zábavná originální blbina, která v rámci první série výborně funguje. Je vtipná, je brutální a přichází se skvělými nápady. Je ale dost škoda, že druhé sérii se na pilotní navázat tak úplně nepodařilo, je natahaná a to, co působilo předtím vtipně a nápaditě, najednou ztratilo původní kouzlo. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Přes počáteční nedůvěru k seriálové adaptaci mé oblíbené komiksové předlohy, navíc z vesměs nevábně čpící produkce stanice Syfy plné béčkových odvarů, jsem již po dvou epizodách měl jasno. Tohle bude kurevsky vypečená laskomina. A taky že byla! Tvůrci si na přepisu dali záležet a už tak stylisticky notně přepálenou báchorku o nezvěstné dívence roztáhli na epický nářez nemající v současných vysílacích časech obdoby. Nevím nakolik za tím stojí producentský (a částečně i scenáristický) dohled samotného Granta Morrisona, ale nepředvídatelnou ujetost, akční dravost a černočerný humor jeho předlohy se zde podařilo povýšit na umělecký počin hodný zarámování a čestného vyvěšení na veřejných záchodcích kdesi v zaplivaných útrobách podzemky. Chris Meloni se pro roli věčně nasraného a (nejen) osudem znásilňovaného Nicka Saxe narodil, animovaný modrý jednorožec Happy je úžasně retardovaný a sladký zároveň a Patrick Fischler si úlohu sociopatického magora Smoothieo vyloženě užívá. Nasmál jsem se u toho vydatně, bránice se vlnila a popcorn lítal ušima. Tohle svým dětem rozhodně nepouštějte! ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Uvnitř je to poměrně běžná kriminálka, ale obalené to je neuvěřitelně cool a originální koncepcí, ve které roztomilý legrační koník přemlouvá drsného policajta k tomu, aby společně někomu rozstříleli hlavy. Většinou režie drží plyn docela na podlaze, takže seriál frčí dopředu a střídavě vás šokuje brutalitou, bizárem (mr. Beattle for the win!) nebo nějakým černým fórem. Hlubšího tam nic není, ale jako oddechová svěží kriminálka je to víc než super. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi vanocni vec ever! :D happy a meloni sou top a tohle je proste crank jakonsvine! iam happy happy horse happy! :D ()

Vitow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrce bych nechal udělat Maxe Payna. Klidně by to mohlo fungovat jako sequel k druhému dílu s dobrým koncem, kdy je Nick synem Mony Sax.  Ale trochu jsem doufal, že to bude první sérií uzavřeno. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Větší úchylárnu abys na Netflixu pohledal.... ale má to koule, drsnej scénář, modrýho jednorožce, hybridní záporáky a skvělýho hlavního, jak jinak než bývalýho fízla! ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Perfektní Meloni skvělý Happy a krásná Lili Mirojnick v krvavé, brutální a vtipné krimi jízdě. Tahle kombinace je prostě zábava. Velká škoda že druhá série je strašně kolísavá taková zmatená a některé díly jsou dokonce nudné prostě už to není taková pecka jako série první. Plus samozřejmě seriál není zakončený pořádně ,protože se čekalo pokračování. 1.série 4/5 (8/10 IMDb) --- 2.série 3/5 (6/10 IMDb) --- Celkově. 4/10 (7/10 IMDb) ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Neskutečná jízda, mix Maxe Paynea a Deadpoola? :-) Prostě výborná absurdní minisérie, jaká nemá v TV obdoby. Sice finále nedrží krok tak suprově jako první polovina, ale Christpher Meloni předvádí neskutečný komediální talent. S touhle postavou si dovedu snado představit celovečerní film, pokud by byla dobrá zápletka. Takhle si představuju vánoční atmosféru já. Těším se na druhou sezónu. ()

Reklama

Reklama