Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Kaše hojně nastavovaná vulgaritou a trapnostmi. Stejně jako u celovečeráků Sachy Barona Cohena se střídají scény, které diváka rozesmějí (některé vtipy hodně povedené) s těmi, co diváka šokují a znechutí. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Kancelář Blaník je prostě lepší, což je pochopitelné, když má jeden díl 10 minut a teď má jedno téma 90. Takže jsou tu takové pasáže, které bych tam nedával - hlavně postava Havla v roli tatíčka zakladatele či jak to nazvat. Ale celkově se to dá, konec mi připadal nudnější. ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Jak (prý) řekl Kamil Fila: Babovřesky pro lepší lidi. Jooo, když řekne "kunda" Zeman, je to ubohé, trapné...Když to řekne Tonda Blaník, je to politická satira. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Už když jsem poprvé slyšel o tom, že se chystá film, jsem byl dost zvědavej, protože zvládnout 5-10 minutový díly je pochopitelně něco uplně jinýho, než si vykasat rukávy a udělat rovnou celej film. Bohužel jsem si ale celou dobu připadal, že koukám na jednotlivý díly, který jsou na sebe prostě akorát naroubovaný (ne pořád, ne všude-občas ale jo a to mi kazí celkovej dojem). Kancelář Blaník mi k srdci extra nepřirostla, ale jsem za ni fakt rád a za jí podobný projekty taky-ať už jsou literární, nebo filmový formy, protože tohle je kurva to, co nás ještě pořád dělá svobodnejma. Tohle je to, že někdo sice píčuje, ale vždycky se najde člověk, co vidí věci tak, jak jsou a díky systému, kterej (naštěstí) ještě pořád máme, se na Tondu Blaníka a jemu podobný vocasy můžeme svobodně koukat a svobodně to tu chválit a nebo prasit v komentářích! Jak na Kanceláři, tak na Prezidentovi mi vadí přehnaný vulgarity, asi bych nečekal, že tohle někdy řeknu, protože nedávno mi někdo řek, že umim bejt sprostej jak hovado, ale tady mi to občas prostě tahalo uši-postě to na mě působilo uměle, nepřirozeně a nějak na sílu dotlačeně. Samozřejmě beru, že Tonda je hrubý zrno a lobbista a s ničim se nesere, ale...Oceňuju vtažení prezidentských kandidátů, asi nejvíc mě pobavil Topol a nejvíc wírd výraz nasadil Fischer.Bohužel tam tý interakce mohlo být víc. POZOR BROJLER. Zjevování Havla mě tu docela i pobaviloa akorát mi dokázalo, jak my Češi rádi myslíme na to, co bylo a pořád si to doma oprašujem, leštíme, ale už sereme na to, co je teď a že by věci mohly bejt třeba trochu jinak, kdybychom se furt tak zoufale nefixovali na budoucnost. Celej film ale zachránil Háva s Železnym, to bezkonkurenčně. Takže díky za to, ale na víc jak pěkný 3* to prostě nevyšroubuju. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nic víc než jedna dlouhá blaníkovská epizoda z toho bohužel není. I tak ale vtipnější než drtivá většina českých filmů současnosti. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asi to chtělo ještě chvilku na tom sedět. První část, která jde ruku v ruce s dnes již legendárním seriálem, rozhodně jede na vlně „Nazdar, Andreji. Jak se Babiš?“. To je v naprostém richtiku. Ovšem druhá „havlovkypsychedelická“ polovina mne osobně víc zklamala, než že by zvítězila nad lží a nenávistí. Ubylo vtipu, ubylo internetového Tondy, přibyla rozpačitá zmatenost a pocit s uspěchané práce. Jinak musím vyzvednout vynikající camea. Bartoš, Kalousek, Klus, Špaček….“Háva“ mne dostal do kolen. Daniel samozřejmě taky jede bomby….jak taky jnak. Jenom se prostě nemůžu zbavit dojmu, že celovečerní biják nedokáže být tak úderný, jako několikaminutový díl seriálu. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je skvělá zábava, ale po ní to bohužel začne ztrácet dech. Těžko tomu věřím, ale i s 80minutovou stopáží jsem se stihl nudit. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Pár zábavných momentů a pár dobrých nápadů ještě nedělá film. Humor je povětšinou hodně povrchní, občas vyloženě ubohý. Nemyslím si, že vznik tohoto paskvilu někoho obohatí nebo někomu pomůže. Prezident Blaník je mizerným a veskrze zbytečným počinem. 35% ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jinej Tonda než ho známe. Přiznám se, že jsem se celovečeráku docela bál ale dopadlo to obstojně. Přiběh je spíše vedlejší, ale hlášek je tu tradičně dost a nechybí ani velmi povedené typicky blaníkovské věci. Prolnutí se skutečnou kampaní je pak něco ojedinělého co má nezaměnitelnou přidanou hodnotu. Očekávání tak veskrze splněna. (Kino Benešov - 2. 2. 2018) ()

hrudka 

všechny recenze uživatele

Nelze tomu vyčítat povrchnost, protože přímá volba prezidenta povrchní je. Tvůrci pracují s tím, co je nabízeno, včetně tvůrčího vykládání s reáliemi existující pouze pod pojmem. Ne, srovnání s Boratem nebo Babovřeskami kulhá: oba snímky totiž něco ztělesňují a zesměšňují, Blaník podle mě funguje jinak - nikoho nezesměšňuje, poskytuje naopak zrcadlo skutečnosti. Samozřejmě za pomoci dobrého střihu: tady Blaník celkem umně pracuje s manipulací a mystifikací. Zajímavé chvíle byly, kdy reálné postavy "hrály" sami sebe. Chybí tomu nadčasovost? Možná. Ale to chceme politickou satiru nadčasovou? Nepracuje politická satira naopak přímo s tím, co se ve skutečnosti děje, teď a tady? Jenom si říkám, že musíme být rádi za zvolení Miloše Zemana, aby Prezident Blaník končil tak, jak končí... přesto by mě zajímalo, jak by to dopadlo jinak. - Nejzajímavější situací konec koneců bylo to, že po skončení lidi začali tleskat. To taky o něčem vypovídá. ()

caramell 

všechny recenze uživatele

Máte pár nápadů na vtipné scénky a na sílu je potřebujete slepit do filmu. Tak to uděláte. Zjistíte, že by to bylo moc krátké. Tak domyslíte několik scén jako vatu. Výsledek? Výborných prvních 20 minut, s postupujícím časem přibývající nuda a trapnost. ()

dlouha_potvora 

všechny recenze uživatele

1. hvězdička je za hudbu od Midi Lidi, 2. hvězdička je za suverenitu a vtip, se kterým scénář naroubovali na reálné postavy a situace, 3. hvězdička je za tu absurdní závěrečnou scénu - možná to bylo trochu přehnaný, ale mně to připadalo jako celkem dobře vypointovaný vyvrcholení toho surresalismu v současný politice, kde už je možný fakt úplně všechno... ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Narvat stejný styl humoru z poměrně krátkých internetových epizod do délky, která je za normálních, rozuměj filmových okolností stále krátká, je nesnadný úkol, ale průšvih se nekoná. Nějaké to slabé, hluché místo tu je, otázkou je nadmíra či přiměřenost vlny Tondových sprostých slov a také cyklus očekávaných reakcí. Ale (!), naštěstí tu máme dost překvapivých a taky vtipných situací, ať je to "levá" a "pravá", nebo "Milánek". Unikátní jsou skutečné momenty s (z) politiky a šikovné zapasování do scénáře, nemluvě o překvapivých vědomých rolí politiků, které patří k tomu nejlepšímu z celého filmu. Je to typicky české, my, český národ, bojujeme satirou a humorem. Je to pohodlnější a riziko prakticky nehrozí. V této tradici Blaník a jeho společenstvo drží dobrou nótu. ()

Lucas87 odpad!

všechny recenze uživatele

Měli jsme skvělé filmy, skvělé komedie a máme jako češi dobrý smysl pro humor. Nicméně Marek Daniel je jen obyčejný idiot, který si plete humor a debilitu. ()

Reklama

Reklama