Reklama

Reklama

Chatrč

  • USA The Shack (více)
Trailer 3

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život. (Magic Box)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Wau

Wau (hodnocení, recenze)

Yasemin

Nemělo být na konci tvého příspěvku slovo "absurdně"? Docela by mě zajímalo, co tě tak moc vytočilo na tom filmu, proč byl pro tebe tak strašnej. Většinou nás takhle vytočí zrcadlení. 

Uživatel Krnac smazal svůj příspěvek.

Yasemin

Yasemin (hodnocení, recenze)

Větší větší sračku jsem v životě neviděla jde tady vidět že to musel natáčet nějaký fanatický magor který za každou cenu potřebuje lidem vkládat že nějaký támhle jakýsi bůh existuje a že ať uděláte nebo se vám stane v životě cokoliv tě vždycky vás má rád a vždycky vás miluje a v a nic jiného prostě se nepřipouští víceméně nic jiného jiná alternativa neexistuje tohleto opravdu natáčel nějaký fanatický debil který si neuvědomoval jak až absolutně to vypadá

na příspěvěk reagoval Krnac, Wau

pepee

pepee (hodnocení, recenze)

Je krásné číst tady všechny ty komentáře. Ten kdo nechce vidět hloubku tohoto snímku, tak jej neuvidí, ne každý je připraven pojmout esenci a podstatu dialogů, které probíhaly. Nedivím se ani tedy hodnocení filmu. Není pro každého.

 

Tady nešlo o žádné náboženství. Postavy, které ztvárňovaly boha byly pouze vlastnosti boží. Pokud chce někdo skutečně tento snímek pochopit, tak musí přestat vnímat slovo "bůh" jako cosi náboženského. 

 

To, že někomu vadí vzhled postav, které boha ztvárnily vypovídá mnoho o člověku, který s tím má problém. Je to jen dalšího hodnocení. Pokud to tedy někoho urazilo, tak to není režisér, ani film jako takový, co ho uráží, ale tedy toho někoho jeho vlastní názor.

 

Chcete-li si odnést z filmu maximum, tak zahoďte všechny věci, co jste kdy slyšeli o bohu a vnímejte podstatu toho, co je řečeno. "Jak chcete poznávat dobro bez zla?" "Kdo je skutečně soudcem?" "Komu nakonec tedy přísluší cokoli hodnotit?" Nad tím je dobré se zamyslet. 

 

Anebo taky ne, co já vím :) každý ať si dělá co chce :D 

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

ko33

Nenašel. Byla mrtvá. Docela hloupá otázka. :)

Avšak setkal se s ní na nějaké duchovní rovině, že je šťastná v "nové Zemi s Kristem". Čímž se smířil s tím, co se stalo a odpustil Bohu.

Avšak tuhle část bych neviděl jako stěžejní. Nejstěžejní část filmu je asi "soud", kde pochopí základní principy:

https://www.youtube.com/watch?v=hUiW7bOqGPA

(myslím, že tahle část filmu je jediná, kterou potřebuje divák vidět, jelikož naráží na nejrozšířenější názory odpůrců Bohaú) :)

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

mm13

Ano, jen bych spíš řekl "cílový čtenář". Tohle není evangelizační kniha/film. Protože nepodává evangelickou zvěst, nesnaží se nikoho lanařit, že Bůh existuje. Spíše se snaží ukázat, JAKÝ je, ne že JE.

I když, pokud to nějaký agnostik (ateista asi ne) překousne, tak mu to taky může ukázat lidštější podobu Boha, ve kterého se "dá věřit".

 

Navíc, je spousta bigotních křesťanů, kteří tohle vidí jako herezi, nebo dokonce jako "démonické". Třeba proto, že Bůh je žena, že Bůh má lidské vlastnosti, atd. A to je věc, která naopak podtrhuje sílu knihy/filmu. :) Po reqakcích křesťanů na tuhle knihu se ani nedivím, že lidi nevěří, když okolo sebe maj takovéhle kretény, kteří se označují za křesťany, ale Boha vidí jako neměnnou ideologickou postavu a ne tak, jak byla například vyobrazena ve filmu.

ko33

ko33 (hodnocení, recenze)

Může mi někdo říct jestli svou dceru našel? Protože fakt na to se už nedalo dívat do konce. ODPAD

na příspěvěk reagoval Badmaniak

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Takže "cieľový" je divák hlásiaci sa ku kresťanskému vierovyznaniu, ktorý ale, podobne ako hlavný hrdina príbehu, svojmu vlastnému Bohu nie celkom rozumie?

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

mm13

Mít zodpovězené všechny otázky týkající se jsoucna snad ani nejde ne? :)

A kdo si myslí, že zná všechno a má je "zodpovězené", tak právě asi pro ty je tenhle film.

Podle mého je právě antidogmatický a vyzdvihující pouze jedinou křesťanskou myšlenku. A to lásku Boha k nám. Ale právě k tomu člověk už musí být asi věřící, protože nevěřícímu to neřekne tolik. Stejně jako hlavní hrdina byl "věřící" v násilného Boha, který mu nechal umřít dcerku.

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

A nemajú veriaci tieto otázky položené a zodpovedané už od podstaty tohto vierovyznania ako takého? V čom je ten posun? Film som nevidel, pýtam sa, lebo ma zaujíma, v čom je "iný".

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Viky17

Co je špatného na tom, že lidé v kostele jsou šťastní? :)

Myslím si, že je to přesně naopak. Lidé v sektách šťastní nebývají. Lidé mající společenství, vztah mezi sebou a vztah s Bohem šťastní naopak jsou, protože mají lásku, důvěru ve druhé, atd. :)

 

A myslím si, že propagace to nebyla, jelikož tohle není snímek pro nevěřící, ale snímek pro věřící. Nevěřící to snad ani nemůže pocjopit, jelikož si oázky, které film zodpovídá, ani neklade. :)

na příspěvěk reagoval mm13

Viky17

Viky17 (hodnocení, recenze)

O filmu jsem dopředu nic nevěděla. Začal zajímavě, sympatičtí herci, krásná příroda. Ve druhé polovině jsem si říkala kam až nás zavede? Chtějí nás přesvědčit k víře, je to propagace jak od jehovistů? Šťastné tváře k kostele, to vypadalo jak nějaká sekta. Tohle bylo na mě až moc.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

No sám se k filmu vyjadřovat nebudu, jen mohu říct, že pro mne je to nejkrásnější filozoficko-teologický počin co jsem kdy viděl. Samozřejmě scénář mohl být lepší, zpracování také, ale vzhledem k předloze a poselství je to mé TOP1.

 

A že lidé jako Wacoslav (no nejsem překvapen, spíš jen tím, že lidi jako on na tohle vůbec koukají) nebo Krestanfilms, kteří si jako správní křesťani myslí, jak je to heretické... tak to nějak pouštím za hlavu. :)

Už jsem si tak nějak zvykl, že jak rádobyateisté, tak "správní" křesťané budou vždy vidět jen to své a milost, láska a pravé Ježíšovo poselství pro ně budou jen herezí.

 

(Vzhledem k tomu, co jsem slyšel za zvěsti o tomhle filmu, včetně toho, že herezí je už jen to, že Bůh se zjevuje jako žena, jsem neměl přílišná očekávání ke zpracování skvělé knihy. Ale byl to nejlepší počin, který bych doporučil každému křesťanovi. Obzvláště pasáž u SOUDU.)

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

runner85

vidíš to, ja som nesmierne trpela ... nič nové som sa z nej nedozvedela, to čo riešila mám už ja vyriešené :-D

na příspěvěk reagoval runner85

runner85

runner85 (hodnocení, recenze)

eLeR

Mne sa kniha napríklad veľmi páčila :)

Nevedel som že to idú sfilmovať, teším sa :) 

na příspěvěk reagoval eLeR

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

Toto bola teda strašná kniha ... ale to je len môj názor, ostatným sa mohla páčiť.

na příspěvěk reagoval runner85

skrblik007

skrblik007 (hodnocení, recenze)

Už při čtení knížky jsem si říkal, že se to někdo jednou pokusí zfilmovat. To jsem zvědavý, jak si s tak nelehkou předlohou poradili. Docela se těším. 

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

From the producent of life of pí... Tak trochu mi to tou barevností připomělo

Reklama

Reklama