Reklama

Reklama

Žena na měsíci

Trailer

Obsahy(1)

Profesor Manfeldt vědecky dokázal, že je možné dostat se na Měsíc, na kterém jsou ohromné zásoby zlata. Inženýr Helius (Willy Fritsch), který jediný souhlasí s jeho hypotézou, začne pracovat na projektu cesty spolu s přítelem Windeggerem (Gustav von Wangenheim) a mladou astronautkou Frídou (Gerda Maurus). (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Působivá scifi podívaná, v dnešní době už sice některé ty pasáže působí spíše komicky, ale v té době 40 let před skutečným přistáním na Měsíci něco zcela vizionářského a nadčasového. Závěr filmu, samotný pobyt na Měsíci, bych si dokázal představit ale v lepším světle, tam trošku snímku dochází dech. První dvě hodiny ale výborné. 80%. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Není lehké hodnotit tenhle film. První půlka pro mě byla takovým utrpením, že jsem si z toho udělal seriál, který mi vydržel hrozně dlouho. Druhá půlka je pak největším dobrodružstvím němé éry. Ta naivní senzacechtivost je naprosto v pořádku. Nejvíc mě potěšily některé vizionářské nápady, kromě samotného tvaru rakety určitě i odpojení palivové nádrže během startu. Nejvíce mě rozesmály ty úchyty uvnitř lodi kvůli stavu beztíže, které připomínaly úchyty v tramvaji. Dal bych i z úcty tři, ale musím hvězdu strhnout za herecké výkony, které byly obskurní a to i na němý film. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nádherný, konzistentní film. Žádné pitomosti v zásadních parametrech letu, někdo to dobře spočítal poměrně dopodrobna. Zatímco Metropolis mě úplně ubil délkou a takřka absencí rozumného vyprávění, tenhle film mě tak nadchl, že mu odpustím leccos. Například ty skoro 3 hodiny, a v nich i zbytečně zdlouhavé a ukrutně pomalé scény. Na druhou stranu, natahovačky, třeba až infantilní scéna typu "starý profesor dává k myší díře díl své večeře, vyleze myš a asi půl minuty se krmí", mně nevadily. Scény typu "vrcholně nervozní inženýr čeká s telefonem na uchu v bytu souseda a nůžkami mu likviduje kytku" mě doslova bavily. Už jsem viděl spoustu čb seriozních scifíček i braku s tímto tématem, zejména z padesátých, a Frau im Mond je naprostá špička. Herectví většiny postav prima (oceňuji zejména přesvědčivost rozdílných povah). Doporučuji na potkání. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ten film ma 90. rokov, je nemy a trva vyse dve a pol hodiny. Takze ho samozrejme nebudem bezvyhradne odporucat. Ale je to velka pecka. Po vedeckej stranke je to teraz samozrejme uplne smiesne (dychatelny vzduch na mesiaci), ale po tej filmarskej je to dobova slast (najma start a pristavanie su mimoriadne posobive). Je epicke, zabavne, romanticke a s demonickym zaporakom ako z bondovky. Akurat temporytmus v "dialogovych" scenach trochu viazne. Lang mi moc nesedi, ale toto mi urobilo ohromnu radost. A je vidiet, kde sa inspirovali Kubrick s Nolanom. 9/10 ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Jedna žena mezi dvěma muži, vědátorský dědoušek, záporák s ulíznutou patkou (silně připomínající Hitlera) a jedna rozkošná malá myšička v dalším Langově vizionářském kousku, který jsem sledovala takřka bez mrknutí oka a troufám si tvrdit, že je LEPŠÍ než proklamované Metropolis, které jsem viděla dvakrát (jednou s živým klavírním doprovodem Jirky Hradila, což byl fakt zážitek). Způsob řešení interiéru rakety i samotné cestování hrdinů je místy hodně vtipné (v pozitivním slova smyslu), ale i přesto je Frau Im Mond silným zážitkem. Klavírní doprovod zde je natolik emocionální, že se ještě teď třepu. ÚCHVATNÉ, leč bohužel opomíjené... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Ve třicátých letech dal Hitler příkaz ke zničení kopií a negativů, protože prý existovala podobnost mezi filmovou vesmírnou lodí a prototypem připravovaných raket. Naštěstí se zachovaly kopie v jiných zemích, a tak mohl filmový historik Enno Patalas na konci osmdesátých let film zrekonstruovat do původní podoby. (Locksley)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenného románu Thea von Harboua. (Hans.)
  • Asistentem režie byl Wernher von Braun, konstruktér německých a později amerických raket. (sator)

Reklama

Reklama