Reklama

Reklama

The Changeover

Trailer

Obsahy(1)

Laura (Erana James) je vtažena do nadpřirozené bitvy s prastarým duchem, který ohrožuje její rodinu. (Roman Albach)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Novozélandské filmy si dopřávám jen výjimečně, ale pokud už se k tomu dostanu, vždycky to stojí za to. Ta jejich mentalita je přeci jenom odlišná a samozřejmě jejich filmový průmysl není živý jen z exportních fantasy seriálů a filmů, jako tomu bylo dříve. Tahle duchařina je přepisem lokální autorky specializující se na dětské a teen knihy Margaret Mahy. Ta už před lety slavila úspěch se seriálem Maddigan's Quest s Rose McIver, ale českého překladu se dočkala jen Proměna (1984, česky 2009). Filmová Proměna je solidně napínavá a tajemná podívaná, navíc v dospělých rolích ji zdobí královny novozélandského filmu Melanie Lynskey a Lucy Lawless. Takže pokud máte chuď na něco jiného ve stylu kiwi (odehrává se ve městě Christchurch na Jižním ostrově), směle do toho. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Changeover" v zásade asi neprináša nič nové. Možno ma z hlavy nenapadne film, ktorý by už podal takúto tému, no fantasy, kde hlavná hrdinka bude bojovať, aby zachránila svojho mladšieho brata pred démonom, ktorý má podobu Timothyho Spalla. Popravde, poďme si o ňom niečo povedať. Myslím si, že si svoju rolu veľmi užíva, baví ho byť zloduchom filmu a pritom má určité momentky na začiatku, kde človek nevie čo si má o ňom myslieť. Plus tomu dodáva niečo iné. Nie je to zloduch, ktorý sa ukáže hneď ako veľký zlosyn. Naopak ide na všetko veľmi pomaly a snaží sa veci nechať zakryté rúškom tajomstva. Keď sa jeho rola preukáže, tak to je skvelé, no je rovnako super, že som mohol hádať. Melanie Lynskey je okey, no reálne mám pocit, že toto je ďalšia rola, kde toho nemá moc čo ponúknuť. Reálne mám pocit, že akosi sa často dostáva do hereckých rolí, kde nemôže urobiť skoro vôbec nič. Takže ma vôbec nejako neinteresuje. Mladí herci, ktorí ťahajú tento film sú okey, no tiež mám pocit, že neponúkajú absolútne nič s výnimkou toho, že ide o čarodejníka a senzibilku, ktorá sa môže stať čarodejnicou. No zanietenie Lory tomu niečo predsa len asi dáva. Vizuálne je to okey, tématicky okey, príbehovo okey, postavovo je to celkom okey. Len to neponúka nič zaujímavé a ku koncu mám pocit, že aj tempo sa spomalí. Neviem čo viac o o tom povedať. Prvoaprílový film roku 2018 proste dopadol celkom okey. Možno to niekoho iného chytí viac, u mňa je to proste zlatá stredná cesta. Nebyť Timothyho Spalla, išiel by som asi ešte o niečo nižšie. Ten je asi najlepší element celého filmu. Hodnotenie: C+ ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba půlka filmu je dobrá holka má vidiny , které zdědila po otci co se zabil a jednou má pocit, že se jejímu bratrovi něco stane samozřejmě jí nikdo nevěří ačkoliv již dříve takhle předpověděla zemětřesení. Jednou narazí na jakéhosi chlápka co dá tomu klukovi razítko a tím z něho vysává životní sílu ( ne, že by to bylo těžké jelikož kdyby tomu klukovi někdo řekl skoč z okna udělá to) a snaží se ho najít. Pak už to jde bohužel do háje zjistí, že je mágyně co o tom ještě neví narazí na mágovskou rodinu a kluka co ji miluje a ti se jí snaží pomoct a už z toho máme kopírku Stmívání .  Konec už připomíná kopírku Insidiousu a x dalších filmů a z záporáka se stane z neznámých důvodů sračka. 40 procent ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama