Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Prostě blbost. Ale taková blbost kde se bavím a která skutečně navíc jako sladký bonus kritizuje současné dění v naší politice během prezidentských voleb. Pryč s jakoukoliv korektností. Odkazy všeho druhu pobaví. Jasně, většina toho co se děje, nedává smysl, ale o to tu jde, ne snad? ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Má to pouze dvě roviny. Jednu, to vulgární hovado a druhou, že samotná politická scéna musela nedobrovolně akceptovat tuhle performanci. Oboje mi přijde fajn, ale na skutečnou satiru je to strašně málo. Chybí psychologie moci, mechanismy oblbování, mechanismy rétorického lhaní a podobně. Mohlo to být nadčasovější a chytřejší. Ale i tak mají tyhle Babovřesky moje sympatie. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbilo, jak se štáb dokázal pohybovat mezi prezidentskejma kandidátama, kolik známejch lidí se podařilo do bijáku dostat, přičemž nějaký byly opravdu překvapivý (Špačka bych fakt nečekal) a zápletka s pražskou kavárnou. Čekal jsem, že dostane Miloš ještě víc naloženo, ale aspoň se občas dařilo strefovat i do ostatních kandidátů. Škoda, že se nakonec Tonda Blaník nerozhod kandidovat (údajně nad tim tvůrci fakt přemýšleli), zábavy hned mohlo být víc. A možná by si většina lidí uvědomila, že přímá volba prezidenta neni taková výhra, jak se při boji za její schválení zdálo (i mně). Na dnešní poměry docela slušná satira, ale Česká soda byla přece jenom o level jinde. Takže jsem měl občas pocit, že se mohlo mnohem víc přitvrdit a provokovat, což by si přímá volba, ze který se stal pojízdnej cirkus a obludárium, zasloužila. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Zbytečně jsem litovala, že jsem Prezidenta Blaníka nestihla kině. Ke konci mě film doslova nudil. Na druhou stranu pobavily "rozhovory" s kandidáty, Špaček, Bartoš a Kalousek taky nebyli k zahození. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Český film navazující na úspěšný komediální seriál Kancelář Blaník a věrně kopírující jeho styl vypráví o fiktivním pražském lobbistovi Antonínu Blaníkovi, jenž skrytě tahá za nitky české politické scény. V tomto filmu ohlásil Tonda Blaník, jehož geniálně ztvárnil M. Daniel, prezidentskou kandidaturu, přičemž se mu zcela jistě nejedná o blaho obyvatel. K docílení kýženého cíle mu pomáhají jeho seriáloví spolupracovníci asistent Žížala (M. Dalecký) a sekretářka Lenka (H. Třešňáková). V polovině snímku, kdy se mu po počátečním televizním fiasku a následující netendenční prezidentské kampani zvyšují šance v předvolebních průzkumech, se rozhodne kandidaturu složit a podporovat jednoho ze zbývajících prezidentských uchazečů. Pochopitelně všichni prezidentští kandidáti voleb 2018 se zde aspoň na pár vteřin objevili, stejně tak jako i jiný známí politikové a dokonce se ukáže i pravá podoba bájné pražské kavárny. Pro předsedu Pirátské strany I. Bartoše byla vyhrazena role otce dítěte Blaníkovy asistentky Lenky. Sám Antonín Blaník svou podporou některých kandidátů sleduje tajný cíl, kdy se je pokusí kompromitovat nepříjemnými osobními materiály a v případě, že by jeden z nich prezidentskou volnu vyhrál, mohl by ho bezostyšně vydírat. V závěru dostane Blaník ještě ďábelštější plán a to prodat celou republiku Číně, bohužel však tento nápad ztroskotá na skutečnosti, že ho předběhl podceňovaný staronový prezident Zeman a prodal naši vlast Rusku. Režisér seriálu i tohoto celovečerního filmu M. Najbrt se pohybuje na tenké hraně, avšak zábavnost se jeho dílu nedá upřít. V druhé polovině může divák získat dojem, že snímek se rozložil do několika nesouvisejících scén, avšak stále je to na české poměry ojedinělý způsob satirického pohledu na současnou politickou scénu. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc a větší záběr do našeho politického hnoje. Bohužel se to smrsklo na osobu Blaníka a pár náhodných setkání s politiky v předvolební debatě. Závěr byl už těžká nuda.. film tomu nesvědčí, desetiminutové skeče jsou až až a to mám Tondu v oblibě. :) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jsa "nepolíben" Kanceláří Blaník (ani jeden díl), šel jsem na celovečerák z čisté vody a asi i proto jsem se bavil a hořce se smál. Pezidentská kampaň lobbisty Tondy Blaníka odkazuje na naše četné politické skandály či aféry (Klausovo pero, Zemanova viróza a další) a sám se chová arogantně a obhrouble, že by mu i současný prezident mohl závidět. Moc se mi líbilo, jak byli do "děje" zapojeni skuteční politici a kandidáti na prezidenta. Vrcholem je pak přemlouvání Kalouska, aby volil Zemana! Tonda a jeho dva poskokové mě tedy bavili, ikdyž na zaprodávání republiky tu Číně, jindy zas Rusku rozhodně není nic zábavného a přesto se o to někteří politici v reálném životě vehementně snaží. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, tak mě tady máte!" Streamový seriál neznám, ale námět téhle fikce je perfektní. Dost mě překvapila spolupráce politiků. Avšak zpracování je zbytečně vulgární, až za hranou, to nemuselo takhle být... "Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí, vy čuráci!" ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Super satira na českou politickou scénu. Seriál jsem neviděl, ale asi to napravím, protože tohle je přesně humor podle mýho gusta. A hitovka “šílím z tebe Miloši, šílím” mě kurevsky rozsekala :-). Zvedám svoje hodnocení na čtyři hvězdice, protože tohle je ojedinělej kousek, kterej už nikdo nedokáže zopakovat. ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

To kouzlo, které zdobí seriál, ve filmu úplně vyprchalo. Tonda Blaník prostě není člověk do popředí jako nějaká hloupá loutka. On je mistrný loutkář a to ve snímku hodně chybí. Cameo role politiků pobavili. ()

Tomo 

všechny recenze uživatele

Filmařsky to nevypadá moc hezky, neustále se třesoucí kamera a zoomovaní tam a zpátky nemůže zachránit všechno, scénář je na tom asi to nejkvalitnější ..což ale pořád neznamená, že je dobrý, filmařsky je to podprůměr a humor - ten jsem zde prostě nenašel. Bavit se nad tím, že je někdo buran, popadat se za břicho proto, že někdo močí mezi lidi, mluví sprostě ..tomu se doufám nikdy smát nebudu. Stejnětak se nikdy nebudu smát tomu, když je někdo třeba postižený. Ale chápu, že spoustě lidem to vtipné přijde. ()

POMÍK 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od Tondy mnohem mnohem víc. Kvalitou za 3, z lásky k Tondovi za 4. Výborné jsou jen některé pasáže, Levá a Pravá, otec Leňuchy dítěte, akce matky Tondy včetně rozhovoru Leňuchy s pí. Drahošovou, ... Nelíbí se mi, že Tondovi snížili intelekt. Jako celek slabota, konec hrůza (až na písničku v titulcích). ()

VanMagnifico 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na zdejší komentáře je třeba dodat, že bez projekce seriálu nemá moc význam na film chodit, jelikož orientace v ději i humor vyplývá především právě ze seriálu. Další věc je, že celý Blaník rozhodně nemá ambici být nadčasový, řeší aktuální politické dění pro mě velice vtipnou formou. Blaník sleduji od jeho začátku a film sem si hodně užil. Ani si nevzpomínám, kdy jsem se naposledy u filmu takhle od srdce nasmál. Nicméně pátou hvězdičku škrtám za občas až přehnanou nekoretnost vůči některým realným osobám. ()

Ringhio 

všechny recenze uživatele

Ale jó je to dobrý. Měl jsem z toho strach, aby to neztratilo to kouzlo kratších dílů, které jsou trefné a úderné, ale ani ta filmová podoba tomu neuškodila. Dlouho už jsem se v kině takhle s ostatními diváky nezasmál. Už se těším až si to pustím v klidu doma znovu. Tóóónda fooor Prezident!!! ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do kina s tím, že pokud se třikrát zasměji, budu spokojený... Třikrát jsem se sice zasmál (vivat Kalousek, Bartoš a Železný), usoudil, že Marek Daniel je skvělý komik, ale přesto odcházím z kina vcelku posmutnělý. To, co jakžtakž (tzn. že ne vždy) fungovalo v desetiminutových epizodách se stane ve filmu postupně utrpením. To, že někdo sprostě mluví s politiky po telefonu je sice zprvu vtipné, ale po chvíli začne nudit a když nepřichází žádný jiný nápad, máte najednou pocit zmaru. Navíc jsou ve scénáři načrtnuty zápletky, které nejsou dotaženy do konce, kamera je roztěkaná a někdy až nepříjemná a celý příběh jaksi násilně vedený. Nějak si nemůžu pomoci, ale ač mám seriál vcelku rád, na film se již asi víckrát dívat nebudu ... zvlášť když po pár letech již člověk zapomene na reálie a bude jej vnímat jen jako chaotickou haluz... ()

Reklama

Reklama