Reklama

Reklama

Během pracovního dne dostane Igor (Igor Lizengevič) do rukou obyčejnou obálku, kterou musí doručit na nedalekou adresu. Při pokusu o doručení se setkává se starou ženou, ta mu zaplatí za doručení na správnou adresu, ale upozorní ho, že nesmí obálku otevřít. Igor zjišťuje, že doručení dopisu nebude lehký úkol, zvláště potom, co se kolem něj začnou dít zvláštní a nadpřirozené věci. S pomocí policistky Mariny (Julija Peresild) se snaží dopátrat nejen adresáta tajemného dopisu, ale i jeho minulost. (Lucccy.N)

(více)

Recenze (42)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Rusi síce asi nikdy nebudú patriť medzi hororové veľmoci, ale zase tento kúsok im celkom vyšiel. Síce nijako neohúri, ale aspoň ho nepokazili. Chcelo by to však pritvrdiť. Tvorcovia nám ponúkli celkom zaujímavý príbeh o prekliatom liste, ktorý nie je tak jednoduché doručiť na správnu adresu. O tom sa presvedčí hlavný hrdina, ktorý napokon nebude mať inú možnosť, ako začať pátrať po histórii dopisu. Je to veľmi pekne nakrútené, atmosféra by sa taktiež našla, občas potešia démonické zjavenia (aj keď žiaľ len v minimálnom množstve) a kratučká stopáž len niečo vyše hodiny taktiež nie je na škodu. Len keby sa divák aspoň občas zľakol. Takto mi to miestami viac pripomínalo mysterióznu kriminálku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Technicky sice fajn i námět je v pohodě, ale po hororové stránce slabota. Spíš jsem měl dojem, že sleduji kriminálku s mysteriózním nádechem. Dalo se to, ale mohlo to být lepší. 50% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Uprostred rušného pracovného dňa dostane Igor (Igor Lizengevič) zdanlivo jednoduchú úlohu. Má doručiť list na adresu neďaleko jeho pracoviska. Keď sa rozhodne úlohu splniť, zisťuje, že nejde o obyčajný list, pretože list má v sebe starobylú kliatbu, ktorej sa práve stal súčasťou. Igorov deň sa stáva stále záhadnejším a musí spojiť sily s policajtkou Marinou (Julija Peresild) ešte predtým, než sa kvôli listu dostane jeho život do ohrozenia. - Rád sa pozerám na tieto vyspelé horory z Ruska, pretože vždy prinášajú trochu iný pohlad na supernaturálny svet. The Envelope má najväčšiu výhodu v tom, že je v ústredí velmi zaujímavá osoba žijúca reálny život, na rozdiel od charakterov typu Paranormal Activity, ktoré sedia celé dni v miliónových domoch a nič nerobia. Mytológia v tomto prípade funguje, tvorcom sa darí držať mysteriózny oblak okolo listu a v závere do seba všetko pôsobivo zapadne, takže sa podla mňa tých 68 minút tomuto hororu oplatí obetovať. + herec z The Bride ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lehce mysteriózní thriller o důležitosti listovního tajemství a odpovědného doručení písemnosti adresátovi. MacGuffinov celkem obstojný, délka přiměřená tomu, aby to svými technickými slabinami nezačalo prudit. Vzhledem k současnému dění by moskevští prorežimní soudruzi neměli zapomínat na moudro té babizny se zálibami v numismatice a magii: „Lhaní vás může dostat daleko, ale nemůžete se vrátit..“ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka nápaditému príbehu to nenudí, ba dokonca by sa dalo povedať, že baví. Lenže “Konvert” je tak strašne nevýrazným počinom, až mi je to nesmierne ľúto. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Igor je takový moula, co se nechtěně nachomýtnul k dopisu, který je třeba doručit. Samozřejmě spolu s divákem zjistí, že nic se neděje náhodně a že splněním úkolu by mohl eventuálně odčinit hřích, o němž si myslí, že neexistuje. Igor tedy není jen moula, je to hajzl. Raději bych zůstal u pokračování intra z 18. století, ale směrem ke konci začal být příběh napínavý, takže OK. Chvílemi lehce halucinogenní, pěkný vizuál, v temnotě se mohlo přitvrdit. Také finále mohlo být drsnější, ale budiž. Igor tedy byl takový nesympatický podivín.... A nakonec se ukázalo, že hlavní motiv je faustovský. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na menšiu mysterióznu jednohubku to nebolo až tak zlé, čakal som niečo horšie. Dejovej linke síce chýbali solídnejšie mysteriózne základy a zaujímavejší scenár, no atmosféra nebola zlá. Škoda, že sa ten potenciál, ktorý ponúkol námet nedokázal naplno využiť. V súčasnej mysterióznej mizérii je to však lepšie ako drôtom do oka. Priemer. 60/100 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se už proto že Rusko není v tomhle až tak zlé ale celkem místy prostě film nudil bohužel a atmosféra taky někdy chyběla ale barák solidní. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Svěží východní filmový vítr od našich východních bratranců snadno rozehnal zatuchlinu všemožných mysteriózních a horrových béček a céček ze západu, kterou jsem už občas lehce přiotrávený, a já mám po hodně dlouhé době chuť pustit si nějaký film hned po jeho skončení znovu. Stejně jako jsem si kdysi hned napoprvé zamiloval Nočnoj dozor, sedl mi parádně i Konvert a já se rozhodl být nekritický a maximálně divácky spokojený. Napadá mě sice pár maličkostí, které bych mohl vytknout, ale já nechci a namísto toho budu ventilovat jen samá pozitiva. Tak tedy: Mám rád tenhle světácký až hollywoodský "look" nových ruských filmů, které si ale přitom zachovávají svou specifickou ruskou atmosféru. Mám rád klidnou kameru v ruských filmech - důkaz toho, že i s (občasnou) ruční kamerou se dá točit dobře, pokud s ní tedy nějaký trendy dement schválně nekvrdlá. Rád poslouchám ruštinu, inu nostalgie po době, kdy jsem ruštinu ve škole bytostně nenáviděl. Moc se mi líbil Konvertův vizuál, záběry z dronů na Moskvu byly parádní a mihnuvší se Moskva-City mě svou krasotou překvapilo. Líbil se mi týpek v hlavní roli, nemluvný introvertní geroj, tolik odlišný od všech těch otravně užvaněných exhibicionistických týpků z americké produkce. Líbil se mi i jednoduchý a přitom zajímavý příběh o staletí dlouhé kletbě. Líbil se mi závěrečný song a oceňuju i krátkou stopáž, která byla tak akorát. Kurňa prostě se mi to líbilo a hotovo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

V rámci možností slušná hororová jednohubka z Ruska, u které ale velmi brzy začne převládat klišovitá forma nad originálním obsahem. Je to velká škoda, jelikož Konvert měl, alespoň ze začátku, vskutku originální námět a zpracování. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad s prokletým dopisem je výborný, technická stránka je také zvládnutá a sedlo mi to i herecky. Nicméně na tak krátkou stopáž tu je až příliš mnoho hluchých míst. I co se týče atmosféry film trošku pokulhává a vůbec by neškodilo trochu víc rozvést samotnou mytologii. Rusové v poslední době natočili pár slušných hororů, ale všechny byly nějakým způsobem nedotažené a patří k nim bohužel i Konvert. Nicméně i tak se dá doporučit. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Malé, jednoduché, překvapivě velmi krátké, ale atmosférické, dějově zajímavé a herecky sympatické. Je to spíše taková temná fantasy krimi než regulérní horor. Napínavý průběh a pěkné logické rozuzlení. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnotím, protože mi tento kousek od našich východních přátel vyloženě sedl. Ruských hororů je jako šafránu, a tak je potřeba oceit každý kousek. Námět je vcelkku originální a pojednává o jedné prokleté obálce, která chce být doručena, ale o kterou její adresáti v žádném případě nestojí. Tempoje svižné, stopáž velice přívětivá a celé to připomíná spíše mystický thriller, než horor. to mi ale také celkem nevadilo. Herci jsou sympatičtí a prostředí ruské metropole neokoukané. Do fakt dobrýho filmu chybělo trochu víc si s tématem pohrát, vymazlit a vygradovat jednotlivé scény. Ale jako celek opravdu spokojenost. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Moc ruských hororů, celkově ani filmů jsem neviděla, tudíž po této stránce nemůžu soudit. Námět snímku mi přišel celkem i zajímavý, a tvůrci to vzali za dobrý konec. 76 minut dlouhá stopáž zde byla ideální a akorát, kdyby to bylo více natažené, asi bych se začala nudit. Nicméně bych toto dílo úplně nezařadila do hororů, moc společného to nemělo. Thriller už zní lépe, spíše šlo o počin s mysteriozními, či detektivními prvky. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Rusko vymyslelo originální zápletku, kterou neumělo na 100% využít. Příběh se mě líbil a i když film disponuje krátkou stopáží, neuvěřitelně se táhnul. Hororových prvků moc nečekejte, spíš takovou temnou kriminálku. 50% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Rusové poslední dobou docela jedou, přestože si jsou jejich hororové snímky často v lecčem podobné. Víc, než horor je ale Konvert mysteriózní krimi s občasnými prvky hororu, které zrovna moc bodů k dobru nepřidaly, a tak spíše oceňuji mysterióznost a originální námět. Osobně se mi zamlouvala spíše postava detektivky, než hlavní hrdina, jenž byl trochu nemastný, neslaný. Palec nahoru dávám za stopáž, při které neměl Konvert moc šancí nudit, takže příjemně utekla. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to Rusáci dělají naschvál nebo nejsou schopni natočit normální horor. Celý film je o chlápkovi co má doručit obálku jakési ženské. Vždy někam dojde a oni ho pošlou jinam tak se to opakuje jen se mění lokace až nakonec tu ženskou najde a ona ho chce zabit. On přežije a předá jí to konec. 40 procent za námět a konec víc z toho nevymáčknu. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Igor se víc než šofér mercedesu předvedl jako pošťák, který má doručit jeden pekelný dopis a neměl by ho v žádném případě otevřít, protože do cizích věci se nešňupe. Neměl, ani problém hned tykat okresní inspektorce policie, která nechala veškeré práce, šla si s ním hrát na ruskou poštu. Přišlo mi to nedotažené a uběhne to rychle. Dávám 60% ()

Reklama

Reklama