Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvodná televízna inscenácia divadelnej hry. Autor nastoluje svoje kritické zrkadlo jedincovi, spoločenskej sfére, jeho spôsobu života a jeho morálke. (STV)

Recenze (3)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Esenciálna Ibsenova klasika v adaptácii, ktorá je síce obstojne zahraná, ale ukrutne zle obsadená. Zamilovaný, ješitný profesor Tesman je zakompexovaný chudák s kozou briadkou, všetky postavy majú o 30 rokov viac, a nejednoznačná, života plná femme fatale Hedda, je tu obstarožná, znudená, nesympatická, od prvej scény jasná harpia s nadváhou. Trapná šablona celé a záver pomaly ani nepochopíte, lebo nedáva zmysel. A je to tak sucho natočené, jak keby tam chýbali všetky dôležité scény. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dobre zahrané postavy skvelými hercami, ale to je všetko, čo môžem oceniť. Inak len zlý obraz, hrozný zvuk a neuveriteľne nudná inscenácia. Ibsen, aj podľa ďalších hodnotení, nebude môj obľúbený dramatik. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Takový hezký obrázek manželství hloupého nýmanda, na kterého se přisaje zlá, parazitická mrcha (jakých je plno), která záhy zjistí, že ve své líné hlouposti vsadila na špatného koně a samosebou je tím vinen manžel, který ochotně vstrčil hlavu do chomoutu otroka, ve kterém je dokonale šťastný. Heda podniká kroky, aby se nenudila, což se jí nakonec podaří. Incenace ale nudná zůstává. ()

Reklama

Reklama