Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Moc tomu projektu fandím. Podle mě to nemohlo být o moc lepší. Krátké stopáž, zajímavý dějový oblouk i jednotlivé vtípky pomáhají, ale samozřejmě roztažení do celovečerní podoby prostě místy muselo ztrácet dech. Každopádně mnohem lepší než by se dalo čekat a tvůrci zjevně umí točit. Navíc některé vtípky nadčasové. 7/10 ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že se mi dostaví skvělé komedie plné narážek, velmi vtipných situací a že se prostě zasměju nad stále aktuálními prezidentskými volbami, které proběhly ještě stále celkem nedávno. Výsledek? Velké zklamání. Zpočátku se film nejevil zas tak špatně, byl jsem celkem překvapen z originálního pojetí snímku a pobavil jsem se i nad narážkami ohledně našich politiků. Bohužel ve zbytku filmu to byla pouze jednoduchá komedie plná nadávek a často pro mě i nesmyslných situací. Každopádně dokážu si představit, že se u Blaníka pobaví spousta lidí, já jen tento styl humoru prostě nijak extra nemusím. 35% ()

Honsik 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy, ale seriál je o level výš. Zde kolísavá kvalita, však humor mně líbivý. Prezident je buzna, volové. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Takhle.. je a bylo vidět, že je to koncept dělaný na koleně a za pochodu. Ta bezprostřednost a aktuálnost celé věci je na tom ale naprosto nejlepší a omlouvá všechny nedorazy, které vyplývají z fortele, v jakém byl celý film dělán. Ve výsledku, v počtu vtipů, humoru a zábavných scén si dovolím říci, že jde o jednu z nejvtipnějších a nejlepších českých komedií vůbec a nejlepší českou filmovou satiru, i když, uznávám, v tomto žánru příliš konkurence není. Vynikající trollení prezidentských kandidátů, Železný, Bartoš a Kalousek klobouk dolů a linka s Havlem je vzhledem k Danielově herecké minulosti brilantní. Je to zmatené a místy nepřehledné, ale ve své podstatě kouzelné. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Asi to za pár měsíců někam vyšumí, ale jednou tento film možná budou promítat jako svého druhu dokument o politické kultuře roku 2018. Bavil jsem se v kině dobře, některé momenty jsou věru k nezaplacení. A konečně už vím, jak je to s tou pražskou kavárnou! :-) ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Převodu klipu na film jsem se hodně bál. Ale nakonec to neskončilo průserem, ale jen průměrem. První třetina šlapala významné líp než zbytek. A hláška : "Tonda chce řídit stát jako auto" , ve mně zůstane ještě dlouho! ()

mosem 

všechny recenze uživatele

tak, docela zklamání. Kdyby se vynechaly zbytečné, vulgarismy (některé měly své místo), zkrátilo by se to o 20 minut a já bych dal o 2 hvězdy víc. Takhle jen za 2. ()

Solverino odpad!

všechny recenze uživatele

100x opakovaný vtipy jsou jako 100x vyluhovanej pytlík čaje... hnus na co šly i moje koncesionářský poplatky ČT, nekonečná křečovitá trapárna, kde kdyby se vypípaly sprostý slova, tak by to byl němej film... fakt nic tak trapnýho jsem ještě tenhle rok neviděl, naprostá tragedie a čistý odpad, bylo to veliké mučení to dokoukat až do konce... (a to jsem byl kdysi fanda Kanceláře Blaník) ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Politika šla vždycky dost mimo mně, takže nejspíš tenhle film nejsem schopnej docenit ale každopádně vůbec nemůžu pochopit, jestli to byly peníze, vyšší, mě neznámý cíle a myšlenky, vzajemná solidarita nebo prostě jen nějaký kamarádšofty s tvůrci filmu, co donutilo takových politických a společenských osobností se na tomhle výtvoru podilet, nebo k účinkování v něm dát vůbec nějaký souhlas. Z národa, co tleská kandidátovi Tondovi jak chcá z pódia, dělá bandu zaostalých debilů...no, já jsem asi úplně mimo, vážně to nechápu, nejspíš budu politicky retardovaný, ale tohle prostě ne! 30%. ()

Pibi(kus) 

všechny recenze uživatele

Začátek a konec top. Uprostřed jsem na chvilku ztratil pozornost, ale přesto pět zvezd. Nejen že je to kvalitní film, ale má to přesah, kterej je potřeba. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Tak si nalijme čisté Becherovky ;) co to mělo jako být tvl? Dávám 2 za statečnost Ládi Špačka se tu vůbec objevit a tu další za věrohodně zpracovanou lumpen-kavárnu. Jinak nuda, nuda, šeď, šeď. :) Tonda se sice snaží třepat jak králíček s přeraženou pacičkou, ale ve skutečnosti čím více se hýbe, tím víc se potápí do pohyblivého písku svých vulgarit. Místy lehce zpozorovatelnému křečovitému gegu se pousmějete, ale žádný salvy smíchu ani oduševnělého intelektuálního pousmátí nečekejte. A to navzdory pochopení leckteré skryté narážky. Škoda. Naděje sem vkládal na čtverku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Co říci, abych neurazil? No...musím se přiznat, že jsem byl dost překvapen z toho, co všechno je možné vysílat v televizi před desátou večer. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nejspíš spí. Ne...ona nespí, ona pokutuje jen vulgarity na ostatních televizích, u ČT je dovoleno vše. Vím, proč je nejen internetový seriál, a nyní i film, hodnocen dobře. Protože se líbí lidem, kteří nesnáší Zemana a Babiše. Seriál, a film na to hojně navazuje, uráží výhradně tyto dvě postavy, které si bere na paškál. Je tedy jedno, že scénář tahá za uši, stejně jako hudba a kamera je skutečně nekoukatelná. Je v podstatě jedno, že děj nemá souvislou logiku a že tvůrci skáčou z jednoho obrazu do druhého naprosto chaoticky. Důležité je útočit na dvě osobnosti, ke kterým nesnášenlivost je cool, stejně jako mluvit sprostě za každou cenu, v každém záběru a pokud možno co nejhruběji - je to cool, a nejvíc cool je vlastně napsat a natočit cokoli, hlavně, když v tom bude hrát populární Blaník. Však ono to nějak dopadne, lidi na to přijdou, mají to rádi na netu, proč ne v kinech. Že je to umělecky naprostý brak - všechno jedno. A aby to bylo ještě populárnější, nacpeme tam známé politiky a osobnosti. Trochu se divím, že se k něčemu tak příšernému zaprodali. Zůstává mi rozum stát, co všechno se může v Česku vysílat a co všechno připadá Čechům jako kvalitní film. No...nevadí, odráží to naši mentalitu. Chudí duchem budiž blahoslavení, našemu národu stačí sakra málo. ()

adakraj 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracované, dobré narážky na politiku. Dobře "zinscenované" scény. Co mě štvalo byly záběry na boty. Skoro v každém úseku byl na ně záběr. Jestli to byl sponzor, tak to šlo dle mého udělat i jinak. Spíše by mne to odradilo od koupi. V jedné scénce jsem si všiml useknutého zvuku (slova), což asi není také dobré. Skvělý Marek Daniel, který nikdy nezklame. A půvabná Halka Třešňáková dodává eleganci filmu. Něco málo mi tam chybělo, proto tři hvězdy. Dlouho jsem o hodnocení přemýšlel. Doufám, že někdy bude pokračování. ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Solidní půlhodinu by Najbrt možná vypotil ale hodina a půl je zkrátka moc. Druhá půlka byla o ničem a že by ta první byla extra silná se taky říct nedá. 61% ()

Hawkey15 

všechny recenze uživatele

Slátanina která dopadla hůř než Mr. Bean ve filmu. Pár dobrých nápadů, které byly málo a špatně využité. Z Prezidenta Blaníka vyšli nejlépe Andrej Babiš a Miroslav Kalousek ... a to je k zamyšlení. ()

PichyjePan 

všechny recenze uživatele

Prezidentská kandidatura Tondy Blaníka je humorná politická satira, která má vše co byste si jen mohli přát ať už korupci, prodej České republiky Číňanům a spostu narážek na politiky. Film opravdu pobavil a už víme proč bohužel Tonda nebyl zvolen, ale vyhrál to Miloš. Nejvíc pobavilo: "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí vy č**áci." ()

Reklama

Reklama