Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

Ebon 

všechny recenze uživatele

Asi jsem pičus, že se k tomuhle dílu nemodlím, ale je to slátanina skečů s infantilním humorem, kde Kalousek patří k top momentům. Opravdu "kreativní" práce s politickou satirou. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Nekorektní politický humor, který tvrdým způsobem paroduje aktuální situaci jsme tu ve formátu celovečerního filmu pravděpodobně ještě neměli. A potřebujeme jej více než kdy jindy. Stejně jako Ovčáčka čtveráčka/miláčka. Tuhle jízdu jsem si užil od začátku do konce a pustím se i do seriálu, ze kterého jsem neviděl ani epizodu. "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, čuráci!" ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Tento způsob dialogu zdá se mi poněkud netransparentní. Vím o jediném tvůrci, který je schopen ve světě vymknutém z kloubů produkovat smysluplnou satiru. Jediném, který je schopen vyhrotit komedii za hranice, kam ji posouvají Trump, Zeman, Orbán a další komedianti na prknech, která svět neznamenají, ale která světem jsou. Marek Daniel, herec, jehož si jinak velice vážím, jím ale není. Za každý jemnější a dobrý moment (Kdo je nejlepší? Renč. A na muziku Krajčo.) divák zaplatí přinejmenším jedním, u něhož nemůže než trnout. Danielovo buranství - snad až příliš věrohodné. Již po půlhodině je člověk z té nezakryté pravdy podivně unavený. Jděte do prdele, pane prezidente. Na druhou stranu není vyloučené, že pocit je pocit trapnosti čímsi, co je od reflexe politiky v současnosti neoddělitelné. Kdyby právě trapnost a její prožitek mohly být hybným momentem, který by politiku mohl pohnout ke změnám k čemusi snesitelnějšímu, změna není daleko. Protože pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí, vy čuráci. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se pobavil. Jasný, určitě to není pro každého. Uplakaný slušňáčci se z toho zeblijou. Mluví se tam sprostě pořád. Cizinec by tento film určitě vidět neměl, ale kurva však jsme češi, kdo se u toho nenasměje tak kecá. Vždyť i ty narážky jsou skvělý. Jedna hvězda dolů jenom kvůli druhé polovině. Ta první byla přímo geniální. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Česká politika vymačkaná do úplně poslední kapičky. V recenzi na trochu podobné dílo, Horákovy Kočky jsou vrženy, recenzenti poukazovali na to, že Horákova ultrakonkrétní satira není ani tak odvážná jako spíš nudná - satira má vytvořit novou realitu, vtipnější, než tu skutečnou, dokázat tím kreativitu autora. Tonda Blaník je podobný, jako Horákova kniha: zužitkuje se v podstatě jakýkoliv detaill z české politiky, který prošel médiemi, všechny ty notoricky známé a tisíckrát zesměšněné věci jako Zeman na člunu, Topolánkovo spojenectví s Dalíkem nebo Drahošův mdlý styl, všichni ti kmotři, populismy, kompra, vlastenčení... . Vtipy jsou tak docela předvídatelné a divák málokdy má radost z toho, že objevil dobře skrytou narážku. Tvůrci byli schopní se dostat k velké řadě známých osobností, ale to samo o sobě není záruka vtipnosti - České sodě stačily slavné osobnosti na výstřižcích z televize, a lidi se smáli jako pominutí a ještě teď po dvaceti letech si to pamatujeme. Zapamatuje si někdo Prezidenta Blaníka, i s devíti prezidentskými kandidáty, Špačkem, Sokolem, Klusem, Klausem...? Je už Česko tak strašně nudné, že ani satira na něj není vtipná? Několik málo dobrých scén se přece jen našlo, např. dvě alter ega Marka Daniela, Tonda Blaník a Václav Havel, rozmlouvající spolu na Vinohradském hřbitově, nebo záběr na stařičkého prezidenta, zmateně mávajícího svým domnělým podporovatelům. To poslední může v budoucnu aspirovat i na celkem historickou scénu. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt, že film nedává sebemenší šanci na zhlednutí v horizontu delším jak několik měsíců, pak ho můžu hodnotit jedině pozitivně. Je to vtipné a spravedlivé. Dělá si to srandu ze všech stejně. Místy sice film nešlape na 100 %, ale vše je vynahrazeno velmi dobře čitelnými referencemi na aktuální dění na české politické scéně, ze (do) které si tradičně střílí. V podstatě se tak jedná o další díl Kanceláře Blaník, a je možná škoda na to vyplýtvat celý celovečerní film. Další škoda je nedotažený koncept prezidenta Blaníka, který se mohl účastnit alespoň prvního kola voleb. Čistě z hledisla filmového to považuji za tu část filmu, kde došlo k mírnému selhání. Toť vše. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Prezident Blaník je krásná politická satira ale ne každému se Tonda Blaník trefí do vkusu . Každopádně je to bezvadně natočený na aktuální politické dění tak pro toho kdo se alespoň v základu zajímá o politiku a dění ve světě . Bohužel to je tip filmu který za pár roků již nikdo nebude znát nebo nebude vědět o co vlastně jde ale nyní je to top v kinech . Slovy Tondy Blaníka já se vrátím a bude to velký vy kreténi . ()

Mleako 

všechny recenze uživatele

Tonda Blaník funguje dobře v krátkometrážním epizodním formátů, ale celovečerák neutáhne. Je tu spousta dobrých fórů a narážek, ale i spousta vaty a hlavní spojovací dějová linie je příliš násilně sbitá dohromady. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Je to sice místy trefné a vtipné (Kalousek a ČEZ hodně dobrý), Marek Daniel si svou roli očividně užívá, ale stále se nemůžu zbavit dojmu, že nevím, co jsem viděl. Příběh to nemělo, spíš bych to popsal jako sled skečů, kde některé jsou povedené a některé zase moc ne. Možná tomu nesvědčí filmová stopáž, mohlo to být klidně kratší a člověka by to možná víc upoutalo. Ale konečná pointa filmu je dobrá. Milošek asi nebude velký fanda Tondy Blaníka, co? "ty se chceš očistit s Milošem Zemanem?" 60%. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

To, co krátkometrážní Kancelář Blaník dělá tak úspěšnou, vedlo v její prezidentské podobě k selhání. Ačkoliv se ve filmu vyskytuje spousta povedených vtípků, hravých a zábavných nápadů a hodně reálných setkání s politiky, vše jenom podtrhává jeho celkovou prázdnotu. Naprosto hloupý děj s ještě hloupějším vývojem hlavní postavy (vlastně jediné postavy, která má prostor se někam pořádně posunout), vše tak nějak naplácané na hromadě. Prostě cesta odnikud nikam, která někde uprostřed zapomněla být vtipná. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

//POZOR! TENTO KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY! BYLI JSTE VAROVÁNI....// Jednoho krásného sobotního večera jsem se nudil a surfoval po Česko-Slovenské databázi až jsem našel něco co jsem nečekal. Film Prezident Blaník. Klikl jsem na název filmu abych se dostal na přehled. Čistě pro jistotu. Při pořádném zjištění informací jsem zajásal. Původní seriál Kancelář Blaník patří k mým oblíbeným. Viděl jsem všechny epizody co zatím existují. Tak, proč bych se netěšil na film?! No, je tady takový menší problém... Průměrná epizoda seriálu trvá přibližně pět až někdy i deset minut. A film podle mých zdrojů má devadesát minut! Jak to chtějí tvůrci ukočírovat? Jak sedmiminutový formát dají do hodiny a půl? Tyto všechny otázky jsem si pokládal. Ale v hloubi duše jsem ještě věřil... Dnes jsem vyrazil do kina konečně zjistit pravdu. A.. musím říct, že jsem se bál naprosto zbytečně. Tvůrci do daly na jedničku. Líbilo se mi,že ve filmu obsadily i některé známé tváře z politiky. Například když jde Lenka vyzvednout své dítě od otce. Divák neví kdo je otec... Ze dveří domu se vyjde Ivan Bartoš , předseda Pirátské strany kdyby někdo nevěděl.. Sám Antonín Blaník se pozdraví například s Andrejem Babišem, Mirkem Topolánkem. Nejvíc jsem se zasmál u scénky kdy Lenka potkala Jiřího Drahoše s manželkou a říká Drahošovi: ,, Váš manžel je teda kanec." nebo ,,Pane vy jste teda kanec" Jaká to byla věta si přesně nepamatuji. Ale proč je potkala. To nebudu vysvětlovat. Od toho nejsou přece komentáře...Ale přesto byli scény kdy jsem se trošku nudil. Myslel jsem, že filmu udělím čtyři. Film však hodil na talíř pár vtipných scén. Pár příkladů jsem psal v tomto komentáři trochu výše. Sice se Blaník nedostal na Pražský hrad kvůli tomu blbovi Žížalovi ale mě v kině nezklamal. Nemám ze co odečíst ani jediný bod. To co jsem chtěl jsem dostal na zlatém prkýnku od záchoda. Doporučuji všem, kteří se někdy setkali se seriálem Kancelář Blaník tento film zhlédnout... Ještě ho můžete stihnout v kině.. Nemohu už nic víc říci než: ,, Mám vás rád vopičáci!" Teda ne! Chci říci , že dávám 100%!!! ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Slabota. Do filmu se bohužel promítla tvůrčí křeč posledních dvou řad seriálu. Film je pak sledem scén a skečů, které již nepůsobí tak vtipně jako na počátku kariéry nejznámějšího lobisty a hodně je vidět dějová improvizace tvůrců, stejně jako již vyčerpanost této postavy a konceptu. ()

Daqvid77 

všechny recenze uživatele

Drží si to nastavenou laťku od Kanceláře Blaník naprosto s přehledem ale pravdou je že krátká seriálová stomáš tomu sluší mnohem více. A myslím si že je i udernější ()

Reklama

Reklama