Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V nové šestidílné sérii z produkce Amazonu se nám představuje Jean-Claude van Damme v mírně upravené verzi sebe samého. Láska k bývalé kolegyni přinutila tohoto akčního veterána, aby se vrátil z filmového důchodu a oprášil své slavné kopy. Natáčení laciných akčních filmů kdesi ve východní Evropě je však pouhé krytí pro opravdové alter ego hlavního hrdiny, který je ve skutečnosti tajným agentem Johnsonem, který bojuje s organizovaným zločinem a zachraňuje "náš svět". To vše a mnoho jiného můžeme vidět v tak trochu surreální komedii s potrhlým Belgičanem. (upson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krátké, trefné, funkční. Před deseti lety Jean-Claude velmi sympaticky neglosoval žádnou ze svých filmových postav, ale rovnou sám sebe. Jako herce, akčního hrdinu, otce i stárnoucího chlapíka. Připomněl leckteré kraviny, do kterých se nechal nacpat. A hlavně diváka dostal do kolen několikaminutový plačtivý monolog plný jeho životních pádů. A ano, bylo to komplexnější a promyšlenější než tajný agent Van Johnson. Zatímco takový Seagal je roky vyloženě k smíchu, Van Damme se pořád tak nějak „snaží“, zkouší, co by mohl zarytým fandům připravit a nedonutit je k tomu, aby ze zdi v garáži strhli i jeho poslední plakát. Půlhodinka na jednu epizodu je tak akorát, technicky a vizuálně velmi slušné, navíc tady zase máme skutečné herectví, kterého se hláškující Van Damme dopustil. Právě on tuhle látku drží nad vodou. Respekt. „Navštívila mě moje verze, která cestuje časem z budoucnosti. Řekla mi, že se jí líbil Looper víc než Timecop.“ Pro „mou“ generaci jak dělané. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak som sa predsa len dočkal aj plnohodnotného seriálu, síce krátkeho, ale predsa, no hlavné, že som si ho skutočne užil. Jeho súčasná akčná tvorba už samozrejme dávno nie je tým, čím bývala, ale Jean-Claude Van Damme si to evidentne uvedomuje a je to jednoducho borec, čo mi dokazuje aj tu. Tá zápletka o organizácii, ktorá chce ovládnuť svet a agentoch, ktorí jej v tom chcú zabrániť mi príde len do počtu, aby to pôsobilo zámerne béčkovo a až tak brakovo, ale čo je najdôležitejšie, celé je to postavené na skutočnom Van Dammovi a narážkach na jeho tvorbu, kariéru a vlastne aj život a toto sa teda vydarilo. Možno tu mohlo byť ešte o trochu viac humoru a aj tej akcie, ale ani toto mi nevadilo, pri vtipných scénach som sa zasmial, hlavne na tých všetkých filmových narážkach a v akcii sa tu Van Damme tiež celkom slušne predvedie, síce mu už chýba rýchlosť, akú mal pred rokmi, ale fyzicky je na tom aj tak stále dosť dobre a predvedie dostatok slušných chvatov, kopov a samozrejme aj roznožku. Ale na moje prekvapenie seriál skvelo funguje aj v tej dramatickej rovine, podobne ako film JCVD, ale tu mi tá sebareflexia sadla ešte lepšie a Van Damma mi bolo pár krát skutočne aj ľúto. Hlavne posledný diel, ktorý už humoru moc neobsahuje, ale emocionálne sa mi veľmi páčil. A romantická línia mi spočiatku možno prišla trochu nadbytočná, ale to skutočne len spočiatku, zachvíľu som si aj túto stránku seriálu obľúbil a páčilo sa mi, ako spolu obaja fungovali. Ale okrem nich dvoch už nikto vyslovene nevyniká, herci sú už menej výrazní. A čo sa týka technickej stránky, seriál má celkom kvalitný vizuál, čo je samozrejme plus v porovnaní s rôznou balkánskou akčnou tvorbou, ale prevedenie je aj tak dosť komorné, takže rozpočet nebol najväčší. Tp plné hodnotenie je možno trochu precenené, ale aj tak sa to nedá moc s čím porovnávať, takže nie je úplne mimo, ja som si to jednoducho užil a som rád, že aspoň jeden z akčných hrdinov nielen môjho detstva sa vybral trochu inou cestou a má stále čo ponúknuť. 85% ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Seroš má velmi solidní námět a je super vidět, že JCVD si ze sebe umí udělat prdel (což už v podstatě dokázal právě ve filmu JCVD), bohužel čím více se blíží poslední epizoda, tím více ubývá fórů a upadá to na úroveň filmů, které van Damme točí teď. Za zkouknutí to určitě stojí (seroš po první sérce Amazon axenul), ale žádná hitparáda to bohužel není (notička, film JCVD miluju). ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: JCVD nikdy nebyl hereckou elitou. Já však na něm vyrůstal, viděl s nim snad 90% filmů a vždycky mi přišel charismatickej. Mohl za to i dobovej českej dabing. Double Team, Inferno, Kickboxer jsou moje srdcovky. A když už to vypadalo, že skončí jako Seagal a další akční hrdiny, vůči kterým spousta z nás chovala respekt, přišel s timhle nápadem. Naplno se zde projevil jeho komediální talent, a především upřímná sebekritika. Poslední díl nabízí podle mě vtip, kterej přebije ty s Chuckem Norrisem - kde by nikdo nehledal Van Damma? Přece mezi blockbustery! Akce je na můj vkus dost, možná pomalejší tempo maj souboje, ale nechybí jim kontakt, drsnost a plno zlomenin. Dočkáme se i roznožky! Několikrát! Téměř jsem to dal na jeden zátah. Třicetiminutová stopáž deklasuje nudu a často jsem se smál přes celej barák. Postavy Filipa mi bylo i trošku líto, dá se říci že interpretuje alter ego JCho, ale zároveň je to jeho velkej fanoušek a při dialogách "you killed all my friends" mi ukápla slzička, kterejch nebylo málo, protože strhanej JC čumící do kamery s rudým kukučem ve mě ty emoce dokázal vyvolat. Furt vůči němu mám nesmírný respekt, ze svého charismatu neztratil ani drobek a prostě mě bavilo kurva sledovat, jak hraje svojí postavu! Driftování se zavázaným zrakem ve starým křápu a přitom myslet na farmu, kde běhaj Emu mě rozesmálo, zároveň jsem se však nechal unášet tou pohodovou atmosférou. Bavil mě každej herec svým výstupem, Carlo Rota jako hlavní záporák nejlepší možná volba, vizuálně i prostředím atraktivní, veškeré ty interiéry jsou tak krásný! Když dojde na explozi, nevypadá podfinancovaně. Mohl bych si stěžovat, že místy drhne logika, ale je to úplná satira a mám prostě pocit, že to sem přirozeně pasuje. Vtipy s Timecopem jsou vychytaný a ve čtvrté epizodě se divák dočká luxusního twistu :-) občas se i objeví nějaká stealth akcička, nepozorovaně se někam dostat, nebo potichu likvidovat stráže...poslední díl paradoxně nejslabší. Každopádně druhou sérii bych moc rád uvítal a jsem rád, že mu klaplo natočit takovej skvělej projekt. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak sme sa nakoniec dočkali aj plnohodnotného (mini) seriálu. Žán Klod ma v JCVD moc nebavil, ale toto bola celkom fajn sranda, kde Van Damme hraje sam seba a zároveň agenta Van Johnsona. Nie je to pre každého a poteší to hlavne skôr JCVDho skalných fanúšikov, ktorý máju niečo od neho napozerané. Niekedy sa ide s humorom až cez čiaru a niekedy to trošku nudí, ale vyžaruje s toho JCVDho charizma, bolo vidno, že ho to baví a ja som sa nie len bavil s ním, ale aj zaspomínal na staré časy. 75% - 4* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Seriál sa začal pripravovať v roku 2013, keď Jean-Claude Van Damme oslovil Scott Free Productions s nápadom vytvoriť hodinovú akčnú drámu. Dave Callaham neskôr tento nápad vylepšil na polhodinovú akčnú komédiu, aby vytvoril niečo nové a svieže. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama