Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nejvymakanější politická satira, jaká kdy byla v našich lůzrech a hnojích uplácaná… No satira, ono je to vesměs smutná pravda. Tudíž spíš naše nejvymakanější tragikokotmédie nezvládla dlouhý formát, stejně jako tak tak klipař Najbrt absolutně nedává celovečeráky. A tak se to po nadějně ostrých čtyřiceti minutách téměř standardní qality zvrhlo v dalších padesát rychlovyblité polomongoloidní vaty pro diváky TV Loppatov, jen aby to mělo délku kinofilmu. Takže namísto ždímání již suchého hadru měli raději počkat na budoucí výživná dobrodružství, až se té ostudné vypité egoistické senilní mrtvole na hradě zlomí při státní návštěvě Sovětského svazu játro, nově vzniklé hnutí národního zchytření - NE - rozvěsí hrabivého maďarského zkurvysyna a jeho suitu po kandelábrech a bude se kolektivizovat Agrozmrd. Anebo taky ne a bude zde žít navěky 70 procent vypatlaných, lehce zmanipulovatelných ovcoidních hovad, které tentokrát demokraticky, dobrovolně a pod heslem národ sobě zvolily druhé největší zlo od rocku 1948. Další podobné rádoby satiře se já už ale nebudu smát někde z Kostariky. Tedy pokud jí neanektuje Venezuela. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Některé narážky zestárnou a lidé jim za pár let nebudou rozumět, jiné přetrvají, protože jsou prostě obecnějšího rázu - například Miloš Zeman jistě není ani první, ani poslední, kdo vyznává "kreativní práci s ústavou." Problém celovečerních verzí seriálů je tradičně v tom, že divákovi připadne, že sleduje více slepených dílů za sebou, takže i Prezident Blaník by potřeboval zkrátit. Potěšující je, že hlavní trio postav bylo rozvedeno více do hloubky, i když pořád jen v tom komediálním rozměru. 90%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přišlo mně to jako šité horkou jehlou, ani jsem nepoznal zda jde o satiru nebo o parodii. Působilo to velmi chaoticky, jako kdyby se řeklo "jéé to je dobrý to tam dáme, a tohle je taky dobrý, to tam dáme taky". Příjemně překvapil Kalousek, který ač ho nemám v lásce, ukázal, že má smysl pro humor. Jinak krom skvěle trefných dialogů směrem k ČEZ, mně Tonda příliš vtipný nepřišel. Hodně amaterská záležitost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je mi jasný, že humor Tondy Blaníka není pro intošky. Je to taková ta navoněná sprostota na úrovni. Na úrovni proto, že v sobě i přes ty kokoty a a čuráky skrývá celou řadu vychytaných vtipů, které srůstají spolu s realitou druhé regulérní volby prezidenta v rukou samotného lidu. Fascinující bylo, jak do takového filmu dokázal dorvat tolik veřejných postav a ještě si z nich udělat legraci. Fascinující bylo i to, že tu pozurážel snad každýho kandidáta na prezidenta a ještě ten film nakonec vydal. Věřím, že musel být zážitek něco podobného vůbec natočit. I proto dávám čtyři hvězdy. Dlouho jsem se tak nezasmál u české komedie, jako u Prezidenta Blaníka. Navíc si myslím, že za sto let tenhle film bude mít silnou vypovídající hodnotu o české politice. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,111,601▐ Strašná prízemná trapošina, od ničoho k ničomu. Nechápem aký zmysel mal tento trápny blábol. /5%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Překvapivě průměrné a nezábavné v porovnání s kultovním mateřským seriálem. Celovečerní Prezident Blaník mě docela zklamal. Přitom na Streamu jsem se na něj vždy velmi těšil. Ono to, co funguje a je skvělé v krátkém ,,internetovém" formátu, ve formátu celovečerního filmu může působit úplně jinak - místy nudně, bez děje, fórky a gagy pořád na stejné kopyto, jakožto film téměř bez šťávy. Fungující politická satira na platformě celovečerního filmu je u nás prostě zakletá... (celovečerní Česká soda budiž čestnou výjimkou) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice nějakým milovníkem politiky a o českou vládu se příliš nezajímám, tedy jisté narážky mi nic neříkaly, ale Marek Daniel mi přišel být hodně vtipný především v první půlce a občas jsem si vzpomenul na Bohoušové Dědictví. Na české poměry netradiční film, který svým drsným humorem dokáže pobavit. Špaček mě rozsekal!. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serial je super, takze jsem se na film hodne tesil, ale nakonec spis zklamani. Prvni pulka filmu je presne v duchu serialu, sice tu je i nejakej ten pribeh, ale je to perfektne naroubovany na aktualni politicky temata, je tu spousta znamejch politiku, nektery si pro sebe urvali i par vet, Daniel jako vzdy uzasnej, Dalecký a Třešňáková take, jako vzdy, fajn, i kdyz tentokrat jsou jeste krapet vic ve stinu Daniela. No a je to proste zabava od zacatku az zhruba do ty poloviny filmu. Bohuzel ve druhy se upusti od parodovani a pruzeni politiku a zacne se jet vlastni pribeh, kterej byl pro me misty zmatenej, misty lehce nudnej, ale hlavne uz bohuzel pouze minimalne vtipnej. Skoda, kdyby tvurci udrzeli latku nasazenou prvni pulkou filmu az do konce, byl bych naprosto spokojenej, takhle jen lepsi 3*, sice to nastesti neni jen dil serialu natazenej na filmovou stopaz, ale na serial to bohuzel nema. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí ... vy čůráci." Prezident Tonda bude řídit republiku jako auto a nezastaví ho žádný semafor? Tak to nebude, protože tohle je realita a já konečně vím, co všechno stálo za prezidentskou volbou. Tonda mě při tom tradičně pobavil, ale nebýt to tak zatraceně aktuální a nemít botového modela Tondu tak rád, tak by hodnocení nejdelší epizody Kanceláře Blaník určitě nedopadlo tak dobře. Mělo to totiž spoustu hluchých míst, ale to bratříčkování s kandidáty nemělo chybu, rozhovor v ČT byl krutopřísný a co může být vtipnějšího než přemlouvání Kalouska k volbě Zemana? To bylo zkrátka skvělé. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Prezident Blaník je, stejně jako seriálová Kancelář, bezkontextová směsice gagů, která sice pracuje s reálnými osobami a objekty, ale ačkoliv se tak tváří a mnozí ji tak vnímají, nepokouší se v nejmenším reflektovat politické dění a principy. Jestli si někdo za deset let Prezidenta Blaníka pustí, nebude z něj mít sebemenší šanci pochopit, jak probíhala prezidentská volba, kdo byli kandidáti a co se mezi nimi dělo. Je to dobře, protože je tak film nadčasovější? Je to špatně, protože naprosto nefunguje jako satira ať už v pevnějším žánrovém, nebo ve volnějším pojetí? Otevřená otázka... Pak se tvůrci dál topí v tradičních nekonečných paradoxech české apolitické politické reflexe, kdy zjevně mají nějaký názor, ten se ale bojí nahlas připustit, tak neustále utíkají před vlastní agendou, jako by byla nějak špatná (čímž nahrávají těm, co ji tam pak "šokovaně" odhalují), a nakonec je celkem bizarní, kam je tenhle úprk dovádí a jak moc a jak nepřirozeně se musí vykrucovat, aby nemuseli o ničem nic říct. A třetí problematická věc přejatá ze seriálu je neexistující profilace nebo konzistence postav, jejichž osobnost nesahá za scénku, v jíž se právě nacházejí, a minutu z minuty mohou být někým úplně jiným, což jen podporuje roztříštěnost a dramaturgickou nefunkčnost. Ve filmu (natočeném nevhodně širokoúhle, takže je někdy těžké usledovat divnou kompozici obrazu) všechny tyhle nedostatky trčí o kus víc než v seriálu. 2 a 1/2, nejsem úplně rozhodnutý o zaokrouhlení (přes kritiku mě ledasco pobavilo, předně syndikátově organizovaná pražská kavárna v maskách Václava Havla), ale jestli má být výsledek tak nadhodnocený, jak se den po premiéře jeví, tak to radši posouvám dolů. Prezident Blaník je co do nemožnosti funkční politické satiry u nás součástí problému, ne řešení. A nejenže nefunguje jako nějaký ideál satiry, nefunguje ani jako film. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Za rok po tom filmu neštěkne pes, ale dokud máme ještě čistě v paměti, co to vlastně byly ty letošní prezidentský volby, tak je to fajn film. Prodloužená ruka seriálu. Otázkou jen může být, zda dokážete snést to, že to nemá pár minut, ale hodinu a půl? ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Protože teď už jsou prezidentské volby trochu OUT a z toho katastrofálního výsledku jsme se už všichni oklepali, film byl nečekaně brzy uvolněn zdarma k vidění na stream.cz. Film je stejně kvalitní a ztřeštěný jako seriál, včetně hudby od Midi Lidi, a pokud vydržíte 80 minut místo 10, skvěle se pobavíte. Ten nejlepší způsob, jak se na události z ledna 2018, tuto černou kapitolu, 11. září, Waterloo českých dějin podívat, je s humorem:) Alternativní konec s Drahošovým vítězstvím bohužel dosud zveřejněn není:( ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jo aha, já jsem na tom vlastně byla v kině už když to mělo premiéru, ale byla jsem tak silně a rozporuplně zmatena, že jsem se úplně zapomněla vyjádřit. Kategorie hodinové docu-reality by tomu asi slušela víc než přešívat velmi horkou jehlou několik povedených bizár scének na celovečerní film. Ale bez té horké jehly by se asi zase spousta věcí stačila ztratit v překladu. Rozhodně nezávidím těm, kdo se to museli pokusit nějak ukočírovat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lék pro středních deset miliónů, jehož vedlejšími účinky jsou roztříštěnost (symbolem budiž Tondovy morální veletoče), kontraproduktivní střihové exhibice a nedostatečně vyždímaná camea. Medikament na bázi satiry, který musí být podán okamžitě, protože dle odborníků má expiraci v řádech měsíců. No, když se tak kolem sebe podívám, nejsem si jist.. A víte co? Patří nám to.. Miloš se kdysi nechal slyšet, že třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Asi to tak v rámci rovnováhy zařídila příroda, protože za chvíli by se dobro nemělo kde vysrat.. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Politická satira se v českých televizích příliš neobjevuje a v kinech bychom tento žánr hledali jen stěží. Blaník je sice za hranice Czechie nepřenositelný, není to ale nutně vada. Česko je totiž v rámci Evropy a v porovnání s Velkou Británií nebo SRN tak nevýznamnou, že tamní obyvatelé jen těžko vědí o Zemanovi ve člunu nebo prezidentské kampani Horáčka. Byť je třeba říci, že zahraniční seriály (Jistě pane ministře/premiére, Je to soda) mají takový humor, že smějete i bez přehledu o politice dané země, a to i s časovým odstupem./// Slabinou celovečerního Blaníka však je, že v rámci jeho stopáže vidíte tytéž vtipy a narážky opakovaně, ať už jsou to neustálé záběry Tondových luxusních bot nebo šikana jeho asistentů. Pro některé diváky může být také fyzicky nepříjemné sledovat těkající obraz na obrovském plátně, kdy je místy opravdu nekomfortní, jak kameraman skáče od detailů na polodetail a pak hned na celek v neskutečně rychlém sledu./// Tvůrcům se podařilo sehnat značné množství známých tváří, které v malých roličkách excelují. Ať už jsou to hmatatelní představitelé imaginární pražské kavárny nebo mistr etikety. Je však lepší neprozradit konkrétní jména. Sice to není sžíravá politická satira a tvůrci se trochu bojácně vyhýbají kontroverzním tématům jako dezinformační kampaň proti Drahošovi či okamurovci a jejich vzestup. Není to dokonalé, nebudete se smát pořád, film je však solidním zhmotněním levného on-line seriálu na plátnech kin, který dokáže do 95 minut vměstnat hodně příkladů české malosti, vyčůranosti, ale i zábavnosti. Rozhodně však nelze doporučit snímek těm, kteří se o politiku nezajímají a nesledují současné dění, neboť naprostá většina humoru pramení ze znalosti našich politických reálií, k*k*ti! [Kino] ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Prezident Blaník je taková ta zábava pro horních 10 milionů. A film, který Čechy snad i zase trochu spojuje. 🇨🇿👌🏻 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Blaníkovu kancelář nemám tolik nakoukanou, ale z těch málo dílů co jsem viděl člověk hned pochopí, v jakém tempu se asi bude držet i výsledný film. Rozhodně je pravda, že Prezident Blaník je devadesáti minutovým slepencem epizod první série, které sice tak nějak spojuje příběh prezidentských voleb, ale já byl s oním mixem random gagů nebo spíše povětšinou satiristicky převzatých reálných skandálů, poměrně spokojený a často jsem se i nahlas smál. Překvapuje mě totální opovržení v recenzích, tohle je pro mě po dlouhé době český film, který mě nalákal do kina a který mě bavil po celou dobu. A navíc mě bavil víc než sedmiminutové díly. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme vykládat, nadhodnocuji. Takový spád, jako má většina epizod seriálu, film prostě jako celek nemá, ale přeci jen, ten nápad, udělat dloooooouhý díl o celých prezidentských volbách. Ten nápad odlehčit zklamaným voličům (a že zklamáno je vysoké procento voličů a to i z těch, jejichž kandidát byl nakonec vítězem), nemluvě o trpělivosti při číhání na politiky, odvaze je oslovit, odvaze mnohých protagonistů se ve filmu objevit, překvapivém smyslu pro humor u některých z nich k takové prezentaci (a až patologickému populismu u jiných, kterému se divák vděčně zasměje rovněž), jsou fajn. Zkrátka snaha pobavit ve vší té bídě na tak závažné téma se ocenit musí. ()

Reklama

Reklama