Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Kokain

(seriál)
  • Česko Gordon Ramsay ve stopách kokainu (více)
Velká Británie, 2017, 2x46 min

Obsahy(1)

Světoznámý britský šéfkuchař Gordon Ramsay, který získal celkem 16 michelinských hvězd, nám zcela netradičně odhalí celosvětový trh s kokainem v rámci bloku Drsný svět. Kokain je oblíbenou drogou vyšších vrstev a zdaleka nejvíce se ho spotřebuje ve Velké Británii. Nějakou zkušenost s kokainem přiznalo více než jeden a půl miliónu Britů. Během posledních 20 let se množství uživatelů dokonce zčtyřnásobilo. Dříve to byla droga slavných a bohatých, ale dnes je doslova všude. Šňupe se ve všech sociálních a věkových skupinách. Zvlášť rozšířená je mezi profesionálními kuchaři. Gordon Ramsay o tom dobře ví, protože v tomto byznysu sám podniká. Proto se vypravil do Jižní a Střední Ameriky, aby odhalil, odkud se kokain bere a jak se odtud dostane do Británie. Přímo v Anglii navíc zjišťuje, co brání kokainu, aby se dostal do ulic ve velkém. (TV Prima)

(více)

Recenze (8)

subic 

všechny recenze uživatele

Z Gordoma mám vždycky takové pomíchané pocity. Gordon se vydává od výrobců přes dovozce až po distributory kokainu. Z Kolumbie až do Británie. Tak jak byl kokain drogou bohatých, tak dneska je dostupný snad všude. Je to celebrita a je to dobře, když i známé osobnosti poukazují na problém drog. Taky by mě to naštvalo, kdyby v mých podnicích se zákazníci i zaměstnanci sjížděli a všude se daly najít stopy po fetu. Shodou okolností včera jsem koukal na Traffic - Nadvláda gangů (2000), který je vlastně celý o kokainu a jeho dostupnosti pro náctileté. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Gordona Ramsayho som si už dávnejšie obľúbil a páči sa mi, že svojou iniciatvou ide ďalej. Že mu záleží na tom, či v jeho reštauráciách jeho personál berie drogy. Že ide až na koreň, aby ukázal divákom podrobnosti. Že aj úbohý farmár koky to robí len pre živobytie. Na druhej strane je zaujímavé, že hovorí: Nie je div, že je tu toľko drog, keď existuje toľko pašeráckych ciest. No ja by som skôr povedal, že by tu nebolo toľko drog, keby nebol po nich taký dopyt. Hlavne zo strany mládeže, najmä tej samozvanej "intelektuálnej", a takzvaných umelcov. ()

Reklama

Ondsyk 

všechny recenze uživatele

CHOSÉHO DEN CHOSÉ nasbírá na své malé plantáži v Bolívii 0,5t listů Koky, ze kterých je na konci 1kg drogy. List obsahuje asi 1% drogy, takže se dá bez problémů jíst, či žvýkat. Lístky odnosí ve vaku do své laboratoře, pečlivě ukryté v neprostupné buši, asi 40 minut cesty. Laboratoř je špinavý přístřešek s ještě špinavějším zařízením, skládajícím se z plastových sudů, kýblů, hadic a barelů s pofidérními ingrediencemi. Chosé nahází lístky na hromadu, na plachtě na zemi, a rozseká je strunovým křoviňákem na sračky. Pak je popráší několika lopatkami CEMENTU. Hned potom je zkropí velmi slabým koncentrátem KYSELINY SÍROVÉ. Koncentrát je tak slabý, že to Chosé úplně v pohodě cmrndá na ty lístky z kýblu holou rukou.  Vznikne břečka.  Břečku dá Chosé do velkého sudu a naplní ho BENZÍNEM.  Tak Chosé marinuje. Chvíli míchá, nějakou větví, míchá, extrahuje Kokain. Ten je těžší benzínu a usadí se asi 10cm. u dna sudu.  Chosé vezme žluklou hadici, ponoří ji na dno sudu, a druhý konec vloží do úst. Nasaje, podobně jako zloděj benzín, a stočí extrakt ze dna sudu, přes plátno, do barelu. Dále z toho musí oddělit zbylý benzín, tak na to vezme AKUMULÁTOROVOU KYSELINU. Tady už se Chosé trochu rozkašle. Ale netrvá to dlouho, vždyť tam dal jen jedno víčko, od kanystru z kyselinou, a laboratoř je velmi vzdušná.    Stejně to nestačí.    Pro úplné vyčištění mazlavé směsi ještě nasype SODU BIKARBONÁTU. Z čiré směsi se tak stává známá bílá. Tu pak nechá vyschnout a poté ji znovu převaří, již jen s VODOU. Při tom musí lžící odebírat vznikající pěnu z povrchu, neboť ta je prudký jed!  Chosé je pečlivý.  Musí.  Zbyde mu asi jeden hrnek bílé pasty – HYDROCHLORID KOKAIN. Chosé je moc fajn usměvavý chlapík! Má ženu, dvě děti, celkem normální rodinu. Drogy uživatelům nikdy neprodává! Usušenou pastu od něho vykoupí příslušný kartel. Něco jako u nás okresní národní výbor. Chosé vůbec netuší co ty zelené lístky způsobují v Evropě, U.S.A. ale i jinde ve světě. Nemá ani ponětí o neštěstí feťáků a utrpení jejich rodin. Neví ani o mrtvolách kterými je dlážděna cesta k neskutečnému bohatství těch co z jeho sušené pasty dovyrobí normovanou drogu Kokain v různých modifikacích, ani neví jak se droga do světa dostává. Chosé by rád na své slunné plantáži pěstoval jiné plodiny, jídlo pro kamarády bolivijce, a jezdil jim ho prodávat do města na trh, nebo ho vozil k dalšímu zpracování do potravinářského závodu. Bolivijská vláda mu, ale už deset let slibuje opravit most přes divokou řeku, kterou musí překonat cestou do města a také silnice, po kterých by mohl svou úrodu potravin převážet. Chosé je fajn a veselý chlapík! Od kartelu dostane týdně celých 30,-liber! To je asi 900,-Kč. Cena dávky, kterou z půl tuny lístků vyrobil za jeden jediný den, se v Evropě pohybuje kolem 150 000,- Kč. Chosé je vážně moc fajn chlapík! Za posranejch 3 500,-Kč na měsíc, riskuje dvacet let kriminálu, které mu udělí bolívijská vláda za výrobu…….obživy rodiny ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O tom jak štěstí pěstitelů na jedné straně planety ničí rodiny a životy na opačné. Investigativní žurnalistika je drahá a nebezpečná. Kokain měl v 80.letech v USA dobrou pověst, protože byl drahý a užívali ho jen bohaté, často umělecké vrstvy, kteří jsou dost inteligentní , aby se jim to vymklo z rukou.Dokument ukazuje, že v Británii je kokain dostupný i pro "lumpenproletariat". Viděl jsem oba díly. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zajímavé ale každý ví jak to všude funguje přesto se mi tohle líbí je to dobře zpracované a má to svůj důvod natočení kokain je svinstvo prostě. Gordon se tam úplně hodí. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama