Reklama

Reklama

Pad Man

  • Indie Padman (více)

VOD (1)

Recenze (15)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Arunachalam Muruganantham je určitě zajímavou postavou s dechberoucím a silným příběhem. Muruganantham neustále sváděl boj mezi tím, co považoval za důležité a okolím, které jeho počínání nechápalo a silně odsuzovalo. Je to příběh srdceryvného odříznutí se od důležitého okolního světa pro vyšší zájem a Padman si z tohoto příběhu bere ty nejdůležitější momenty. Kumar v roli Lakshmiho odvádí svým civilním projevem a emocemi v obličeji kus dobré práce. Je v něm vidět ten dobrák, který bojuje okolí, ale i se sebou samým. Film samotný mu však dějově není přílišnou oporou. Jeho edukativní charakter je jasný, ale nemůže se stát jediným ani hlavním hodnotícím kritériem. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný Feel good movie. Akshayovi Kumarovi táto úloha sadla. Jeho utrápený hrdina je uveriteľný a vy mu ako divák držíte palce. Pri všetkých jeho eskapádach dúfate, že sa mu to, o čo sa snaží podarí, pretože je to skrátka dobrák. Film je síce lineárny a jedná sa o tradičný príbeh typu: Nikto dokázal niečo veľké, ale R.Balkiho réžia je svieža aj napriek minutáži a čo je hlavné netlačí na emócie. Všetko je tu správne vyvážené. Patetickosť by ste tu hľadali len ťažko a aj tak by ste museli byť zarytí cynici. Film, ktorý jednak ukazuje komplikovanosť života v Indií ale zároveň má v sebe veľa pozitívneho a inšpiratívneho. Hudba taká nejaká, čo je škoda. Vzťah medzi Akshayom a Sonam Kapoor lepší ako je tomu v prípade Radhiky Apte. Pre mňa skvelá záležitosť ktorá podobne ako Toilet berie vážnu tému a s veľkou ľahkosťou je prezentuje ako niečo skutočné a zároveň hodné zmeny. Go for it India! ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh se mi hodně líbil. Obsazení bezchybné a věrohodné. Vážnější téma filmu sedlo a i délka potěšila. Za mě 80% :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* rozhodně zajímavý a podnětný indický film, ale bohužel hodně utahaný s hrozně dlouhým rozjezdem, díky kterému mu nedokážu dát ani čtyři hvězdičky, i když ty by si kvůli závěru a poučení zase zasloužil. Jak jinak taky dostat k běžnému indickému divákovi ze zapadlé vísky podobné civilizační výdobytky - jako jsou dámské vložky ;-). Já jsem už na jejich popularizační kinematografii zvyklý, ale nevím jestli by tento film zvládli naši diváci nepoznamenaní indickou kulturou. Za sebe musím říct, že za pozornost stojí - už kvůli skutečnému předobrazu, který je určitě náležitě přibarven, aby to bylo poutavé a hlavně dojemné. Takže rozhodnutí zda jít do tohoto filmu je jen na Vás. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po netypickej záchodovej romance Toilet - Ek Prem Katha tu máme Akshaya v ďalšom bizarnom filme, tentokrát v hlavnej úlohe VLOŽKY! Na prvé počutie znie tento námet možno úsmevne, ale v takej konzervatívnej krajine akou je India, zďaleka nie sú ani vložky (alebo iné hygienické pomôcky) až takou samozrejmosťou ako u nás. Film o vložkovej revolúcii je teda vo svojej podstate naozaj originálny a musím uznať, že to celé bolo dosť pútavé, hoci som od toho nemal žiadne veľké očakávania. Napriek veľkej snahe Lakšmiho bolo preraziť vo vložkovej osvete oveľa ťažšie akoby sa mohlo prvotne zdať, keďže robiť inovácie v indickej konzervatívnej spoločnosti je už samo o sebe ťažké, a to že ide o takúto intímnu oblasť, tak to Lakšmimu situáciu niekoľkonásobne sťažilo. Každopádne, o tejto neľahkej ceste za konečným úspechom je napokon celý tento zaujímavý film, s praktickou pointou. Akshaya moc nemusím, ale v tomto filme a v úlohe Pad Mana ma skutočne bavil. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Prevažne vtipný film na vážnu tému, bola som naň veľmi zvedavá. V podstate ma vôbec nesklamal, niečo podobné som čakala. Treba uznať, že k celému príbehu a problematike pristúpili s veľkou citlivosťou a porozumením. Akshay hrá naozaj veľmi citlivého, vnímavého a inteligentného manžela a keďže k riešeniu "vložkového" problému pristupuje veľmi svojsky, zavarí si na hodne problémov s manželkou, rodinou a celou dedinou. Nepochopený sa snaží zmyť zo seba pečať "úchyla" a odchádza do sveta hľadať riešenie a pochopenie, čo sa mu aj nakoniec našťastie podarí a zachráni aj svoju povesť aj svoju rodinu. Vo filme s ním veľmi pekne ladia obe hlavné predstaviteľky, jeho žena Gayatri - Radhika Apte, ktorá je počiatkom všetkých "problémov" aj Pari - Sonam Kapoor, ktorá mu svojou otvorenosťou a bezprostrednosťou veľmi pomôže na jeho ceste. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Necakane mily film :-D! Tipek, co miluje svoju zenu, jej chce za kazdu cenu zohnat a neskor vyrobit vlozky: PARADA, prusery, trapasy, debilne konvencie, nechutne zvyklosti, dedina, tupota - a proti tomu zamilovany manzel :o). Nemalo chybu, v pohode pozeratelne s rodinkou. 4*, by som dal 4.5* keby slo ()

syphoon 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho naivního lásky věrného "happy endu", pak by se dalo napsat: bez chybičky! Ale i tak jsem se 140 minut bavil na inovativním příběhem, který opravdu dokáží "vymyslet" jen Indové! 79%! ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Nevidel jsem mnoho indickych filmu, jen par. A tento je zase takovy - musite si zvyknout na neskutecne dokonale az kycovite zabery, vsudypritomna hudba - i tam, kde se to podle evropskych meritek nehodi a muzikalove prvky, kde se roztanci na jednu pisnicku cela scena. Ale pokud tohle prezijete, pak dostanete film, ktery vypravi o zenskem tabu a o napadu, ktery u zen velmi narazel, ackoliv byl skvele mysleny. Film podle skutecne udalosti ma vzdy co nabidnout. Skvele odehrane tri hlavni postavy. Indicke kinematografii by bylo rozumne se venovat vic. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Originální námět v parádní komedii, které se hned tak žádná americká slátanina nevyrovná. Jako většina indických filmů má i tento svou duši, která v plné nádheře zazáří v závěru filmu. Je úžasné sledovat boj hlavního hrdiny se zkostnatělým myšlením indické společnosti, ačkoli je předem zřejmé, že tento těžký zápas vyhraje. Velmi jsem se bavil. ()

Aquila 

všechny recenze uživatele

Je to místy hodně naivní, ale je to indické, takže je potřeba přepnout do "indického" režimu. Ale filmově to jako příběh funguje velmi dobře a Sonam je moc roztomilá, takže délka filmu není vůbec na překážku. ()

Repulsion 

všechny recenze uživatele

Čtu si coulismoulisův komentář a kladu si otázku, zda je to provokace, pokus o vtip nebo zda ten člověk ten film vůbec nepochopil? Je pravda, že to je tak trochu one man show a tím šoumenem je muž. To ale dává smysl, protože jednak je to podle skutečné událostí a skutečného člověka a jednak žena by v patriarchální Indii mohla stěží něco takového dělat. Film samozřejmě místy působí trošku naivně, trošku jako české emancipační komedie z 50. let, ale to není vůbec na škodu. Spíš naopak. Poměrně závažné téma je podáváno humorným způsobem, aniž by došlo ke zlehčení tématu. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Aneb jak snadno lze důležité osvětové téma převrátit v patriarchální one-man show. V Indii (a nemusíme si to přikrášlovat, i všude jinde na světě) je téma menstruace tabu. Naštěstí přichází Mr Akshay, aby ženy zachránil. Kdo totiž rozumí menstruaci nejlépe, samozřejmě muž! Ženy patří en block do pomyslného stáda ovcí – tak nějak od přírody procesem menstruace procházejí, jsou však příliš hloupé nebo pověrčivé na to, aby dokázaly samy od sebe přijmout změnu k lepšímu. Pomoci může nestranný pozorovatel, muž, intelekt a kutil v jednom. Zázrak se koná! Pad Man vymyslí mašinu na vložky, která na světě sice už dávno existuje, nicméně toto je NAŠE mašina na NAŠE vložky. Společenské, politické, ekonomické, kulturní i jiné problémy rázem padnou (dost možná ani neexistovaly, o ničem takovém se ve filmu prostě nemluví), teď se šíří světlo, skrze spasitele, který si (považte!) sám na sobě na 1 celou hodinu vyzkoušel, jaké to je krvácet a proto ženám rozumí. ()

Reklama

Reklama