Reklama

Reklama

Žralok

(seriál)
Velká Británie, 2015, 3x50 (4x42) min

Režie:

Steve Greenwood

Hrají:

Paul McGann (vypravěč)
(další profese)

Poznejte deset pozoruhodných druhů žraločích rekordmanů v jejich přirozeném prostředí... Připravte se na dokonalý dokument o žralokovi z produkce BBC v takovém měřítku, o jaké se dosud raději ani nikdo nepokusil. Uvidíte, že žralok má obrovské množství nejrůznějších podob. Po celém světě existuje více než 30 druhů – od poprvé natočených wobegongovitých a žraloka malohlavého po takovou klasiku, jako je velký bílý žralok nebo kladivoun. Natáčelo se na tuctu míst naší planety, dokonce i pod polárním ledem, v mangrových bažinách, v nitru ztroskotaných lodí i u korálových útesů. Kamerám neunikl ani žralok, který dokáže chodit po souši! Žralok se dokáže přizpůsobit skoro čemukoliv, a díky tomu je takovým úspěšným dravcem. Dozvíte se ale i o dalších aspektech chování tohoto fascinujícího zvířete, včetně velkolepého rituálu dvoření. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Miagy 

všechny recenze uživatele

Zistil som, že fakt mám fóbiu. Dokument je fenomenálny. Žraloky sú moja nočná mora ale dopozeral som :) ()

Reklama

johnny371990 

všechny recenze uživatele

Uzasny dokument, neskutocne zabery, nove fakty pre mna, jedna paradzina. Poprosime viacej takych paradnych dokumentov o roznych zivocichoch. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších dokumentov o žralokoch. V troch odlišných častiach nám predstavuje rôzne druhy, ich vzájomné sociálne vzťahy a spôsob akým uvažujú a aké sú inteligentné aj ako vedci využívajú znalosti o žralokoch inteligentným a ľudstvu prospešným spôsobom. Krásne zábery z ktorých sa niekedy zastaví dych. Plávanie s kolóniou Bielych žralokoch, ktorý sa k vám približujú na dosah ruky je aj pre diváka obrovský zážitok. Nádherná podvodná odysea, ktorá aspoň z časti znázorňuje nádheru a podmanivosť týchto tvorov. Škoda len že to má 3 časti. Chcel by som viac. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama