Reklama

Reklama

Singularity

  • USA Singularity (více)
Trailer 1

Píše se rok 2020 a Elias van Dorne (John Cusack), výkonný ředitel VA Industries, největší světové továrny na robotickou techniku, představuje nejnovější vynález – Kronos, superpočítač vyvinutý k ukončení všech světových válek. Když je Kronos uveden do provozu, rychle pochopí, že lidstvo samo je největší hrozbou světovému míru a spustí útok robotů s cílem zbavit svět lidské „infekce“. O 97 let později přežívá už jen malá skupina lidí, roboti ji ale neustále pronásledují. Mladý chlapec Andrew (Julian Schaffner) a dívka Calia (Jeannine Wacker) musí vytvořit nečekané spojenectví, aby se dostali do nového světa, o kterém se proslýchá, že v něm lidé žijí beze strachu z robotů. Ale existuje tenhle svět doopravdy? A budou žít dost dlouho, aby se do něj dostali? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (39)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jo, to jak film kopíruje všechno možné dalo vzpomenout na některé kousky z pera mistra Bolla, ale marná sláva, mě se to docela líbilo. Bavily mě švýcarské reálie, pokud to tedy bylo Švýcarsko, dvojice hlavních hrdinů docela ušla, přítomné byly i roztomile béčkové triky, mělo to jakýs takýs spád a Cusack ve svém dalším špatném filmu docela řádil. A když o tom teď přemýšlím, tak to plagiátorství je v tomto případě vlastně pozitivem. Nic k doporučení, ale koukat se na to dá. 50% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak já souhlasím, že invence si tu vzala dovolenou a film je slepencem různých nápadů či přímo konkrétních scén z jiných filmů, ale mě to celkem odsýpalo nenudil jsem se a i když ústřední dvojice není žádný terno a hlavní pointa je snadno odhadnutelná, tak ďábelský Cusack to vyvažuje i když se jeho role patrně natočila za den. Na béčko pak slušný vizuál i efekty. Zkrátka jako jednohubka to nijak nepohoršuje.55% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Singularity" je jedným slovom vykrádačka. Vykrádačka všetkého čo si len film zmyslel a výsledkom tu máme zlepenec všetkého možného zapleteného do príbehu, ktorý podľa mňa skutočne nedáva zmysel a je len pre ľudí, ktorí proste akceptujú čokoľvek a nebudú klásť žiadne otázky počas sledovania. Myslím si, že je to plné klišé, nezaujímavých postáv a hlavne koncept, ktorý ani v jednu chvíľu nepôsobí kreatívne a originálne. A myslím si, že kedy si to uvedomíme je už začiatok. V prvom rade, kto by pomenoval svoj projekt pre pomoc ľudstva Kronos? Najmä po tom, čo sme mali možnosť vidieť efekt funkcie tohto projektu v roku 2004 vo filme The Incredibles? To už samo o sebe hovorí veľa. A potom keď sa stretneme s Caliou, tak jediné čo som si hovoril, že tu máme novú Katniss z Hunger Games. A navyše to ešte zakončia tým, že nám prinesú sequel. Ktorý si myslím, že nikto si nikdy nepozrie a so šťastím nikdy nevznikne. Neviem či sa John Cusack stáva novou tvárou špatných filmov a chce hrať vo všetkom, no to by som viac tipol asi Nicholasovi Cagovi. Čo robí on v tomto filme? Nemá nejaké lepšie ponuky na filmy? Vizuálna stránka filmu je nudná a efekty sú otrasné. Je tu vôbec niečo na úrovni? No, aj keď je to staré a videli sme to milónkrát tak vzťah medzi Caliou a Andrewom je okay a je tu pár momentiek v jeho hlave, alebo keď bude chcieť Caliu chrániť, ktoré sú celkom dobré. Nemôžem povedať, že super, ale sú pozerateľné a dávajú tomu aspoň niečo málo. Inak si myslím, že nie je dôvod tento film pozerať, pokojne ho preskočte a pokiaľ by sa ten sequel natočil, tak ho nepozerajte. Hodnotenie: D- ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Moc hezké, že se některé scény natáčely v ČR, kromě již zmíněných Černovic i na hradu Choustník, ale jinak je to nudná a rozvleklá sci-fi historka jak z Krajních mezí, jenže tam by měla tak dvacet, čtyřicet minut a stačilo by. Myšlenka rovněž není příliš objevná: mohou mít stroje duši? Odkdy a odkud je člověk člověkem, co ho tvoří, a když dáme vzpomínky do jiného těla, je to ten samý člověk? Mohou stroje cítit? Plus patetický náběh na válku s roboty na konec, ten připomene Vzpouru mozků, takže opět nic nového. Slušná kamera, lokace, občas hudba, víc mne nezaujalo. Dvě hvězdy jen za české lokace. ----- Průběžné poznámky: Hm, 97 let po skoro vyhlazení lidstva, a oni mají na sobě stylové a značkové oblečení, navíc klučina účes, jako kdyby odešel zrovna z kadeřnického salonu? Polaroid, který po té době stále funguje? A roboti běhají po celém světě, kde likvidují lidi, ale jednu základnu za skoro sto let fakt ne a ne najít? Proč ten mladý herec pořád kulí ty "velké oči"? Btw, má Andrew-stroj pindíka, aby se mohl rozmnožovat? Ty brďo, roboty neobjevitelnou pevnost Aurora mají zavřenou jen na dřevěná vrata s petlicí? ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Peníze prostě dělají hodně, a tady chyběli. Příběh byl celkem zajímavý ale málo promyšlený, mohla to být hodně dobrá podívaná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na film vyrobeny na kolene to ma nadherne triky a celkovo to je kvalitne zrezirovane. Rozhodne lepsie ako kdejake sracky od packalov, ktory tocia akcniaky s vyhasnutymi hviezdami. Najväcsim minusom je zapletka, ktora je prilis chatrna na celovecernu stopaz. Cely film sledujeme prakticky len styroch hercov ako sa rozpravaju a veci ktore riesia zase az tak uchvatne nie su. Kouba ma ale talent a som zvedavy na jeho dalsi uz plnohodnotne profesionalne natoceny film. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Co dělají John Cusack a taťka Samanthy Carterové v tomhle filmů probůh? Jako určitě jsem se nenudil. Je to totiž děsné WTF. Úvod fajn, pak cool twist, pak tam běhá céčková verze Katniss Everdeen po lese v kožené bundičce, proti čemuž bych vlastně ani nic nenamítal, protože je docela seksi. Pak potká homo týpka, nechybí vášnivej románek a tak běží spolu a najednou z amerického future velkoměsta doběhnou do opuštěné české vesničky, kterou proběhnou lesíkem až k zřícenině českého hradu (s překvápkem). Sorry za spoilery, ale vypadá to stejně absurdně, jako to zní. Samotný námět ale není vůbec špatný a musím pochválit nápaditý art design, který v určitých sekvencích i přes levné CGI dokáže ohromit. Jinak je to overall takové dost amatérské a nechtěně srandovní. Když ale tohle filmu odpustíte, tak se na tom dá vlastně docela dobře zabavit. ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda, že z celkem solidního nápadu vzniklo něco až takhle neskutečně debilního - od efektů až po herecký výkony, který by byly moc i na takový Asylum. Jediný, co trochu zachraňuje je celkem fešná prdka Katn... pardon... Calie - dokud teda neotevře zobák a nezačne ze všech sil poulet vočima do kamery po vzoru svýho "mužskýho" protějšku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jo, opravdu nemám rád levná sci-fi, protože je na nich moc vidět, jak je to komorní a jak to nesedí k tématu. Film, kde v podstatě dojde k vyhlazení lidstva a odehrává se jen v lese a na jednom hradě, přičemž by to zde mělo doslova kvést technologií, co se ukáže je na pár záběrech, je prostě málo. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Úvod fajn , film docela rychle odsejpá ale i tak sem docela nudil. Efekty jsou na béčko slušný ( ikdyž v traileru mi připadali lepší ) . ale dvě hvězdy dávám za Jeannine Wacker , která se mi líbila , a doufám že ji ještě někde uvidím. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Levná a neinvenční sci-fi, která vznikla rozšířením Koubova krátkého filmu Aurora (https://www.youtube.com/watch?v=AtmS2dP6daE). Ten natáhl stopáž a nechal do něj natočit krátké vstupy s Cusackem, který svou roli namluvil někde ve studiu během pár dnů. Krome Cusacka a Carmena Argenziana, což jsou profi herci, tu nikdo nestojí za řeč. Kouba má evidentně slušný vizuální talent, ale měl by si sehnat jiného scenáristu, než je on sám. Celý příběh je totiž jen neinvenční recyklování známých motivů z jiných filmů, což v kombinací s hereckou toporností hlavního hrdiny nepůsobí dobře. Obávám se, že mělo zůstat u krátkého filmu a bylo by to v pohodě. Bohužel na celovečerní filmy má člověk jiné nároky. K celkovému dojmu nepřispívá ani to, že 97 let po pádu lidstva, mají všichni čisté oblečení a ulice jsou krásně zametené. Pro českého dfiváka může jako plus být to, že se film točil v Česku. PS: To koupené falešné hodnocení na IMDb si pan Kouba mohl odpustit. Je to myslím pod jeho úroveň. 30 % ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Proboha proč? Dialogy a děj blbý i na 30 minutovou epizodu noname serialu. O to větší zklamání, že prvních pár minut vás film navnadí na (v roce 2018 už pravda poněkud slabší) CGI efekty, většina děje poté se ovšem odehrává v lese. Pokud je pravda, že rozpočet filmu byl 100 000 dolarů (z toho 56k dolarů sehnali tvůrci na Kickstarteru), není se ovšem čemu divit. Za ty prachy stěží natočíte slušně vypadající dvouminutovou reklamu... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi kamera, české lokace (kde jinde uvidíte přerostlého robota chodit po české vesnici?) a bůhvíjak mě to nenudilo. To jsou bohužel všechny klady, protože jinak je ten film jen nepovedený slepenec všeho možného, který je navíc plný nelogičností (97 let po zničení světa a hlavní hrdinové mají oblečení, které vypadá jak kdyby ho někde koupili? Funkční polaroid po 97 letech? SPOILER A jak se ti lidi dostali tak rychle na jinou planetu, jak ji za ani ne sto let stihli takhle skvěle osídlit? A lodi schovanou pod hradem se tam hlavní hrdinové dostanou za pár vteřin... kam se hrabe ten Kronos, ten je proti tomu zaostalý jak sviňa. KONEC SPOILERU A ta vesnice vypadá ještě dobře na to, že je 97 let po apokalypse. atd.). A ten až přehnaný apel na lásku to taky slušně kazil. Ale když to člověk překousne, tak na jedno zhlédnutí se to dá. Vlastně i ty efekty nejsou špatný, když člověk přijme, že rozpočet byl nejspíš malý. Lepší 2* ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ten Cusack musí asi fetovať, keď na toto kýval. Ja ani neviem kde začať s hejtovaním. Príbeh je absolútne nezvládnutý snáď po každej predstaviteľnej stránke (zapneme robota, na ktorého ľudstvo ale možno nie je pripravené... a on že hmm, ľudia sú tá rakovina, ktorej sa matička zem musí zbaviť) do toho obsadiť kópiu Shia La Blafa, nechutne vykradnutú Catniss a použiť snáď najhoršie CGI efekty v histórii filmu. Ja ani neviem za čo som tam pacol tú jednu hviezdu, ale NE! Nad vyriešením tejto záhady odmietam strácať ešte viac času. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Sci-fi vykrádačka s plným klišé a deb*lnou pubertálnou drozdajkovou dvojicou v hlavnej úlohe. Prvých a posledných 10 min filmu v pohode, zbytok total nuda! (hviezdu na viac za robotov) ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomenutelné. Nedoporučuji. Hollywood potkal Singularitu. Když se obvykle naivní, stereotypy zatížený svět stříbrného plátna - kde klíčové momenty jsou vymezeny řádným sestupným odpočtem - potká s filozofickou myšlenkou, kterou ani filozofové samotní nemají v hlavně srovnanou, většinou to dopadá tragicky. Je to i případ tohoto filmu. Snaží se předat jakési poselství, ale jeho mluva je natolik prázdná, že vlastně nic neřekne. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Odpad by bol veľmi krutý, dokonca aj tá jedna hviezda nie je úplne OK, ale je to lepšia jedna hviezda. Spracovanie nebolo úplne o ničom, triky robotov celkov ušli, ale príbehovo a scenáristicky to bol fakt jeden veľký zlepenec a blábol všetkého, čo sme už stokrát videli inde a v ďaleko lepšej kvalite. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

To bylo opravdu špatné, vykrádačka všeho, co se dalo vykrást (chyběl snad je medvídek Pů a Gumídci). Herecké výkony tristní. Prostě děs jen jednu světelnou míli od odpadu. ()

Reklama

Reklama