Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (7)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ Indického filmu, ktorému sa bežný našinec smeje. Všetko je v ňom totálne prehnané. Triky otrasné, ale hlavne aby ich bolo čím viac, akcia kašle na fyzikálne zákony. Kladný hrdina tak naivný, že pôsobí jak retard, záporák prehráva jak psychopat. Samozrejme nesmú chýbať otravné pesničky. No proste katastrofa. 1 hviezdičku dávam za to, že miestami to bola fakt sranda na účet tvorcov a potom sa mi čo sa týka nápadov páčila finálna naháňačka v ktorej použili aj tažkú stavebnú techniku. Ale prevedenie bolo vo veľkej miere tiež CGI komickej kvality. Takže toto je fakt len pre Indofilov. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Trošku dlhé a trošku zložité, ale všetko ostatné to vyvážilo. Prabhas a Shraddha boli úžasní, aj keď to, že kto je dobrý bude nakoniec zlý a naopak sa samozrejme dalo tušiť od začiatku a tiež to, že si nechajú dvieročká pre pokračovanie. Akcie šialené, neuveriteľné, nereálne a úžasné, totálne som im verila, že z paľby, kde guľky pršali ako kvapky vody v poriadnom lejaku vyšli bez škrabnutia a ešte si medzitým strihli zopár zamilovaných pohľadov. Najkrajšia scéna bola, keď Shraddha v tej paľbe guliek, ležiac Prabhasovi na hrudi, zachraňovala zlatú rybičku z rozstrieľaného akvária, (ja by som v jej situácii určite na zlatú rybičku nemyslela, ale na druhej strane možno si myslela, že plní, želania), myslím, že toto bola tá najneuveriteľnejšia scéna z celého filmu :-) Skvelé. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Indická variace na Fast&Furious a Mission: Impossible v ultrapřekombinovaném ději a hlavně s několikanásobným odhalováním kdo je co a jak se opravdu jmenuje. Čert vem jako vždy nepochopitelný děj a věnujme se tomu, proč jsme přežili ve zdraví další tříhodinový indický film. Tak především Saaho tlačí na pilu natolik silně, že dva výše zmíněné filmové předobrazy, co se týče stylizace akce v některých scénách musí ustoupit indickému kouzlu (ne)chtěné přemrštěnosti a romantizaci hrdinské akce, což je běžná věc, která však nemusí vonět obyčejným kolemjdoucím divákům. Akce s poctou a láskou ke stylu Johna Woo. Tuny zbraní, střelecký balet a zpomalené projektily. Motorky, ohnivé výbuchy v zádech. A ve finále i pár originálních nápadů, akčních překvapení, božských soubojů a malebných krajin z celého světa. Klasicky casting všech indických filmových Superstar, mužské role neodolatelných macho superhrdinů a padouchů z běžného (indického) světa, tentokrát i skvělé hudební klipy a suma sumárum další vizuálně filmová krása, kterou umí jen Indové. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Neptejte se mě proč. Nevim. Jediné, co vím, je to, že na první dobrou mě to moc nenadchlo a dokonce asi i zklamalo.Jenže cosi mi říkalo ať tomu dám ještě jednu šanci... A na podruhý mě to vážně chytlo a začalo dost bavit... ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Na Saaho jsem byl vskutku zvědav. Mělo se jednat o maximálně nadupaný akční snímek s velkým rozpočtem, ale reakce na něj byly vlažné a rozpačité. Musím souhlasit s dle mého oprávněnou kritikou, neboť se jedná o velmi rozporuplný, za vlasy přitažený filmový počin. Na náhodného diváka, který navíc indické kinematografii nefandí, to musí působit značně šíleným dojmem. Zde musím vyjimečně souhlasit. Scénárista a režisér v jedné osobě - Sujeeth, tlačil na pilu takovým způsobem, že svůj výtvor dokonale znehodnotil snahou o dosažení kultovního megadíla nadsvětového měřítka. Nevím, jestli se inspiroval překotnými super-hyper akčňáky z USA, kde má hlavní slovo neustálá střelba, výbuchy, honičky a ničení soukromého i veřejného majetku ve velkém, při nekončícím přívalu kupících se mrtvol, přitom děj a postavy samotné jsou odsunuty na vedlejší kolej. Dle mého ale zcela určitě našel, snad i nechtíc (nebo má sebevražedné tendence), kámen úrazu a sám o něj ukázkově zakopl. Děj tu přítomen je, pravda, ovšem hlavně v druhé části mi ho už hlava nebrala a občas jsem ani nevěřil svým očím. Totálně chaosné a předimenzované vyprávění a slepence čehosi. Víme, kde se začalo, víme, kde se má končit. Co se děje na cestě je už podružné, prostě tam dojdeme. Otázky se nepřipouští, dovoleno je vše. Míra „umělecké“ fantazie neomezená, tak vítejte! Přitom první část nebyla vůbec špatná a oslovovala mě bez jakýchkoliv náznaků věcí budoucích. Jednu věc, kterou se dozvíme až na samém konci jsem tušil takřka celou dobu, překvapení se tedy v mém případě nekonalo. Celé to působilo, jako když nadopujete Baahubaliho a pošlete ho do podivné budoucnosti, možná ještě i do jiné dimenze. Musím na druhou stranu uznat, že se mi několik momentů zamlouvalo a rovněž i jejich zpracování, takže se určitě žádné velké zklamáni nekonalo. Jen toho všeho bylo prostě a jednoduše moc a moc, zcela zbytečně moc! Prabhase mám ve velké oblibě, stejně jako S. Kapoor, takže alespoň po této stránce jsem si přišel na své. J. Shroff měl prostor minimální, stejně jako T. Anand a J. Fernandez (ta se zavlnila jen v jedné písni). O něco lépe na tom byl N. N. Mukesh, což mi ale až takovou radost neudělalo, neb ho příliš nemusím. S herci jsem jako s jedinou složkou tohoto výživného díla neměl žádný problém. Akorát ten komparz a lokace jako z Šíleného Maxe..., bylo to vážně nutné? Hudba mě nechala chladným, její vizuál však dopadl o dost lépe, snahu oceňuji. Výborná inspirace pro dopis Ježíškovi. Pod stromečkem si přeji tank! Děkuji předem a moc se těším! Jak jsem se již zmiňoval, první část byla jasně lepší a za čtyři hvězdy, ale poté... Všeho MOC škodí a na Saaho se rozhodně v žádném ohledu nešetřilo. Musím tedy snížit výsledné hodnocení na tři hvězdy, neb nebylo jiné volby. Zlatá střední cesta. Někdy méně je více. Dvě věty, dvě rady pro příště, jestli nějaké bude, protože to ve své podstatě rozhodně špatné nebylo, jen... ()

Klajnik

všechny recenze uživatele

Film nehodnotím, protože jsem ho jen proklikal, ale jsem si jist, že bych dal odpad. 170 minut něčeho takto nevkusnýho nesnusu. Různé kultury mají mají sice různé estetické cítění, ale Indové fakt nejsou známí svým vytříbeným vkusem - pokud tedy o míře nevkusu daného společenství vypovídá její nejpopulárnější kultura, nikoli ta nejlepší díla, která z něj vzešla (ta vypovídají o vkusu jedinců-tvůrců). Já bych Saaho přirovnal k druhé půlce (počínaje šestým dílem) americké ságy Rychle a Zběsile - rovněž to jsou pokleslé blockbustery plné přehrocené akce nerespektující fyzikální zákony. Jakýkoliv díl F&F je však snesitelnější, protože to má uměřenější délku, podstatně lepší efekty, žádnou nebo nízkou míru slow motionů a nejsou tam ta příšerná hudební čísla, která jsou vrcholem nevkusu. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Prabhase mám moc ráda, ale celý tento snímek už je tak děsně přepálený, že to bylo místy až k pláči. Naivní, nerealistické a dialogy my sebrali 20 hodnot z IQ. Vizuál předigitalizovaný až běda. hudba se moc nehodila. Jako celek dvě slabší hvězdy. ()

Reklama

Reklama