Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V nové šestidílné sérii z produkce Amazonu se nám představuje Jean-Claude van Damme v mírně upravené verzi sebe samého. Láska k bývalé kolegyni přinutila tohoto akčního veterána, aby se vrátil z filmového důchodu a oprášil své slavné kopy. Natáčení laciných akčních filmů kdesi ve východní Evropě je však pouhé krytí pro opravdové alter ego hlavního hrdiny, který je ve skutečnosti tajným agentem Johnsonem, který bojuje s organizovaným zločinem a zachraňuje "náš svět". To vše a mnoho jiného můžeme vidět v tak trochu surreální komedii s potrhlým Belgičanem. (upson)

(více)

Recenze uživatele castor k tomuto seriálu (4)

Jean-Claude Van Johnson (2016) 

Krátké, trefné, funkční. Před deseti lety Jean-Claude velmi sympaticky neglosoval žádnou ze svých filmových postav, ale rovnou sám sebe. Jako herce, akčního hrdinu, otce i stárnoucího chlapíka. Připomněl leckteré kraviny, do kterých se nechal nacpat. A hlavně diváka dostal do kolen několikaminutový plačtivý monolog plný jeho životních pádů. A ano, bylo to komplexnější a promyšlenější než tajný agent Van Johnson. Zatímco takový Seagal je roky vyloženě k smíchu, Van Damme se pořád tak nějak „snaží“, zkouší, co by mohl zarytým fandům připravit a nedonutit je k tomu, aby ze zdi v garáži strhli i jeho poslední plakát. Půlhodinka na jednu epizodu je tak akorát, technicky a vizuálně velmi slušné, navíc tady zase máme skutečné herectví, kterého se hláškující Van Damme dopustil. Právě on tuhle látku drží nad vodou. Respekt. „Navštívila mě moje verze, která cestuje časem z budoucnosti. Řekla mi, že se jí líbil Looper víc než Timecop.“ Pro „mou“ generaci jak dělané. ()

Pilot (2016) (E01) 

Krátké, trefné, funkční. Před téměř deseti lety Jean-Claude velmi sympaticky neglosoval žádnou ze svých filmových postav, ale rovnou sám sebe. Jako herce, akčního hrdinu, otce i stárnoucího chlapíka. Připomněl leckteré kraviny, do kterých se nechal nacpat. A hlavně diváka dostal do kolen několikaminutový plačtivý monolog plný jeho životních pádů. A ano, bylo to komplexnější a promyšlenější než tajný agent Van Johnson. Zatímco takový Seagal je roky vyloženě k smíchu, Van Damme se ovšem pořád tak nějak „snaží“, zkouší, co by mohl zarytým fandům připravit a nedonutit je k tomu, aby ze zdi strhli i jeho poslední plakát. Půlhodinka tak akorát, technicky a vizuálně velmi slušné, navíc tady zase máme skutečné herectví, kterého se hláškující Van Damme dopustil. Respekt. Pro „mou“ generaci jak dělané. ()

What Year Do You Think This Is? (2017) (E02) 

JC je trochu pod tlakem a potřebuje na chvíli vypadnout z role. Nebezpečná mise nepočká a pomrkávání na klasická klišé akčních filmů pokračuje. Zatímco takový Seagal je roky vyloženě k smíchu, belgická mlátička Van Damme se pořád tak nějak „snaží“ a zkouší, co by mohl zarytým fandům připravit, a nedonutit je k tomu, aby ze zdi strhli i jeho poslední plakát. I když oproti prvnímu dílu chybí nějaká zajímavá scéna, promyšlenější situace. ()

A Little Conversation About Trust (2017) (E03) 

„Navštívila mě moje verze, která cestuje časem z budoucnosti. Řekla mi, že se jí líbil Looper víc než Timecop.“ Jean-Claude drží nad vodou látku, která se ironicky dotýká celé jeho kariéry i samotného filmového průmyslu. Je to krátké a trefné, herecky ze strany belgické mlátičky víc než uspokojivé. Neplánovaná rvačka při natáčecí pauze velmi slušná. ()

Reklama

Reklama