Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Johnson


Pilot (E01)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Slávny akčný hrdina Jean-Claude Van Damme sa vracia z hereckého dôchodku, aby oživil svoje druhé "ja", tajného agenta Van Johnsona. Tentoraz sa nebude musieť vysporiadať iba so zločincami, ale aj s citmi k svojej bývalej priateľke, ktorú stále miluje. (m.a.t.o.)

Recenze (35)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Z původní myšlenky seriálu se nakonec vyklubal kraťas, který produkoval mimo jiné Ridley Scott a jeden z bratrů Zuckerů, který má na svědomí třeba Bláznivou střelu. A přiznám se, že pět hvězd této půlhodině jedinečnosti nedávám jenom proto, že podobnou myšlenku jsem zažil už jednou u filmu JCVD, který si těch pět hvězd zaslouží už jenom proto, že s tím ponížením JCVD přišel jako první. Píšu ponížení, ale ono to tak vlastně není. Spíše je to o sebeironii a sebereflexy a to já vždycky hrozně moc cením. Až mě překvapuje, jak je možné, že vážné filmy, ve kterých JCVD hraje sám sebe, vypadají tak dokonale. Technicky, herecky, vizuálně...tady je to vysloveně paráda a uznávám, že místy jsem břinkal hřebíky blahem. Tak vtipná tahle půl hodina byla! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení a od Expendables 2 snad nejlepší Van Dammův Comeback. Celou půl hodinu zde Van Damme hláškuje o své kariéře propletené se zajímavým story a solidní akcí. Paráda. ( Jestli bude dílů víc, rád zvýším na plný).80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Skončil som. Ale naozaj. Nie ako Nicolas Cage.“ Bavilo ma to viac, ako preceňované JCVD, ale mám podozrenie, že ak by to trvalo rovnako, bolo by to rovnaké zlé. Ale na ploche skromnej polhodinky to až tak nebije do očí, Van Damme je znesiteľný, cítiť produkciu Ridleyho Scotta (ruku na srdce, napadlo vám niekedy, že tí dvaja raz budú spolupracovať?) a miestami je to dokonca vtipné a rozkošné (Filip, Val Kilmer, Timecop). Samotná zápletka o legende akčných filmov, ktorá sa po dlhej prestávke vracia pred kamery, ale v skutočnosti je nakrúcanie len krycím manévrom pre špionážnu akciu, je dosť strašná, ale ako vravím – je to také krátke, že to príliš nevadí. No ako sitkom by som si to teoreticky vedel predstaviť. Len neviem, či by som to aj pozeral :-))) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Bohužel už to tu jednou bylo a to navíc v koncepčnější, upřímnější a navíc uzavřené filmové podobě. Pilot na potenciální seriál Amazonu evidentně čerpá z fenomenálního filmu Mabrouka El Mechriho "JCVD", ale namísto jeho nápaditého balancování na hraně reflexe, pocty, výsměchu a obdivu přináší spíš pokus o "Tropickou bouři" naruby. "Johnson" pak je dalším příspěvkem současné linie quantity TV, která staví ne na progresivnosti, nýbrž na konejšivém variování již viděného a oblíbeného. V dobách quality TV za hlavní přednost seriálů platilo, že oproti filmům mají k dispozici větší pole působnosti pro rozvádění postav a mohly díky tomu být méně schematické a naopak komplexnější. V současném stavu rozbujelého konkurenčního trhu a návratu ke klasickému televiznímu konzumerismu se sází naopak na zaháčkování publika lákavým, a optimálně známým konceptem a jeho nekonečném natahování. Již samotné přilákání pozornosti je nejdůležitější, o opakovaný návrat diváků už se postarají prověřené scenáristické kličky. "Johnson" tak představuje další příspěvek současnému hlavnímu trendu seriálové produkce - dojení známých filmových značek. Jen v Amazonu dobře pochopili, že onou značkou není název filmu, nýbrž sám hlavní představitel. Pilot tak na jedné straně je samozřejmě ohromně sympatický a má odfajfkované všechny body, jak zaháčkovat zvolené publikum (generace diváků Van Damma a filmoví fandové). Stejně tak je tu patrný potenciál pro dlouho běžící seriál, ale na druhou stranu si nelze představit, že ten by dokázal nabídnout intenzivnější divácký zážitek, než prostě opakované zhlédnutí filmu "JCVD", potažmo následované "Tropickou bouří". Pilot tak vlastně nejlépe funguje jako jakási rychloposuvová připomínka "JCVD" (obsahuje variace na jeho nejpůsobivější scény - Van Damme dělá variaci na ikonický chvat a pohoří, potkává všude fanoušky i brečí -, ale kvůli absenci dramaturgické výstavby a kontextu celku postrádá jejich emocionální dopad). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netuším, či z toho bude aj seriál, alebo zostane len pri tomto polhodinovom pilote, ale som normálne šokovaný, ako ma to nadchlo. Nielen, že Jean-Claude Van Damme je tu po všetkých stránkach v najlepšej forme za dlhú dobu, ale okrem zaujímavej zápletky, atraktívneho vizuálu a slušných vedľajších postáv ponúka aj výborný humor a parádnu akciu. Všetky tie chvaty v záverečnej bitke som si pri Van Dammovi užíval, ako už dávno nie. A k tomu všetky tie filmové odkazy a výborné dialógy. Takže som jednoznačne za celý seriál, keďže ako Van Dammov fanúšik tu nemám absolútne čo vytknúť. 85% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebránil bych se tomu kdyby Jean-Claude jen tak jezdil po baráku a řešil všední problémy. Aspoň čas od času. Může z toho být pěkná satira na životy filmových hvězd, kombinovaná s komediálně špionážními vložkami. Pomrkávání na klasické berličky akčních filmů, přiblblá milostná linka, všechno je dobře vybalancované. Na hraně parodie. Minimálně jednu sezónu bych si líbit nechal a jen ať se nebojí tomu přisypat prachy na odvážnější krycí filmy. JCVD si roli užívá, konec konců je mu napsaná na tělo. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krátké, trefné, funkční. Před téměř deseti lety Jean-Claude velmi sympaticky neglosoval žádnou ze svých filmových postav, ale rovnou sám sebe. Jako herce, akčního hrdinu, otce i stárnoucího chlapíka. Připomněl leckteré kraviny, do kterých se nechal nacpat. A hlavně diváka dostal do kolen několikaminutový plačtivý monolog plný jeho životních pádů. A ano, bylo to komplexnější a promyšlenější než tajný agent Van Johnson. Zatímco takový Seagal je roky vyloženě k smíchu, Van Damme se ovšem pořád tak nějak „snaží“, zkouší, co by mohl zarytým fandům připravit a nedonutit je k tomu, aby ze zdi strhli i jeho poslední plakát. Půlhodinka tak akorát, technicky a vizuálně velmi slušné, navíc tady zase máme skutečné herectví, kterého se hláškující Van Damme dopustil. Respekt. Pro „mou“ generaci jak dělané. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

JCVD je mojim hrdinom z detstva, nie však z obdobia dospievania, či nebodaj dospelosti. Mám rád jeho filmy, kedykoľvek je v telke Leon, Krvavý šport, Kickboxer, Karate Tiger 1, Univerzálny vojak či Peklo, voľba je viac ako jasná. Som rád že sa pokúša o reštart, držím mu palce, no bohužiaľ, mne tento krátky snímok neponúkol nič, čo by malo nasvedčovať tomu, že ho čaká jasnejšia budúcnosť, než mal svetlú minulosť. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo patří to mezi kousky ve kterých si Žán nebojí ze sebe udělat prdel a navíc při tom použít své typické trademarky a potěšit své skalní fanoušky, mezi které sice já osobně nepatřím, ale v téhle poloze proti němu nic nenamítám. Už ta jeho úvodní řeč mě celkem dostala. Je fakt, že zápletka nic moc spíš taková omáčka, ale dobrý hlášky a JCVD se pak i v akci předvede. Po pilotu to vidím na solidní nadprůměr, uvidíme jak dál...60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodnocení napovídalo, že se bude jednat o parádní satyru, ale jedno rýpnutí do Nika Cage dobrý film ještě nedělá. Moc zdejšímu nadšení nerozumím. Na druhou stranu JCVD natočil v poslední době děsné koniny. A taky je hodně zvláštní jak vypadají po stránce technické mistrovy filmy a jak dokonale vypadá tenhle kraťas.55% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Oceňuji zejména neotřelý nápad a smysl Van Damma udělat si ze sebe legraci a parodovat sám sebe, přičemž finální souboj opravdu stojí za to a potěší určitě všechny fanoušky tohoto akčního hrdiny. Děj jako takový mě sice příliš nezaujal, ale půl hodinka rozhodně nebyla ztrátou času..už proto, že Van Damme tu předvádí obstojný herecký projev a několikerá proměna jeho vizáže též zaujme. ()

Rominator

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jean-Claude Van Damme dělá akční filmy, ale je také agentem Johnsonem... Divák se mimo jine dozví několik důležitých věcí. Timecop (1994) je miliónkrát lepší než Looper (2012) s Brucem Willisem. Záporáci útočí na hlavního hrdinu po jednom, aby do sebe nevráželi a nestalo se to matoucí. V tuhle chvíli je to určitě palec nahoru a snad dopadne i celá série. S nějakým seriosním hodnocením je potřeba počkat na více dílů. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Koukám, že většině se tento krátký díl údajně chystaného seriálu líbil. No, mě to moc nechytlo. Dá se říci, že mě to i nudilo. Komediální prvky tam ani snad být nemohli nebo mi to po komediální stránce prostě vůbec nesedlo. Nedokázal jsem se ani jednou pousmát. JCVD je můj velký oblíbenec, ale tenhle projekt měl raději vynechat. Tohle mi trochu připomnělo Van Dammův snímek „JCVD“, který se celkem vydařil. Tam jsem opravdu ocenil, že si ze sebe Van Damme umí udělat srandu, sám se zkritizovat i atd. Zde můžu jedině oprávněně a s radostí ocenit skutečnost, že je zde JCVD v perfektní formě. Finální bitka, kdy měl JCVD proti sobě několik protivníků a jak skvěle je zneškodnil (roznožky, výkopy a další parádní kousky, které předváděl ve svých starých klasických filmech), tak tu scénu jsem si pustil 3x. ;) Pokud vzniknou další díly, tak si je možná dám a to výhradně, kvůli jeho bojového umění. No, třeba změním trochu názor a bude mě to i jako celek bavit víc. Zatím mě to nepřesvědčilo. Flintu do žita ale zatím házet nebudu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Já tohohle chlapíka prostě asi nikdy nepochopím.On je schopný Oscarově hrát v JCVD a neskutečně nakopnout svojí kariéru, aby následně vše pohřbil naprosto strašným třetím a čtvrtým Univerzálním vojákem, které totálně pošpinili kult jedničky a vlastně i dvojky, což je vážně na pováženou, dokáže se doslova ztrapnit v brečkách od Barnabashe v Bulharsku a Rumunsku, potom dokáže všem vyrazit dech jako ujetý zabiják v Postradatelných a pak zase spadne zpátky do nějakýho děsnýho céčka někde v Chánově.Je to děsná škoda, protože JC několikrát dokázal že má navíc, než na dvd céčka.Důkazem toho může být tenhle pilot.Konečně to všechno vypadá zase perfektně, vizuál je skvělej, nesmrdí to korunou, scénář je neskutečný úlet a Van Damme dokonale hláškuje, hraje sebevědomě a ze všeho si dělá prdel.Takhle svýho JC miluju.Opravdu škoda je, že se z toho neudělal regulérní film, myslím si, že by to byla pecka jako hrom a nezbývá než doufat, že se zadařilo pilotu a dočkáme se aspoň šestidílné série.Potenciál to má obrovský a Van Damme si to zaslouží.Tlemil jsem se jako blázen a i ta akce je zmáknutá dost dobře.Tohle se prostě povedlo a Van Damme na to strašně má, bylo by super mít takovej seriál.Nezbývá než jen držet palce.90%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimvy mix satiry pocas ktorej si Van Damme robi zo seba a svojich filmov srandu a spionskeho filmu v ktorom sa Van Damme hra na Jamesa Bonda pod menom Van Johnson. Takze cela hviezdna kariera Van Damma je len krytím agenta Van Johnsona, ktory behom natacania riesi jeden pripad za druhym. Spionska linia ma vôbec nenadchla a napriek kratkej stopazi som sa pri nej nudil. Ale vsetky tie narazky na Van Dammovu karieru a klise akcnych filmov su neskutocne zabavne. U mna vladne porovnavanie casovych paradoxov v Timecopovi s Looperom. Tiez mam ovela radsej Timecopa. :) A co sa tyka akcie, tak tu su 2 bitky, ktore nemaju nejaku zlozitu choreografiu, ale su celkom dobre a hlavne vtipne natocene. Parodovanie roznosky je super. Takze ked sa prida na kadencii vtipov, tak si velmi rad pozriem celu seriu. Palec hore za to, ze sa Van Damme stale snazi prist s nejakym konceptom, ktory by aj dnes este mohol bavit. Celkom sa mu to dari. 7/10. ()

malylada

všechny recenze uživatele

JCVD na to prostě má !!!!! Nemůžu si vybavit, který herec si ze sebe umí takhle střílet a s takovou grácií. Perfektní půl hodinka, ve které je spousta ohlednutí za kariérou a moře momentů k pousmání. Už mi ho na konci bylo až líto, že se neobjeví nějaký pozitivní moment vůci jeho osobě..... a přišla famozní závěreční akční scéna, kde exceluje jako za mlada. Pro mě neskutečné překvápko a modlím se za další díly. JCVD by si zasloužil takové projekty !!! ......9/10 ()

Ouwen

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle bylo naprosto mistrovské. Precizní vizuální stránka, nádherné interiéry a špionážní linka mě nenechala chladným. Žán Kón Vám Dám to všem nandal. Při infiltrace té továrny to normálně vypadalo jako Splinter Cell. Hláškující agent, co uspává stráže a uklízí jejich těla. Při setkání s dvojčetem jsem se málem rozbrečel od smíchu! Do toho prvky se scénářem.. fakt mazec. Souboje maj vymazlenou choreografii, jsou tu jen dva, ale jsou vtipně pojaté a každej kop jsem si užíval. Furth na to ten cápek má!!! Jestliže budou potřebovat kaskadéra do filmu Splinter Cell, aby Tom Hardy, kterej údajně má hrát Fishera, nemusel dělat roznožku, stačí brknout Žánovi. Emocionálně to na mě zapůsobilo a tolik charismatu na rozdávání.. zde se cítí jako ryba ve vodě. Nikola Klec může tiše závidět!!! Chci celej seriál a podle mě by mohl bejt slušnej nápad vzít na feat třeba Lundgrena, nebo jiného "stájového" kolegu z 80's / 90's. O full house nepochybuju, tohle jsem neviděl naposledy. ()

Wysch

všechny recenze uživatele

Vzal se koncept JCVD a posunul do skoro krajního extrému, až si to v podstatě dělá pr-el ze všeho i sebe sama. Je to vlastně parodičtější a komičtější verze filmu s tím rozdílem, že upřímná sebereflexe je tu nahrazena upřímnější sebeironií. A já tenhle pilot sežral se stejnou chutí jako JCVD před několika lety. ()

Tony.cs

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu dávat hvězdy za pilot, ale bylo by jich dost. JCVD si ze sebe dělá srandu, narážky na jeho filmy jsou přímo manou, akce je dost dobrá, vtipné scény fungují. Ač ze začátku trochu kostrbaté, pro mě, jakožto fandu Jean- Clauda, je to přívětivý počin. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jestli by z tohodle měl vzniknout seriál,který by se nesl v podobném duchu,byla by to absolutní nostalgická pecka.Navíc dost vtipná a pro ty co na JCVD vyrůstali ještě o něco víc...80% ()

Reklama

Reklama